عربستان سعودی میزبان یکی از بزرگترین فستیوال‌های موسیقی جهان است

جشنواره طوفان صدا یکی از نمادهای خیره‌کننده تحول در عربستان سعودی است

سال قبل ۷۳۰ هزار نفر از طوفان صدا بازدید کردند درحالی که ۴۰۰ هزار نفر در کارناوال موسیقی لاس‌وگاس حضور داشتند-Fayez Nureldine / AFP

موزیک الکترونیک، نورپردازی به سبک دیسکو‌ها، صورت‌های درخشان و صدها هزار زن و مرد در کنار یکدیگر تصویری جدید از زندگی شهری در عربستان سعودی است که به گزارش سی‌ان‌ان تا سه سال پیش وجود خارجی نداشت.

جشنواره موسیقی طوفان صدا (soundstorm music festiva) که از سال ۲۰۱۹ کار خود را آغاز کرده است، از روز پنجشنبه برای چهارمین سال متوالی در عربستان میزبان دوستداران و علاقمندان موسیقی است.

تنها پنج سال پس از اینکه عربستان سعودی ممنوعیت برگزاری رویدادهای موسیقی را لغو کرد، این کشور اکنون به صحنه‌ای برای بزرگترین رویدادهای موسیقی تبدیل شده است و به قطب سرگرمی منطقه تبدیل می‌شود.

سی‌ان‌ان در این زمینه نوشت: کشوری که به عنوان زادگاه اسلام شناخته می‌شود در دوره اصلاحات شاهزاده محمد بن سلمان تحولات گسترده‌ای را تجربه کرده است. جشنواره طوفان صدا هم یکی از نمادهای خیره کننده این تغییر است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

صدها هزار نفر در جریان این جشنواره سه روزه که هر سال در زمستان برگزار می‌شود در خارج از ریاض، پایتخت عربستان سعودی جمع می‌شوند تا به موسیقی غربی گوش دهند و اجرای مشهورترین چهره‌های صنعت موسیقی را شاهد باشند.

بسیاری از تحلیلگران برگزاری رویدادهایی از این دست در عربستان سعودی را نشانه تحولات اقتصادی اجتماعی این کشور ارزیابی می‌کنند. به‌ویژه که این رویدادها گروه بزرگی از جوانان و زنان را از سراسر عربستان، منطقه و جهان گرد هم می‌آورد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در جریان برگزاری این فستیوال در سال گذشته ۷۳۰ هزار نفر شرکت کردند. این درحالی است که در کارناوال موسیقی الکترونیک لاس‌وگاس که بزرگترین فستیوال موسیقی رقص آمریکای شمالی به‌شمار می‌رود، حدود ۴۰۰ هزار نفر شرکت کرده‌اند.

تا شش سال پیش شاید کسی تصور برگزاری طوفان صدا در عربستان را نمي‌کرد. اما امروز به عنوان بخشی از برنامه کلان اصلاحات عربستان سعودی، این فستیوال به رویدادی عادی تبدیل شده است.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ در راستای طرح چشم‌انداز ۲۰۳۰ برای تنوع در منابع درآمد اقتصادی نهادی را مسئول گسترش صنعت سرگرمی در این کشور کرد. یکی از اهداف این بخش، دو برابر کردن هزینه‌هایی است که خانواده‌ها در بخش سرگرمی و فرهنگ صرف می‌کنند. حجم سرمایه‌گذاری‌های در صنعت سرگرمی عربستان سعودی به گزارش عرب‌نیوز، ۶۴ میلیارد دلار است و بخش قابل توجهی از این سرمایه در صنعت موسیقی هزینه شده است.

برپایی سه هزار و ۸۰۰ رویداد سرگرمی با حضور ۸۰ میلیون نفر از جمله دستاوردهای سرمایه‌گذاری کلان در بخش سرگرمی عربستان سعودی است.

البته در بین محافظه‌کاران، مخالفت‌هایی با برگزاری رویدادهایی از این دست وجود دارد اما دو سوم جمعیت عربستان سعودی زیر ۳۴ سال سن دارند و از طرح‌های اصلاحات و گشایش سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شاهزاده محمد بن سلمان استقبال می‌کنند.

بیشتر از فرهنگ و هنر