ادعای قتل نظامی پیشین به‌دست طالبان در هرات

«طالبان، جمشید را به قتل رسانده و دست‌ها و پاهایش را شکسته بودند»

طالبان اجازه برگزاری نماز میت و فاتحه خوانی را به خانواده جمشید میرزایی ندادند- ایندیپندنت فارسی

منابع مردمی در استان هرات ادعا کردند که طالبان جسد جمشید میرزایی، عضو پیشین امنیت ملی هرات را روز دوشنبه هشتم مرداد به خانواده‌اش تحویل دادند.  

این منابع گفتند که طالبان میرزایی را پیشنه کار در وزارت داخله حکومت پیشین افغانستان نیز داشت، حدود یک ماه پیش پس از بازگشت از ایران در چهارراه «مستوفیت» در مرکز شهر هرات بازداشت کردند.

این منابع ادعا کردند که خانواده‌اش پس از تحویل گرفتن جسد این نظامی پیشین، آثار شکنجه روی بدن او دیدند.   

روزنامه اطلاعات روز  گزارش داد: «طالبان جمشید را به بدترین وجه به قتل رسانده و دست‌ها و پاهایش را شکسته بودند.» 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

منابع مردمی در هرات گفتند که طالبان اجازه برگزاری نماز میت و فاتحه خوانی را به خانواده این نظامی پیشین نداده‌اند. 

تا کنون طالبان در این مورد اظههار نظری نکرده‌اند. 

طالبان اجازه برگزاری مراسم فاتحه‌خوانی برای نظامیان پیشین و نیروهای جبهه‌های نظامی مخالف را نمی‌دهند. طالبان به خانواده‌های این قربانیان هشدار می‌دهند که از مصاحبه با رسانه‌ها پرهیز کنند. 

طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ با سرنگونی حکومت مورد حمایت غرب در افغانستان به قدرت رسیدند. بسیاری از مقام‌ها و نیروهای نظامی افغانستان از ترس حملات تلافی‌جویانه طالبان، کشور را ترک کردند و شماری هم مخفیانه زندگی می‌کنند و می‌کوشند از کشور خارج شوند. 

در دوران حکومت طالبان  با هدف هراس‌افکنی بین نظامیان سابق گزارش‌های متعددی از کشتار نظامیان سابق به‌دست اعضا طالبان منتشر شد.

بسیاری از نظامیان سابق افغانستان اکنون در ایران و پاکستان به‌سر می‌برند و اغلب برای تامین هزینه‌های زندگی به کارهای سخت تن می‌دهند. 

این درحالی است که در نخستین روزهای سلطه طالبان بر افغانستان، ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر نامرئی این گروه، دستور عفو عمومی صادر کرده بود؛ اما برخی از نیروهای طالبان این فرمان را نادیده گرفتند. 

آمار مشخصی از شمار نظامیان حکومت پیشین که به دست طالبان تیرباران شده‌اند، در دسترس نیست.  

طالبان سانسور و اختناق شدیدی بر فعالیت خبرنگاران و رسانه‌های داخلی در افغانستان تحمیل کرده‌اند و این شرایط، دسترسی به اطلاعات موثق را، به‌ویژه در مورد برخورد نیروهای طالبان با نظامیان پیشین، دشوار کرده است.   

بیشتر از جهان