در پی موفقیت فیلم سینمایی «خانه ماهرخ» در جشنواره فیلم روح آتش روسیه، شهاب حسینی که یکی از تهیهکنندگان این فیلم است، در اینستاگرام نوشت ارسال این فیلم به جشنواره کشور «متخاصم» بدون هماهنگی با او انجام شده است.
«خانه ماهرخ» فیلمی به کارگردانی شهرام ابراهیمی است و تهیهکنندگی آن را نیز محمد محمدی و شهاب حسینی برعهده داشتهاند. این بازیگر سینمای ایران با انتشار متنی در حساب اینستاگرام خود نوشت این فیلم نام او را «بابت حمایت و رفاقتی بینتیجه بهعنوان تهیهکننده یدک میکشد».
شهاب حسینی روسیه را به دلیل حمله نظامی به اوکراین کشور «متخاصم» نامید و با استفاده از هشتگ اوکراین افزود که کسب موفقیت در جشنواره کشوری که آغازگر جنگی ویرانگر و تجاوزاکارانه به خاک اوکراین بود، برایش فاقد ارزش است و از سمت اهدایی خود بهعنوان تهیهکننده این فیلم اعلام برائت میکند.
کشور «متخاصم» اصطلاحی است که جمهوری اسلامی ایران برای ایالات متحده آمریکا به کار میبرد.
جشنواره بینالمللی فیلم روح آتش از سال ۲۰۰۲ با حمایت دولت منطقهای در خانتی مانسیسک روسیه آغاز به کار کرد و در حال حاضر امیر کاستاریکا ریاست این جشنواره را برعهده دارد.
پس از قتل مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی تهران و آغاز خیزش انقلابی در ایران، شهاب حسینی به سرکوب شدید معترضان واکنش نشان داد. او یک بار هم به سکوت خانه سینما در برابر خیزش مردمی معترض شد و از این نهاد صنفی خواست درباره «شرایط موجود جامعه» بهطور رسمی اعلام نظر کند.
پستهای اعتراضی شهاب حسینی در نهایت به پایین آمدن تابلوهای تبلیغاتی سریال «پوست شیر» و فیلم «شین» که حاوی تصاویری از او بود، منجر شد. شهاب حسینی در واکنش به این اقدام شهرداری تهران، در پستی اینستاگرامی نوشت که خدایش را شکر میکند که اعتقادات قلبیاش از دایره مصادره به مطلوب خارج شد.
شهاب حسینی در جریان جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، در مستندی ۱۲۰ دقیقهای به این موضوع پرداخت و خطاب به مقامهای حکومت گفت: «اجازه بدهید بگوییم میسوزد، درد میکند، اجازه بدهید بگوییم داریم خفه میشویم. از چه میترسید؟» او با تاکید بر اینکه اگر راه دیگری برای اعتراض وجود داشت، کسی خیابان را انتخاب نمیکرد، افزود: «کی دلش میخواهد کار و زندگی را به هم بزند، بنایی که دارد میسازد را رها کند و صبح تا شب بیاید فریاد بزند، کتک بخورد، گلوله بخورد، کشته شود یا هر برخورد غیرانسانی دیگری متحمل شود که فقط میخواهد حقش را بگیرد؟»
حسینی در ادامه، به عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی که خواهان اعدام معترضان شده بودند، انتقاد و به آنان یادآوری کرد که حقوقشان را از بیتالمال میگیرند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
محکوم کردن حمله نظامی روسیه به اوکراین اکنون به یکی از ابزارهای مخالفت با جمهوری اسلامی تبدیل شده است؛ زیرا حکومت و مردم ایران در قبال حمله نظامی روسیه به اوکراین رویکردی متفاوت و دوگانه دارند. علی خامنهای بهعنوان عالیترین مقام حکومت در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، حمله نظامی این کشور به اوکراین را تلویحا تایید کرد و خطاب به پوتین گفت که او «ابتکار عمل» را در دست گرفته است. در نقطه مقابل، مردم ایران و چهرههای شناختهشدهای قرار دارند که تعرض نظامی به اوکراین را محکوم میکنند.
حمید فرخنژاد، بازیگر سینمای ایران، زمستان گذشته پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، جایزهای را که از جشنواره فیلم مسکو دریافت کرده بود، به نشانه اعتراض پس فرستاد. این اقدام عصبانیت شدید روزنامه کیهان را در پی داشت. البته فرخنژاد هم ادعاهای روزنامه وابسته به خامنهای را بیپاسخ نگذاشت و در پستی نوشت: «اگر شرف داشتید، در مقابل نسلکشی چچنهای مسلمان از ارباب پوتین انتقاد میکردید و در مقابل نسلکشی مسلمانان اویغور چین برابر ارباب چینی موضعگیری میکردید.»