اختلافات مرزی طالبان با جمهوری اسلامی؛ «اجازه ساخت جاده ندادیم»

هیئتی از پایگاه الفاروق ارتش طالبان در غرب افغانستان به رهبری محمد رحیم خادم، فرمانده نیروهای سرحدی با هیئتی از مرزبانان جمهوری اسلامی دیدار کرده‌اند

هیئت طالبان با مرزبانان جمهوری اسلامی در گذرگاه اسلام‌قلعه دیدار کردند-وزارت دفاع طالبان

وزارت دفاع طالبان روز پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت (۱۱ مه) اعلام کرد که نیروهای مرزی این گروه اجازه ساخت یک جاده برای نیروهای مرزی ایران در نقطه صفری مرزی در گذرگاه اسلام‌قلعه را نداده‌اند. 

در بیانیه این وزارتخانه آمده است که نیروهای مرزی طالبان مانع ساخت شده‌اند.  

این بیانیه آمده است که هیئتی از پایگاه الفاروق ارتش طالبان در غرب افغانستان به رهبری محمد رحیم خادم، فرمانده نیروهای سرحدی با هیئتی از مرزبانان جمهوری اسلامی دیدار کرده‌اند. 

در این بیانیه ذکر شده است که هر دو طرف بر حل منازه از طریق دیپلماتیک و تعیین نقاط مشترک مرزی تاکید کرده‌اند. 

تاکنون مقام‌های جمهوری اسلامی درباره این ادعاهای طالبان اظهارنظری نکرده‌اند.

اما یک ویدیو در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که نیروهای مرزی طالبان در حال مشاجره لفظی با مرزبانان ایرانی‌اند.

در این ویدیو دیده می‌شود که دو نیروی طالبان از نیروهای مرزی ایران می‌خواهند که خودروها را از خاک افغانستان خارج کنند و اگر این کار را نکنند، با آنها خواهند جنگید. این نیروی طالبان گفت: «به موترها (خودروها) بگو که بیرون شوند. اگر توقف نمی‌کنند، اگر جنگ می‌کنی، ما جنگ می‌کنیم.» 

از زمان قدرت گرفتن طالبان تا کنون چند بار در گذرگاه‌های اسلام‌قلعه استان هرات و پل ابریشم استان نیمروز با نیروهای مرزی جمهوری اسلامی ایران درگیری رخ داده است. طالبان حتی حریم زمینی ایران را نقض کردند و برای چند ساعت هم یک نیروی مرزی ایران را به اسارت گرفتند.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اما جمهوری اسلامی ایران در مقابل این اقدامات طالبان انعطاف‌پذیری نشان داده است. بیشتر نیروهای مرزی طالبان دوره‌های آموزشی برای برخورد با مرزبانان کشورهای همسایه را سپری نکرده‌اند. 

در حکومت پیشین افغانستان درگیری و تنش مرزی میان افغانستان و جمهوری اسلامی ایران به‌ندرت رخ می‌داد.  

جمهوری اسلامی ایران در تلاش برقراری روابط نزدیک با طالبان است و سفارت و کنسولگری‌های افغانستان را به این گروه سپرده است. تهران امیدوار است که طالبان در راستای مبارزه با شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) اقدام کنند و حقابه هیرمند را بر اساس درخواست آنها تامین کنند.  

اما طی هفته جاری امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در حاشیه نشست انستیتوی مطالعات استراتژیک اسلام‌آباد گفته بود که اگر بارندگی در سال ‌جاری زیاد شود، مشکلات آبی هر دو کشور رفع خواهد شد. 

بیشتر از جهان