وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد که اولین شیوع بزرگ وبا در بیش از یک دهه گذشته در این کشور، هفت نفر را کشته و بیش از ۵۰ نفر را مبتلا کرده است. گسترش این بیماری در جریان آسیب گسترده به زیرساختهای تصفیه آب رخ داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت بهداشت سوریه در بیانیهای تایید کرد که ۵۳ مورد ابتلا به وبا در پنج استان سوریه گزارش شده است. بالاترین آمار ابتلا به وبا در استان شمالی حلب ثبت شده است.
این آمار پس از آن منتشر شد که این وزارتخانه دو مورد مرگ تاییدشده در اثر وبا را در روز دوشنبه ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور)، گزارش داد و به این ترتیب، آمار جانباختگان به هفت نفر رسید.
وبا معمولا از طریق غذا یا آب آلوده منتقل، و باعث اسهال و استفراغ میشود. شیوع این بیماری میتواند در مناطق مسکونی که فاقد شبکه فاضلاب مناسب یا آب آشامیدنی تصفیهشده باشد، گسترش یابد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سازمان بهداشت جهانی روز سهشنبه ۱۳ سپتامبر، در مورد خطر بسیار بالای شیوع وبا در سراسر سوریه هشدار داد. این سازمان اعلام کرد که آخرین موارد ابتلا به این بیماری در سال ۲۰۰۹ در این کشور گزارش شده بود. در آن زمان، ۳۴۲ مورد ابتلا در استان دیرالزور در شرق، و در استان شمالی رقه تایید شد.
عمران رضا، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در سوریه، گفت که احتمالا این بیماری با آبیاری محصولات کشاورزی با آبهای آلوده و نیز استفاده مردم از آب آلوده رودخانه فرات مرتبط است.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز اعلام کرد که بیش از یک دهه جنگ داخلی در سوریه، به دو سوم تصفیهخانههای آب و نیمی از ایستگاههای پمپاژ این کشور آسیب رسانده است.
نزدیک به نیمی از جمعیت سوریه به منابع جایگزین تامین آب آشامیدنی متکیاند که اغلب ناایمن است، ضمن اینکه گفته میشود دستکم ۷۰ درصد فاضلاب نیز در این کشور تصفیه نمیشود.
در تابستان امسال، برای نخستین بار از سال ۲۰۱۵، شیوع وبا به عراق نیز رسید.
این بیماری در سرتاسر جهان سالانه بین یک میلیون و ۳۰۰ هزار تا چهار میلیون نفر را مبتلا میکند و جان بین ۲۱هزار تا ۱۴۳ هزار نفر را میگیرد. امروزه وبا بیشتر در کشورهای جهان سوم، به علت وضعیت ناسالم و آلودگی آبهای آشامیدنی در این کشورها، دیده میشود.