بیتکوین دوباره سقوط کرد. بهای این رمزارز نسبت به بالاترین قیمت آن در طول تاریخ، که همین شش ماه پیش به آن رسیده بود، بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت و سرمایهگذاران این عرصه بیمناکاند اگر در چند روز آینده حد تعیینکنندهای از مقاومت بازار شکسته شود، این سقوط حتی شدیدتر شود.
اما هر مسیری هم که در کوتاهمدت برود، تجربه تاریخی نشان میدهد تا ابد پایین نمیماند. بنا بر اعلام سایتی که اعلامیههای مرگ بیتکوین را رصد میکند، رسانهها تاکنون بیش از ۴۰۰ بار از مرگ این رمزارز خبر دادهاند که آخرین آنها مطلبی در «اسپکتیتور» (Spectator) با عنوان «بیتکوین مرده است» بود.
در آن [مطلب] ادعا میشود: «رمزارزها نه در آستانه افت قیمت، بلکه در آستانه نابودی کامل قرار دارند.» همین نشریه در سال ۲۰۱۹ رمزارزها را «کلاهبرداری» خواند و هشدار داد: «هرکس در این عرصه سرمایهگذاری کند و تمام پولش را به باد دهد، تنها خودش مقصر است.» در آن زمان، بیتکوین کمی بیش از ۳۰۰۰ دلار ارزش داشت- یک دهم قیمت فعلی آن.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این آگهیهای ترحیم معمولا با اصلاح قیمت اساسی رمزارزها همزمان میشوند و معمولا پس از آن، قیمتها حتی بیش از پیش افزایش مییابند. در طول دهه گذشته، ارزش بیتکوین شش بار تا ۵۰ درصد یا بیشتر کاهش یافت و هر بار در عرض چند سال، به بالاترین حد خود بازگشت.
علت این کاهش بسیار سریع قیمتها میتواند از همهگیری گرفته تا سختگیری کشورها به رمزارزها متغیر باشد. هرچند اخیرا به نظر میرسد که با تغییرات قیمت در بازارهای سنتی همسو شدهاند. با افزایش بیسابقه شمار سرمایهگذاران خرد و درهمتنیدگی روزافزون زیرساختهای مالی موجود که امکان ورود به این بازار را برای سرمایهگذاران سازمانی فراهم میکند، رمزارز بیش از پیش با بازار بورس مخصوصا بورس فناوری همگام شده است.
با توجه به اینکه نزدک (Nasdaq) این هفته شدیدترین سقوط قیمت یکروزه از ژوئن ۲۰۲۰ تاکنون را داشت، تعجبی ندارد که بیتکوین و در مجموع بازار رمزارز نیز ضربه خورده باشد.
مایکل کامرمن، مدیرعامل پلتفرم تجاری کیلینگ (Killing)، به ایندیپندنت گفت: «با افزایش سریع اعتبار رمزارزها در دنیای پول و افزایش محبوبیت آن نزد صندوقهای پوشش سرمایه، باید انتظار داشت مرزارزها به طور فزایندهای از حرکات بازارهای جهانی بورس تقلید کنند.»
«هرچه میگذرد، نوسان رمزارزها به نوسانهای بورس فناوری شبیهتر میشود. سرمایهگذاران هر دو را جزو داراییهای پرخطر میدانند و اغلب در دوران نوسانهای شدید بازار به زوایای امنتر آن پناه میبرند.»
«روندهای کلیتری مانند افزایش نرخ سود در استرالیا، بریتانیا و ایالات متحده در کنار افزایش نرخ اصلی بهره وام خزانه فدرال ایالات متحده و رسیدن آن به بیشترین حد در ۲۰ سال اخیر، معیارهای مهمیاند که بر روند حرکت رمزارز اثرگذار خواهند بود.»
بهرغم روند کاهشی اخیر، کامرمن چندین معیار را برشمرد که میتواند در میزان تکانه این بازار تغییرهای قابلملاحظهای ایجاد کند و وضعیت کل بازار را بهبود بخشد.
اخیرا جمهوری آفریقای مرکزی نیز با پیوستن به السالوادور، بیتکوین را نوعی پول قانونی اعلام کرد و بدین ترتیب، تعداد کشورهایی که برای رواج کاربرد رمزارز قانون تصویب کردهاند، افزایش یافت. همزمان، ایالات متحده اعلام کرد که قصد دارد قوانین بسیار ضروری مربوط به این حوزه را تصویب کند و بریتانیا نیز برنامههایش برای تبدیل شدن به قطب رمزارز را اعلام کرد تا در پی خروج از اتحادیه اروپا، بتواند مانند گذشته دوباره به قطب مالی جهان تبدیل شود.
با این حال، صرفنظر از اخبار مثبتی که منتشر شده، یکی از عواملی که میتواند برای مسیر قیمت بیتکوین در هفتهها و ماههای آینده حیاتی باشد، این است که آیا میتواند بالاتر از سطح ۳۰ هزار دلاری که در حال حاضر حول آن در نوسان است، برود یا خیر. ثابت شده که این قیمت در روندهای نزولی قبلی، پشتوانهای کلیدی بوده است؛ بهطوری که بیت کوین از زمانی که برای اولین بار در ابتدای سال ۲۰۲۱ از آن بالاتر رفت، در هیچ بازه زمانی قابلتوجهی از آن پایینتر نرفته است.
مارکوس سوتیرو، تحلیلگر شرکت کارگزاری داراییهای دیجیتالی گلوبال بلوک، مستقر در بریتانیا، میگوید: «از نظر فنی، تا زمانی که پایین بودن حدهای پایین و حدهای بالا تداوم داشته باشد، ساختار بیتکوین نزولی است؛ اما بیتکوین اکنون به پایینترین محدوده ۱۶ ماهه نزدیک میشود.»
«منطقه نزدیک به پایین این محدوده، ۲۸ هزار دلار تا ۳۲ هزار دلار، میتواند منطقه خوبی برای افزودن به داراییها باشد. [زیرا] معیارهای روی زنجیره به طور باورنکردنی صعودی باقی میمانند و درصد بیتکوینی که طی یک سال حرکتی نداشته است، اکنون در بالاترین حد خود قرار دارد.»
© The Independent