کاخ سفید پرنده؛ قابلیت‌های خارق‌العاده «ایرفورس وان» جدید

هواپیمای جدید ریاست‌جمهوری مثل یک مرکز فرماندهی عمل می‌کند و در برابر حمله هسته‌ای مقاوم است

هزینه ساخت ایرفورس وان جدید بیش از پنج میلیارد دلار برآورد شده و شرکت بویینگ سازنده آن است-Wikipedia

کاخ سفید در حال آماده‌سازی هواپیمای جدید «ایرفورس وان» برای رئیس‌جمهوری آمریکا است. هواپیمای کنونی که در ۳۰ سال گذشته در اختیار پنج رئیس‌جمهوری ایالات‌ متحده بود به‌زودی بازنشسته می‌شود.

ایرفورس وان (Air Force One) نامی است که فقط برای هواپیمای حامل رئیس‌جمهوری آمریکا به کار برده می‌شود. از این هواپیما که رنگ آن آبی و سفید است فقط دو نمونه وجود دارد؛ نمونه اول در پایگاه هوایی «اندروز» است و نمونه دوم در اختیار روسای جمهوری آمریکا قرار دارد و پروازهایشان به‌طور اختصاصی با این هواپیما انجام می‌شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پایگاه خبری اینسایدر روز دوشنبه ۳۰ مه اعلام کرد، بویینگ ۷۴۷ که رئیس‌جمهوری آمریکا را جابه‌جا می‌کند پس از حدود سه دهه، به‌زودی بازنشسته می‌شود.

بر اساس این گزارش، هواپیمای جدید با طراحی نوین و جهش بزرگ در زمینه صنعت هواپیمایی، در حال آماده‌سازی است. طبق پیش‌بینی‌ها، این هواپیما از سال ۲۰۲۴ آماده بهره‌برداری می‌شود و جو بایدن نخستین رئیس‌جمهوری است که از آن استفاده خواهد کرد.

اطلاعات مهم در زمینه تغییرهای کاربردی این هواپیما تاکنون افشا نشده است اما به گزارش اسکای نیوز، گفته می‌شود که این تغییرها سیستم ارتباطی بهبودیافته، سیستم دفاع ضدموشکی و حسگرهایی برای تبدیل هواپیما به یک «کاخ سفید در حال پرواز» را شامل می‌شود. این هواپیما همچنین توانایی مقاومت در برابر جنگ هسته‌ای را دارد.

فضای داخلی آن بزرگ‌تر از زمین بسکتبال است و در سه‌ طبقه به مساحت ۳۷۰ مترمربع طراحی ‌شده است. این هواپیما دارای دو بال پهن، با نوک فیبر کربنی است که با زاویه ۳۷.۵ درجه کج می‌شود. این قابلیت به هواپیما امکان می‌دهد سریع‌تر پرواز کند و در باندهای کوتاه‌تر بلند شود و فرود بیاید.

چهار موتور نسل جدید آن نیز با تولید نیروی مافوق صوت، این هواپیما را به سریع‌ترین هواپیمای مسافربری جهان تبدیل می‌کنند. ایرفورس وان جدید با استانداردهای نظامی مطابقت دارد و طراحی داخلی آن نیز متفاوت از دیگر هواپیماها است و بیشتر به سالنی ویژه و مجلل شباهت دارد.

سوییت پرزیدنت در قسمت جلویی ایر فورس وان قرار دارد و دارای دو مبل است که به دو تخت دونفره با اتاق رختکن جداگانه، توالت و دوش و یک دفتر کار بزرگ تبدیل می‌شود.

این هواپیما همچنین یک اتاق جلسه و اتاق‌هایی برای نشستن کارمندان، مهمانان، پرسنل اطلاعات مخفی و رسانه‌ها دارد و حدود ۷۶ مسافر را جابه‌جا می‌کند که می‌توانند فیلم ببینند، تماس تلفنی بگیرند و از اینترنت استفاده کنند.

تجهیزات ارتباطی هواپیما که از آلومینیوم سخت‌شده است آن را برای مقاومت در برابر پالس‌های الکترومغناطیسی ناشی از انفجار هسته‌ای محافظت می‌کند و کمک می‌کند در صورت حمله به ایالات‌ متحده آمریکا، به‌عنوان یک مرکز فرماندهی سیار عمل کند.

بدنه آن نیز می‌تواند در برابر انفجار هسته‌ای که روی زمین رخ دهد تاب بیاورد و تمام شیشه‌های آن در برابر گلوله و انفجار کاملا مقاوم‌اند.

جف آندروود از موزه ملی نیروی هوایی آمریکا این هواپیما را «شاهکار» خواند و گفت مثل مرکز فرماندهی عمل می‌کند. هزینه ساخت ایرفورس وان جدید بیش از پنج میلیارد دلار برآورد شده و شرکت بویینگ سازنده آن است.

این هواپیما قرار بود در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ برای روسای‌ جمهوری بعدی ساخته شود اما «هزینه‌ سرسام‌آور» آن انتقاد شدید رئیس‌جمهوری وقت آمریکا را در پی داشت، تا آن‌جا که ترامپ در توییتی نوشت: «ما می‌خواهیم شرکت بویینگ پول درآورد ولی نه این اندازه.»

نخستین هواپیمای مخصوص رئیس‌جمهوری آمریکا در سال ۱۹۵۹، در دوره ریاست‌جمهوری دوایت آیزنهاور پرواز کرد و به رنگ قرمز و طلایی بود. جان ‌اف کندی در دوران ریاست‌جمهوری‌اش، رنگ آن را به سفید و آبی تغییر داد و تاکنون نیز این رنگ باقی مانده است.

بیشتر از تکنولوژی