زلنسکی: اوکراین برای پایان دادن به جنگ هیچ امتیازی نخواهد داد

پاپ فرانسیس درباره «فاجعه هسته‌ای» احتمالی در نیروگاه زاپوریژیا هشدار داد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که در صورت حملات روسیه در تعطیلات، واکنش سختی به مسکو نشان خواهد داد - AFP

 اوکراین روز چهارشنبه ۲۴ اوت (دوم شهریور) هم روز استقلال خود از حاکمیت شوروی در سال ۱۹۹۱ و هم گذشت شش ماه از تهاجم روسیه را گرامی داشت. اگرچه، ترس از حملات موشکی روسیه در این روز، سبب شده بود که برگزاری جشن‌های روز استقلال منتفی اعلام شود.

به گزارش فرانس ۲۴، در تازه‌ترین اظهارات، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که در صورت حملات روسیه در تعطیلات، واکنش سختی به مسکو نشان خواهد داد.

او همچنین در سخنان خود تاکید کرد که اوکراین برای پایان دادن به جنگ هیچ امتیازی نخواهد داد و سازش نمی‌کند.

با گذشت شش ماه از آغاز تهاجم مسکو به کی‌یف در تاریخ ۲۴ فوریه، درگیری‌ میان این دو کشور همچنان ادامه دارد. فرمانده ارتش اوکراین این هفته گفت که نزدیک به ۹ هزار سرباز اوکراینی از زمان حمله ارتش پوتین کشته شده‌اند. سازمان ملل نیز کشته شدن بیش از پنج هزار و ۵۰۰ غیرنظامی اوکراینی را تایید کرده است. با این حال به گفته برخی کارشناسان، تلفات واقعی احتمالا بسیار بیشتر است.

ولودیمیر زلنسکی در آستانه روز استقلال اوکراین، در یک مجمع بین‌المللی تاکید کرد که کریمه، شبه‌جزیره جنوبی را که روسیه در سال ۲۰۱۴ ضمیمه کرده است، پس می‌گیرد.

این در حالی است که موجی از انفجارها در هفته‌های اخیر کریمه را لرزانده است. اوکراین مسئولیت این انفجارها را بر عهده نگرفته، اما اشاره کرده که نیروهای این کشور در آن نقش داشته‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در چنین شرایطی و به ویژه پس از کشته شدن داریا دوگینا، ترس از تشدید حملات روسیه در اوکراین شدت گرفته است. داریا دوگینا دختر یک ملی‌گرای افراطی برجسته روس بود که در اثر بمب‌گذاری در خودرو او در نزدیکی مسکو جان باخت. روسیه اوکراین را مسئول این حمله می‌داند، اما کی‌یف این اتهام را رد می‌کند.

همزمان، نیروگاه اتمی زاپوریژيا در جنوب شرقی اوکراین که تحت کنترل روسیه است، در هفته‌های اخیر هدف گلوله‌باران قرار گرفته و درخواست‌ها برای نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برانگیخته است.

روز یکشنبه، جو بایدن، رئیس‌‌جمهوری آمریکا، بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، اولاف شولز، صدراعظم آلمان، و امانوئل مکرون، رئیس‌‌جمهوری فرانسه، در تماسی تلفنی بر اهمیت تضمین پایداری و امنیت تاسیسات هسته‌ای اوکراین تاکید کردند. 

روز چهارشنبه نیز رهبر کاتولیک‌های جهان درباره «فاجعه هسته‌ای» احتمالی در نیروگاه زاپوریژیا هشدار داد.

پاپ فرانسیس خواستار «برداشتن گام‌های مشخص» برای پایان دادن به جنگ در اوکراین و جلوگیری از خطر «فاجعه هسته‌ای» در نیروگاه زاپوریژیا شد.

او در سخنرانی خود، از این جنگ به عنوان «دیوانگی» یاد کرد و با اشاره به مرگ داریا دوگینا گفت: «زنی که در اثر انفجار خودرو بمب‌گذاری شده در نزدیکی مسکو کشته شد، جزو افراد بی‌گناهی بود که به دلیل جنگ جان باخت.» 

پاپ همچنین تاکید کرد بازرگانان اسلحه که از جنگ سود می‌برند، «بزهکارانی‌اند که بشریت را می‌کشند.»

در همین حال، به گزارش رسانه‌های دولتی روسیه، یکی از آخرین چهره‌های اپوزیسیون که هنوز از سوی پوتین زندانی نشده بود، پس از انتقاد از عملیات نظامی مسکو در اوکراین بازداشت شد.

یوگنی رویزمن، سیاستمدار و شهردار سابق شهر اورال یکاترینبورگ، به دلیل «بی‌اعتبار کردن ارتش روسیه» با اظهارنظری در مورد مداخله نظامی مسکو در اوکراین بازداشت شد. خبرگزاری دولتی تاس به نقل از ماموران اعلام کرد که علیه او پرونده جنایی تشکیل شده است.

بیشتر از جهان