بحران اوکراین: انفجار دونتسک، اتهام‌ متقابل غرب و روسیه

پوتین: غرب در هر صورت روسیه و احتمالا بلاروس را تحریم خواهد کرد و تنها دنبال بهانه می‌گردد

سربازان ارتش اوکراین در خط مقدم رویارویی با شبه نظامیان مورد حمایت روسیه - ANATOLII STEPANOV / AFP

هم‌زمان با شدت گرفتن بحران اوکراین، شامگاه جمعه در مرکز شهر دونتسک که کنترل آن در اختیار جدایی‌طلبان هوادار روسیه است، یک خودرو منفجر شد.

به گزارش رویترز به نقل از خبرگزاری ریا نووستی روسیه، انفجار در نزدیکی یک ساختمان دولتی رخ داد. جدایی‌طلبان در بیانیه‌ای گفتند که خودرو متعلق به دنیس سیننکوف، رئیس شاخه شبه‌نظامی جمهوری خودخوانده خلق دونتسک بود، اما خود او در این انفجار آسیبی ندید.

ساعاتی پیش از آن، ایالات متحده روسیه را متهم کرد که برای حمله به اوکراین دنبال بهانه‌ می‌گردد. هم‌زمان، جدایی‌طلبان تحت حمایت مسکو دستور تخلیه غیرنظامیان از دونتسک را صادر کردند.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا در نشستی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به خبرنگاران گفت که این بیانیه «تلاش دیگری برای مخدوش کردن واقعیت با استفاده از دروغ و اطلاعات کذب است... استفاده از انسان‌ها به عنوان مهره‌هایی برای انحراف توجه جهانیان از اینکه روسیه برای حمله به اوکراین آماده می‌شود، عملی خباثت‌آمیز و بی‌رحمانه‌ است.»

او افزود که بر خلاف ادعای مسکو، هیچگونه شواهدی در دست نیست که نشان دهد اوکراین قصد دارد به دونتسک حمله کند.

مقام‌های ایالات متحده روز جمعه گفتند که تجمع نیروهای نظامی روسیه پشت مرزهای اوکراین از زمان جنگ دوم جهانی به این سو سابقه نداشته است. بنا بر گزارش‌ها، کشورهای غربی در حال رایزنی درباره وضع تحریم‌های احتمالی علیه مسکو در صورت حمله روسیه به اوکراین‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

از سویی، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، روز جمعه گفت که غرب در هر صورت روسیه و احتمالا بلاروس، متحد آن، را تحریم خواهد کرد و برای این کار تنها دنبال بهانه می‌گردد.

به گزارش خبرگزاری تاس، پوتین گفت: «چه دلیلی مثل اتفاق‌های اوکراین در میان باشد و چه دلیلی وجود نداشته نباشد، تحریم‌ها را اعمال خواهند کرد؛ زیرا هدف دیگری دارند و آن کند کردن توسعه روسیه و بلاروس است.»

در همین حال، آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، گفت که اگر روسیه به اوکراین حمله کند، «همه گزینه‌ها» روی میز خواهند بود؛ از جمله لغو قرارداد خط‌ لوله نورداستریم۲ که قرار است گاز روسیه را به آلمان برساند.

البته «همه گزینه‌ها»ی آلمان اعزام نیروی نظامی به اوکراین را شامل نمی‌شود؛ زیرا این کشور پس از شکست در جنگ دوم جهانی، چنین اجازه‌ای ندارد.

بیشتر از جهان