قانونگذاران طرفدار اپوزیسیون روز سهشنبه با پیروزی در انتخابات کویت موفق شدند اکثریت کرسیهای مجلس این کشور را به دست بیاورند. این سومین انتخابات کویت در سه سال گذشته است و حالا باید دید به ثبات نسبی سیاسی منجر خواهد شد یا نه.
ترکیب پارلمانی که اعضا آن در انتخابات زودهنگام سهشنبه انتخاب شدند، بسیار مشابه پارلمان پس از انتخابات سال گذشته است که با رای نهادهای قضایی کویت منحل شد. طبق آماری که خبرگزاری دولتی کویت روز چهارشنبه اعلام کرد، ۲۹ کرسی از ۵۰ کرسی انتخابی مجلس کویت به حامیان اپوزیسیون رسیده است. ۳۷ قانونگذار پیروز در انتخابات قبلی هم کرسیهای خود را حفظ کردند.
با این حساب بنبست سیاسی در کویت احتمالا همچنان ادامه پیدا خواهد کرد؛ مگر اینکه اپوزیسیون، دربار امیر کویت، نخستوزیر و کابینه او بتوانند به توافقهایی برسند. میزان مشارکت در انتخابات با ۵۱ درصد پایینتر از معمول بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
انتخابات روز سهشنبه پس از آن انجام شد که دادگاه قانون اساسی کویت در ماه مارس نتایج انتخابات سال گذشته را لغو کرد و مجلس پیشین (که در سال ۲۰۲۰ انتخاب شده بود) مجددا سر کار آمد؛ اما ولیعهد کویت در روز اول ماه مه این مجلس را هم منحل کرد تا دوباره انتخابات برگزار شود.
جنان بوشهری، نامزد ایرانیتبار اپوزیسیون، از جمله نمایندگان مجلس منحله ۲۰۲۲ بود که دوباره انتخاب شد. او تنها نماینده زن مجلس جدید خواهد بود. مجلس ۲۰۲۲ دو زن داشت اما نماینده زن دیگر، عالیه خالد، این بار انتخاب نشد.
مزروق الغانم، رئیس سابق مجلس، بار دیگر انتخاب شد. حالا باید دید دوباره قصد رسیدن به ریاست مجلس را دارد یا خیر. الغانم را میتوان نماینده بخش خصوصی و بخشهایی از طبقه متوسط کویت دانست. او از منتقدان شیخ احمد، نخستوزیر کنونی و پسر امیر کویت، است.
بنبست سیاسی کویت در ماههای اخیر باعث شده است اصلاحات مالی دشوار شود و خدمات عمومی همچون آموزش و پرورش و بهداشت ضربه ببینند. کویت همچنان یکی از بزرگترین ذخایر نفتی جهان را دارد و درآمد سرانه شهروندانش از بالاترینها در جهان است.