وزیران خارجه ایران و هند بار دیگر بر ایجاد دولت فراگیر در افغانستان تاکید کردند

طالبان مدعی‌ است که حکومتش همه‌شمول است و شرایط به‌رسمیت‌شناخته‌شدن را دارد

مقام‌های هند و ایران پیش از این نیز درخواست تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان را مطرح کرده بودند-@DrSJaishankar/توییتر

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، و جی شنکر، وزیر خارجه هند، بار دیگر بر تشکیل یک دولت فراگیر در افغانستان تاکید کردند.

وزرای خارجه ایران و هند که روز چهارشنبه، ۱۸ خرداد، در دهلی دیدار کردند، خواستار شکل‌گیری یک دولت فراگیر واقعی در افغانستان شدند و تاکید کردند که چنین دولتی می‌تواند افغانستان را از وضعیت بد کنونی به‌ویژه وضعیت اقتصادی نامساعد نجات بدهد.

خبرگزاری مهر نوشت که توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و توجه دو دولت ایران و هند به صلح و ثبات در افغانستان از جمله موضوع‌های مطرح‌شده در صحبت‌های دو طرف بوده است.

مهر افزود که وزیران خارجه ایران و هند تاکید کردند که یک دولت فراگیر در افغانستان می‌تواند این کشور را از شرایط دشوار فعلی نجات بدهد و چنین دولتی باید هرچه زودتر تشکیل شود. آن‌ها ایجاد دولت فراگیر در افغانستان را مهم‌ترین راهکار برای جلب مشارکت افغان‌ها و حضور همه اقوام و گروه‌های سیاسی در تعیین سرنوشتشان در افغانستان دانستند.

پس از سقوط کابل به دست طالبان در ۲۴ مرداد ۱۴۰۰، مقام‌های ایران و هند بارها از طالبان خواستند تا برای کسب مشروعیت سیاسی به ایجاد یک دولت فراگیر واقعی اقدام کنند.

سازمان ملل متحد و بقیه دولت‌ها نیز بارها اعلام کردند که طالبان برای کسب مشروعیت سیاسی جهانی باید دولتی ایجاد کنند که نماینده تمام اقوام و اقشار افغانستان باشد؛ اما در ۹ ماه گذشته، طالبان همواره ادعا کرد که حکومت سرپرست خود را همه‌شمول و موردقبول مردم افغانستان می‌داند و شرایط به‌رسمیت‌شناخته‌شدن را تکمیل کرده‌ است.

از زمان سلطه طالبان بر افغانستان تاکنون، مردم افغانستان، جریان‌های سیاسی و جریان‌های نظامی درگیر با طالبان، بارها از جامعه جهانی خواسته‌اند تا زمانی که طالبان برای ایجاد یک دولت فراگیر اقدام نکند و به حقوق زنان احترام نگذارد، حکومتش را به رسمیت نشناسند.

محرومیت زنان  و دختران از کار و تحصیل، خشونت و اعمال تبعیض علیه اقوام، خشونت و بازداشت خبرنگاران، کشتار نظامیان و کارکنان دولت پیشین افغانستان و کشتار غیرنظامیان در پنجشیر و اندراب از جمله موارد نقض حقوق بشر در حکومت طالبان‌اند که دولت‌ها و سازمان‌های مدافع حقوق بشر را بارها خشمگین و نگران کرده است.