لوید جی آستین، وزیر دفاع ایالات متحده چهارشنبه به مصر سفر کرد.
هدف اصلی از این سفر تعمیق روابط با قاهره و همچنین هشدار به دولت این کشور، درباره نقض دائم حقوق بشر است.
کاخ سفید معتقد است دولت عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهوری نظامی مصر، منتقدان حکومت را به شدت سرکوب میکند.
سیسی سال ۲۰۱۳ با یک کودتا علیه دولت وقت محمد مرسی، یکی از رهبران اخوانالمسلمین، موفق شد موقتا قدرت را دردست بگیرد. یک سال بعد، در بهار سال ۲۰۱۴ در جریان انتخابات رئیسجمهوری مصر شد. محمد مرسی پس از کودتا به زندان افتاد و در همان زندان درگذشت.
از همان سال ۲۰۱۳، تا امروز مخالفان سیاسی دولت سیسی، چه لیبرال و چه اسلامگرای حامی اخوانالمسلمین، همگی قربانی سرکوبهای گسترده شدهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
گروههای حقوق بشری بینالمللی میگویند که طی این سالها دهها هزار نفر بازداشت شده و بسیاری از منتقدان دولت بدون برگزاری دادگاه، طولانی مدت در بازداشت موقت ماندهاند.
یک مقام ارشد دفاعی آمریکا که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری رویترز گفت: « از وزیر دفاع ایالات متحده انتظار دارم که محور اصلی سخنانش با مقامات مصری حقوق بشر و احترام به آزادیهای اساسی در این کشور باشد.»
عبدالفتاح سیسی، رئیس پیشین ضداطلاعات ارتش، اولویت دولت را «امنیت مصر» قرارداده است.
او به همین بهانه بسیاری از منتقدان و مخالفان را به زندان انداخته است.
این نظامی مصری که پیش از یک دهه است که قدرت تام در کشور فراعنه را بر عهده دارد، مدعی است که دولت مصر « تامین نیازهای اولیه مانند شغل و مسکن، حقوق بشر را ارتقا میدهد.»
این در حالی است که وضعیت اقتصاد این کشور بحرانی است و نرخ تورم در ماههای اخیر بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.
پرجمعیتترین کشور در جهان عرب، بیش از ۵ دهه است که مهمترین متحد نظامی ایالات متحده در منطقه به حساب میآید. با این حال، در سالهای اخیر واشنگتن برخی از کمکهای نظامی به قاهره را به بهانه نقض حقوق بشر از این کشور دریغ کرده است.
کریس مورفی، سناتور دموکرات ایالات متحده، به رویترز گفت: «مصر تا زمانی که به نقض حقوق بشر ادامه میدهد نباید هیچ چک سفیدی از ایالات متحده دریافت کند و امیدوارم لوید آستین از این فرصت برای انتقال این پیام مهم به رئیسجمهوری سیسی استفاده کند.»
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، متعهد شده است که حقوق بشر را در مرکز اولویتهای سیاست خارجی خود قرار دهد.