چین روز سهشنبه اعلام کرد که در مورد جستوجوی منشاء کووید-۱۹ «باز و شفاف» عمل کرده است. واکنش چین پس از آن منتشر میشود که به تازگی پرسشهایی درباره چگونگی شروع همهگیری کووید بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است.
اخیرا، وزارت انرژی ایالات متحده در گزارشی با اطلاعات طبقهبندیشده که به کاخ سفید و اعضای اصلی کنگره ایالات متحده ارائه شد، با «اطمینان پایین» مدعی شده که همهگیری کووید-۱۹، به احتمال زیاد از نشت آزمایشگاهی در شهر ووهان چین ناشی شده است. با این حال، این گزارش بهشکل عمومی منتشر نشده است.
مائو نبنگ مائو، سخنگوی وزارت خارجه چین، در نشست روزانه خود به خبرنگاران گفت: «چین بیشترین دادهها و نتایج تحقیقاتی در مورد ردیابی ویروس را به اشتراک گذاشته و کمکهای مهمی به تحقیقات جهانی ردیابی ویروس کرده است.»
این سخنگو در پاسخ به شکایات مقامهای آمریکایی و اعضای کنگره مبنی بر اینکه چین کاملا در این زمینه همکاری نکرده است، گفت: «سیاسی کردن موضوع ردیابی ویروس، اعتبار چین را لکهدار نمیکند، بلکه فقط به اعتبار ایالات متحده آسیب میرساند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نظرات این سخنگو در شرایطی مطرح میشود که به کرات، سوالاتی درباره چگونگی ظهور ویروس کووید-۱۹ مطرح میشود که تاکنون، بیش از ۶.۸ میلیون نفر را در سراسر جهان کشته است.
دیدگاه وزارت انرژی ایالات متحده در حالی مطرح شده است که دیگر نهادهای جامعه اطلاعاتی ایالات متحده نظری مشابه نظر وزارت انرژی ندارند.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی، روز دوشنبه گفت: «اجماعی در جامعه اطلاعاتی وجود ندارد.»
«افبیآی» در سال ۲۰۲۱ در گزارشی با «اطمینان متوسط»، به این نتیجه رسیده بود که همهگیری کووید احتمالا نتیجه نشت آزمایشگاهی بوده و تاکنون، به این دیدگاه پایبند مانده است.
چهار نهاد دیگر اطلاعاتی ایالات متحده نیز در گزارشی با «اطمینان پایین» گفتهاند که ویروس از طریق انتقال طبیعی از یک حیوان آلوده به وجود آمده است.
مقامهای ایالات متحده از ارائه جزئیات در مورد اطلاعات و تحلیلهای جدید که به تغییر موضع وزارت انرژی منجر شده است، خودداری کردهاند.
به گزارش والاستریت ژورنال، افرادی که گزارشهای طبقهبندیشده را خواندهاند، میگویند آژانس اطلاعات مرکزی و آژانس دیگری که مقامها از آن نام نمیبرند، بین نظریههای نشت آزمایشگاهی و انتقال طبیعی بلاتکلیفاند. علیرغم تحلیلهای متفاوت آژانسها، آژانسهای اطلاعاتی ایالات متحده همچنان تایید میکنند که کووید-۱۹ نتیجه یک برنامه تسلیحات بیولوژیک چینی نیست.