عبدالمهدی نصیرزاده رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام بار دیگر اعلام کرد فعالیت زنان در رشته بدنسازی در ایران ممنوع است.
نصیرزاده روز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت گفت زنان در «رشتههای پرورش اندام و فیزیک حضور ندارند» و با زنان فعال در این رشته «برخورد» خواهد شد.
ممنوعیت فعالیت زنان در رشته بدنسازی و پرورش اندام در ایران در ماههای اخیر بار دیگر خبرساز شده و جنجال به پا کرده است.
دی ماه سال ۱۴۰۰ وزارت ورزش هرگونه فعالیت زنان در رشتههای زیر مجموعه فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام را ممنوع کرد که همین مساله بازتابهای زیادی به همراه داشت.
مریم کاظمیپور، معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان هم همان زمان اعلام کرد فعالیتهای زنان در این رشته به دلیل «نبود مجوزهای قطعی» متوقف شده است.
حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان هم در واکنش به بازتابهای منفی چنین تصمیمی، با رد هرگونه «ممنوعیتی» گفت که این وزارتخانه مشغول آمادهسازی مجوز «بدنسازی» زنان است.
زنان از سال ۱۳۹۲ در بسیاری از فعالیتهای آموزشی در فدراسیون بدنسازی فعالیت دارند، اما مقامهای وزارت ورزش حالا میگویند زنان اجازه فعالیت در چنین رشتهای را ندارند.
از نظر فدراسیون بدنسازی جمهوری اسلامی، زنان اجازه دارند فعالیتهای محدودی در این رشته ورزشی داشته باشند و حق شرکت در مسابقات داخلی و بینالمللی را ندارند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ناصر پورعلیفرد، رئیس وقت فدراسیون بدنسازی سال ۱۳۹۶ گفته بود برگزاری هرگونه رقابتی در رشته بدنسازی برای زنان حتی در بین خودشان ممنوع است.
پورعلیفرد افزوده بود که «فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام هیچ فعالیتی در بخش بانوان ندارد و اعتقاد داریم این ورزش مناسب بانوان نیست.»
سال ۱۳۹۵ نیز دو زن ورزشکار ایرانی به همراه چهار مربی مرد به خاطر شرکت در مسابقه زیبایی اندام در خارج از کشور به دادسرا احضار شده بودند.
شهریور ماه آن سال خبرگزاری «میزان» وابسته به قوه قضائیه خبر داد این شش نفر به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار و چهار مربی مرد ابتدا ممنوع از فعالیت و سپس ممنوع از خروج شدند.
این خبرگزاری نوشته بود که «به خاطر مسائل شرعی و قانونی، بانوان هیچ فعالیتی در این رشته ندارند.»
شیرین نوبهاری یکی از مشهورترین زنان بدنساز ایرانی است که به خاطر فعالیت در این رشته ورزشی بازداشت و با محدودیتها و ممنوعیتهای بیشماری دست و پنجه نرم کرده است.
نوبهاری یکی از دخترانی بود که دو بار در رقابتهای غیررسمی پرورش اندام در خارج کشور شرکت کرد که همین مساله منجر به آن شد که دیگر اجازه خروج از ایران نداشته باشد.
در سالهای اخیر چند بدنساز زن از جمله هدی جراح و مونا پورصالح در پی این ممنوعیتها از ایران مهاجرت و خارج از کشور ورزش مورد علاقه خود را دنبال کردهاند.
در این سالها همچنین کلیشهها و تبعیضهای جنسیتی محدودیتهای ورزشی بسیاری برای زنان در ایران به همراه داشته که ممنوعیت رشته کیکبوکسینگ و مویتای برای زنان از جمله آنهاست.
وزارت ورزش و امور جوانان این دو رشته ورزشی را «مخل سلامت» زنان دانسته و فرهنگ غالب بر این نوع رشتهها و مسابقات آنها را مغایر با فرهنگ اسلامی و ایرانی عنوان کرده است.