۲۹ ورزشکار در تیم پناهندگان بازیهای المپیک توکیو حضور دارند.
در تابستان ۲۰۱۵، کمیته بینالمللی المپیک با کمک تگلا لوروپه، دونده پیشگام ماراتون و سفیر صلح سازمان ملل، بنیاد اضطراری پناهندگان را تاسیس کرد تا به نهادهای بینالمللی کمک کند پناهندگان را نیز در این بازیها شرکت دهند. کمیته دستاندرکار این بازیها هم تعهد داد از گروه منتخبی از ورزشکاران پناهنده حمایت مالی کند و به آنها کمکهزینه دهد تا بتوانند زیر پرچم المپیک در این بازیها رقابت کنند.
کمیته بینالمللی المپیک در ریودوژانیرو (۲۰۱۶)، ۱۰ ورزشکار از کشورهایی نظیر سودان جنوبی و سوریه را که به دلیل ادامه درگیریها، جنگ داخلی و سرکوب مجبور به ترک کشور خود شده بودند، برگزید تا به آرزوی خود برای رقابت در این بازیها تحقق بخشند.
توماس باخ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک، حضور آنها را پیام امید برای جهانی دانست که حدود ۸۰ میلیون نفر در آن از خانه خود رانده شدهاند.
او گفت: «با استقبال از تیم پناهندگان ورزشکار المپیک در بازیهای المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو میخواهیم پیامی سرشار از امید را برای تمام پناهندگان دنیا بفرستیم. این پناهندگان ورزشکار که هیچ تیم ملی ندارند که عضو آن باشند، هیچ پرچمی ندارند که با آن رژه بروند و هیچ سرودی ملی ندارند که برایشان پخش شود، در این بازیها زیر پرچم المپیک و با سرود المپیک استقبال خواهند شد.»
او ادامه داد: «آنها در دهکده المپیک هم خانهای کنار ۱۱ هزار ورزشکار دیگر از ۲۰۶ تیم ملی دنیا خواهند داشت.»
بعد از موفقیت حضور این تیم در سال ۲۰۱۶ که در آن یسری ماردینی، پناهنده ۱۸ ساله سوری در شنای پروانه ۱۰۰ متر برنده شد، کمیته بینالمللی المپیک طرح کمکهزینه خود برای بازیهای توکیو را به ۵۵ نفر افزایش داد و در نهایت ۲۹ ورزشکار برای این تیم انتخاب شدند. آنها تاکنون در المپیک توکیو هم موفقیتی بینظیر داشتهاند و کیمیا علیزاده در دور ۱۶ نفر نهایی تکواندوی زنان در وزن ۵۷ کیلوگرم بر جید جونز از بریتانیا غلبه کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کیمیا علیزاده در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو اولین مدالآور زن ایران در این بازیها شد ولی به تازگی بعد از انتقاد از رفتار ستمگرانه حکومت علیه زنان، از کشور خود فرار کرد. او که اکنون در آلمان زندگی میکند برای بازیهای توکیو به تیم پناهندگان المپیک پیوست.
یکی دیگر از ورزشکاران تیم پناهندگان المپیک سیریل فگت چاتچت است که در وزنهبرداری دسته ۹۶ کیلوگرم مردان رقابت خواهد کرد. آقای چاتچت بعد از فرار از کامرون به بریتانیا پناهنده شد و بعد از پذیرش پناهندگی، در دوران همهگیری در بیمارستانهای این کشور کار کرده است.
خانم لوروپه که به تمرین چندین ورزشکار در بنیاد خود در کنیا کمک کرده است، متاسفانه نتوانست هدایت این تیم در توکیو را عهدهدار شود چون قبل از خروج از کشور، نتیجه آزمایش ابتلای او به کووید-۱۹ مثبت شد. او پیشتر در سال جاری میلادی به ایندیپندنت گفته بود: «این ورزشکاران چیزهای زیادی دارند که به دنیا نشان دهند. برای مثال مقاومت چیزی است که هر کس میتواند از آنان یاد بگیرد. آنها افرادی قویاند که برای زندگی خود مبارزه میکنند. آنها فقط پناهنده نیستند بلکه سفیران صلحاند.»
ورزشکاران تیم پناهندگان المپیک کیستند؟
- علا ماسو- مرد- شنای آزاد ۵۰ متر- سوریه
- یسری ماردینی- زن- شنای پروانه ۱۰۰ متر- سوریه
- دوریان کلتلا- مرد- دوی ۱۰۰ متر- کنگو
- رز ناتینکل لوکونین- زن- دوی ۸۰۰ متر- سودان جنوبی
- جیمز نیانگ چینگجیک- مرد- دوی ۸۰۰ متر- سودان جنوبی
- آنجلینا نادای لوهالیت- زن- دوی ۱۵۰۰ متر- سودان جنوبی
- پائولو آموتون لوکورو- مرد- دوی ۱۵۰۰ متر- سودان جنوبی
- جمال عبدالمجی عیسی محمد- مرد- دوی ۵۰۰۰ متر- سودان جنوبی
- تاچلووینی گابریسون- مرد- دوی ماراتون- اریتره
- آرام محمود- مرد- بدمینتون- سوریه
- وسام سلامانا- مرد- بوکس سبک وزن- سوریه
- الدریک سلا رودریگز- مرد بوکس میان وزن- ونزوئلا
- سعید فضلاولی- مرد - قایقرانی ۱۰۰۰ متر- ایران
- معصومه علیزاده- زن- دوچرخهسواری- افغانستان
- احمد بدرالدین ویس- مرد- دوچرخهسواری- سوریه
- ساندا الداس- زن - جودو- سوریه
- احمد الیکاج- مرد- جودو- سوریه
- مونا داهوک- زن- جودو- سوریه
- جواد محجوب- مرد- جودو- ایران
- پوپول میسنگا- مرد- جودو- جمهوری دموکراتیک کنگو
- نیگارا شاهین- زن- جودو- افغانستان
- وائل شوئب- مرد- کاراته- سوریه
- هامون درفشیپور- مرد- کاراته- ایران
- لونا سولومون- زن- تیراندازی ۱۰ متر- اریتره
- دینا پوریونس لنگرودی- زن- تکواندو وزن ۴۹ کیلوگرم- ایران
- کیمیا علیزاده- زن- تکواندو وزن ۵۷ کیلوگرم- ایران
- عبدالله صدیقی- مرد- تکواندو وزن ۶۸ کیلوگرم- افغانستان
- سیریل فگت چاتچت- مرد- وزنهبرداری ۹۶ کیلوگرم- کامرون
- اکر العبیدی- مرد- کشتی وزن ۶۷ کیلوگرم- عراق
© The Independent