هرچند در عربستان سعودی نیز مانند ایران رستورانها اجازه ندارند در طول روزهای ماه رمضان فعالیتی داشته باشند و قرار نیست در فاصله سحر تا افطار کار کنند، رستورانها و غذاخوریها در طول ساعتهای پس از افطار، از هنگام غروب آفتاب تا طلوع سحر، رمضانی بسیار شلوغ و پرمشتری را انتظار میکشند.
پیشبینی میشود که در عربستان سعودی، خاستگاه دین اسلام، تمام میزهای رستورانهای محبوب از غروب آفتاب پر شوند و با پیشبینی ساعات کاری پرمشغله در طول شبهای ماه رمضان، قرار است رستورانها دستکم تا نیمهشب یا حداکثر تا ساعت ۴ صبح باز باشند.
از زمان شیوع همهگیری کرونا، امسال نخستین سالی است که به مردم این کشور اجازه داده میشود در رستوران، بدون رعایت فاصله اجتماعی و به تعداد زیاد روی میزهای کنار هم غذا بخورند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
غذاخوریها و رستورانها در عربستان سعودی در طول روزهای ماه رمضان بسته خواهند ماند و برای خدمات بیرونبر هم تنها از ساعت ۱۷ اجازه فعالیت دارند. در مراکز خرید، فودکورتها و غذافروشیها یک ساعت و نیم پیش از غروب آفتاب و سر ساعت ۱۷ برای سرو غذا آماده میشوند. وقتی افطار شود، کارکنان برای ادای نماز دست از کار میکشند و بعد از آن دوباره تا ساعت ۱ بامداد و گاهی بیشتر به ارائه خدمات ادامه میدهند.
در کشورهای مسلمان مثل عربستان که قوانین اسلامی رکن اصلی رفتار اجتماعی مردم را تعیین میکند و مردم نیز به عمل به این واجبات تمایل زیادی دارند، به ماه رمضان بسان جشنی نگریسته میشود که روزهداران با روزه گرفتن به این مهمانی میروند و بعد، هنگام غروب با شامی مفصل افطار میکنند.
بازارهای آزاد غذافروشی در عربستان سعودی در این ماه بسیار محبوباند و زنان و کودکان غذاها و نوشیدنیهای خانگی را برای فروش به آنجا میآورند. برخی غذاهای گرم و تازه خود را از پشت کامیونشان به دست مشتری میدهند و برخی در مغازهها و غرفههایی که در ماه رمضان ایجاد میکنند، به فروش غذا مشغولاند.
ماه رمضان امسال در عربستان سعودی روز ۲ آوریل، برابر با ۱۳ فروردین و با رویت هلال ماه رمضان آغاز میشود. دادگاه عالی عربستان هرساله فرا رسیدن این روز را رسما اعلام میکند.