وزیر امور خارجه کره شمالی، روز جمعه ۲۱ آوریل (اول اردیبهشت)، دموکراسیهای ثروتمند گروه هفت را «ابزاری برای اطمینان از هژمونی ایالات متحده» خواند و درخواست اخیر این گروه برای خلع سلاح هستهای کره شمالی را مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دیپلماتهای ارشد کشورهای گروه هفت که اخیرا در ژاپن دیدار کردند، به طور مشترک آزمایشهای اخیر موشکهای بالستیک کره شمالی را محکوم کردند و تاکید کردند که همچنان بهدنبال خلع سلاح هستهای کره شمالیاند.
چو سون هوی، وزیر امور خارجه کره شمالی، گفت که اگر کشورهای گروه هفت و اتحادیه اروپا «هر گونه تلاش» برای نقض منافع اساسی کره شمالی نشان دهند، با «پاسخ قوی» کشورش مواجه میشوند. او جزئیات بیشتری ارائه نداد. کشورهای گروه هفت شامل ایالات متحده، ژاپن، بریتانیا، فرانسه، آلمان، کانادا و ایتالیا میشود.
چو سون هوی در بیانیهای که از طرف رسانههای دولتی کره شمالی منتشر شد، گفت: «گروه هفت، یک گروه بسته از تعداد انگشتشماری از کشورهای خودخواه، نماینده جامعه بینالمللی نیست، بلکه بهعنوان یک ابزار سیاسی برای اطمینان از هژمونی ایالات متحده عمل میکند.» چو افزود: «بیانیه گروه هفت مشروعیت حاکمیت کره شمالی را افزایش میدهد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کره شمالی قاطعانه استدلال کرده است که بهدلیل تهدیدات هستهای آمریکا علیه این کشور مجبور به توسعه سلاحهای هستهای شده است. بیانیه چو سون هوی استدلال میکند که مانورهای نظامی منظم آمریکا با کره جنوبی تمرینی برای تهاجم به این کشور است، هرچند مقامهای آمریکایی و کره جنوبی گفتهاند که تمرینات نظامی آنها دفاعی است و قصد حمله به کره شمالی را ندارند.
کره شمالی از آغاز سال گذشته تاکنون، حدود ۱۰۰ موشک را به نام «پاسخ به آموزش نظامی آمریکا با کره جنوبی» آزمایش کرده است. بسیاری از کارشناسان میگویند کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، احتمالا از مانورهای نظامی آمریکا و کره جنوبی بهعنوان بهانهای برای پیشبرد برنامههای تسلیحاتی خود، تقویت رهبری داخلیاش و به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک کشور هستهای مشروع برای لغو تحریمهای بین المللی علیه کره شمالی استفاده میکند.
کره شمالی بهدلیل آزمایشهای هستهای و شلیک موشکهای بالستیک در گذشته، که در قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل ممنوع شدهاند، با ۱۱ دور تحریم سازمان ملل متحد مواجه شده است. کیم جونگ اون پیش از این گفته بود که این تحریمها اقتصاد کره شمالی را خفه میکند.
وزرای خارجه گروه هفت روز سهشنبه در بیانیه خود گفتند که کره شمالی هرگز وضعیت یک کشور دارای سلاح هستهای را تحت پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای نخواهد داشت.
پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای بهدنبال جلوگیری از گسترش سلاحهای هستهای فراتر از پنج قدرت مسلح اصلی - ایالات متحده، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه است.