حمد الکعبی، سفیر امارات متحده عربی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت که نگرانیها درباره برنامه اتمی ایران کماکان باقی است.
کعبی در سخنانی در روز جمعه ۲۷ خرداد (۱۷ ژوئن) با خبرنگاران، ابراز امیدواری کرد که تهران با آژانس همکاری کند تا به جامعه بینالملل و کشورهای منطقه درباره فعالیتهای خود اطمینان بدهد.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت که مجوز سومین واحد تاسیسات انرژی اتمی «براکه» صادر شده است.
امارات متحده عربی عضو دائم آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و احداث سومین واحد تاسیسات اتمی براکه در منطقه الظفره ابوظبی، سال گذشته تکمیل شد و چنان که سازمان انرژی اتمی امارات میگوید، این واحد آماده فعالیت است تا در سال ۲۰۲۳ برق پاک تولید کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سفیر امارات متحده عربی در آژانس در حالی درباره همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس ابراز امیدواری کرده که روزنامه نیویورک تایمز، در گزارشی از احداث یک شبکه گسترده زیرزمینی در دل کوههای نزدیک به تاسیسات غنیسازی نطنز در ایران خبر داده و نوشته است که مقامهای آمریکایی و اسرائیلی درباره کارکرد احتمالی این تاسیسات و تهدید ناشی از آن اختلاف نظر دارند.
از سوی دیگر جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز درباره مذاکرات چندجانبه درباره پرونده اتمی جمهوری اسلامی ایران، گفته است که «تمامی عناصر و شرایط برای دستیابی به توافق روزی میز است و همین حالا باید درباره برجام تصمیمگیری شود.»
مذاکرات قدرتهای بزرگ غربی و جمهوری اسلامی ایران برای احیای برجام، از اسفند گذشته (فوریه ۲۰۲۲) و پس از اعلام شروط روسیه و تهران مبنی بر خروج نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا، به بنبست رسید.
آمریکا میگوید که تهران سرنوشت توافق اتمی را به پیششرطهای فرابرجامی گره زده است. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نیز گفته است که با وجود اقدامهای اخیر ایران متن توافق آماده است و «توپ در زمین ایران است.»
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در ۱۸ خرداد (هشتم ژوئن) قطعنامهای را برای محکومیت رفتار ایران در پاسخ ندادن به ابهامهای بازرسان آژانس و کشف آثار اورانیوم غنیشده در سه مرکز از قبل اعلامنشده هستهای در ایران، صادر کرد.
به دنبال صدور قطعنامه، تهران تهدید کرد که دوربینهای پادمانی آژانس را از کار میاندازد و پس از آن رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تایید کرد که ایران ۲۷ دوربین نظارتی آژانس را غیرفعال کرده است.