بافت مصنوعی اختلال نعوظ آلت خوک را بهبود می‌بخشد

«ما دریافتیم با اینکه نیازهای مرتبط با این ناحیه از بدن چشمگیر است، به آن کم‌توجهی شده است»

طبق یافته‌های این محققان، وصله‌های ساخته‌شده از این بافت مصنوعی می‌تواند عملکرد نعوظی را در خوک‌ها برگرداند - Canva

محققان چینی با استفاده از بافت مصنوعی که زخم‌ها را ترمیم می‌کند، اختلال نعوظ در خوک را تا حدودی بهبود دادند. این پیشرفت علمی ممکن است به یافتن روش‌های درمانی بهتری برای درمان جراحات‌ آلت مردانه در انسان منجر شود.

در پستانداران، بافت تونیکا آلبوژینه (تی‌ای) آلت مردانه که با ساختاری دولایه متشکل از فیبرهای پروتئین کلاژن شناخته می‌شود، هنگام نعوظ راست و کشیده می‌شود تا گذار از حالت نرم به سفت را ممکن کند.

مطالعات پیشین نشان می‌دهد حدود نیمی از مردان ۴۰ تا ۷۰ ساله به شکلی از اختلال نعوظ دچارند و براورد می‌شود پنج درصد آنان با عارضه‌ تشکیل بافت زخم در بافت تی‌ای مواجه باشند که به درد و طیفی از آثار دیگر منجر می‌شود.

این تونیکا آلبوژینه مصنوعی (ای‌تی‌ای) که در مطالعه جدید منتشرشده در نشریه متر (Matter) در روز چهارشنبه توصیف شد، رفتار غلاف فیبری بافت طبیعی را که برای تداوم نعوظ لازم است، تقلید می‌کند.

شوئه‌تائو شی، از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه فناوری ساوت چاینا، در بیانیه‌ای گفت: «ما دریافتیم با اینکه نیاز مرتبط با این ناحیه از بدن چشمگیر است، به آن کم‌توجهی شده است.»

دکتر شی گفت: «ما بخش اعظم مشکلات و نتایج فرایند ساخت ای‌تی‌ای را پیش‌بینی کردیم اما همچنان از مشاهده نتایج در آزمایش‌ روی حیوان حیرت‌زده شدیم، زیرا پس از استفاده از ای‌تی‌ای، آلت حیوانات فورا توانایی نعوظ را بازیافت.»

محققان ای‌تی‌ای ساخته‌شده از پلی‌وینیل الکل را که ساختار فیبری منحنی و ویژگی‌های بیومکانیکی مشابه بافت طبیعی دارد، روی خوکچه‌های مینیاتوری باما که دچار آسیب در بافت تی‌ای بودند، آزمایش کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

چون این بافت مصنوعی طراحی شده است تا برای مدت‌ طولانی در بدن بماند، محققان میزان مسموم‌کنندگی و سازگاری خونی آن را نیز تجزیه و تحلیل کردند.

طبق یافته‌های این محققان، وصله‌های ساخته‌شده از این بافت مصنوعی می‌تواند عملکرد نعوظی را در خوک‌ها برگرداند.

عملکرد نعوظ در خوک‌ها طوری احیا شد که همانند بافت طبیعی آلت تناسلی بود و نشان داد که این وصله می‌توانند با موفقیت مانند بافت‌های طبیعی عمل کند.

محققان وقتی بعد از یک ماه اثر وصله‌های ای‌تی‌ای را تحلیل کردند، متوجه شدند وقتی در آلت تناسلی سالین تزریق می‌شود، نعوظ طبیعی رخ می‌دهد.

همچنین بنا بر یافته‌های محققان، در حالی که بافت مصنوعی ریزساختار اطراف بافت طبیعی را ترمیم نمی‌کند، زخمی قابل مقایسه با آنچه در بافت طبیعی وجود دارد ایجاد می‌کند.

دکتر شی گفت: «نتایج یک ماه بعد از این روال نشان داد که این گروه به نتایج ترمیمی مطلوبی دست یافت، گرچه کامل نبود.»

محققان امیدوارند با مطالعات بیشتر بتوانند به سراغ ترمیم نقص کلی آلت تناسلی بروند یا آلت تناسلی مصنوعی را به طور جامع بسازند.

طبق نوشته محققان در این مطالعه، «ای‌تی‌ای قابلیت ترمیم جراحات و احیای نعوظ عادی در بافت آسیب‌دیده آلت‌تناسلی تی‌ای در نمونه خوک را به نمایش گذاشت. بر اساس مطالعه ما، کارکرد ای‌تی‌ای در ترمیم جراحت آلت تناسلی خیلی نویدبخش است.»

© The Independent

بیشتر از علوم