محمد آغا حکیم، استاندار طالبان در پنجشیر، در خلال یک سخنرانی، از سقوط احتمالی رژیم طالبان ابراز نگرانی کرد.
او ادعا کرد که «یهودیان و نصرانیها در گوشه و کنار دنیا» برای ساقط نظام طالبان توافقهای پشتپرده و دسیسههایی در جریان است و برای ایجاد بیاعتمادی میان طالبان و مردم تلاش میشود.
والی پنجشیر:
— Nasir panjshiri (@nasirpjr123) December 15, 2024
نظام اسلامی که امروز در افغانستان قائم است کفار جهان از هیبت اش در حراس افتادن یهود نصارا دسيسه های می سازند بخاطر تضعیف نظام اسلامی از همین سبب در جهت متفرق ساختن ملت افغانستان تلاش میکنند. pic.twitter.com/ZHlDRSNSi1
او از ساکنان پنجشیر خواست که از «امارت اسلامی طالبان» حمایت کنند تا رژیم این گروه دوام پیدا کند.
حکومت طالبان را بیشتر فرماندهان پشتونتبار این گروه مدیریت و رهبری میکنند و سایر اقوام در بدنه این حکومت و بخشهای کلیدی نقشی ندارند.
طالبان تنها به شمار معدودی از فرماندهان این گروه که پشتونتبار نیستند مقامها و مناصبی دادهاند، اما منتقدان میگویند که مقامهای غیرپشتونتبار از قدرت و اختیار «لازم» برخوردار نیستند و زیر سایه طالبان پشتونتبار قرار دارند. عبدالسلام حنفی، از معاونان نخستوزیر طالبان، ازبکتبار، و قاری فصیحالدین، رئیس کل ستاد ارتش طالبان، تاجیکتبار، از بلندپایهترین مقامهای غیرپشتون در حکومت طالباناند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با گذشت بیش از سه سال و چهار ماه از سلطه مجدد طالبان در افغانستان، میزان نارضایتی عمومی و همچنین حملات جبهههای آزادی و جبهه مقاومت ملی علیه طالبان افزایش یافته است. طالبان هم در این مدت قدرتی انحصاری ایجاد کردهاند، اما از سقوط رژیمشان نگراناند و به همین دلیل بخش زیادی از بودجه حکومتشان را صرف امور نظامی میکنند.
ساکنان پنجشیر از حضور گسترده طالبان و ایجاد پاسگاهها و قرارگاههای نظامی متعدد این گروه بارها ابراز نگرانی کردهاند و میگویند طالبان به هر کدام از ساکنان پنجشیر که مشکوک شوند، او را بازداشت میکنند.
نیروهای طالبان ورودیهای استان پنجشیر را هم بهشدت کنترل میکنند و به هر کس که مشکوک شوند، انگشتنگاری میکنند و پس از بررسی سابقه اشخاص به آنها اجازه ورود داده میشود.
با فروپاشی حکومت سابق افغانستان در اوت ۲۰۲۱، احمد مسعود، فرزند احمد شاه مسعود، به پنجشیر رفت و تشکیل یک جبهه مقاومت نظامی علیه طالبان را اعلام کرد. شماری از نظامیان حکومت پیشین و ساکنان پنجشیر هم به عضویت جبهه مقاومت ملی درآمدند. طالبان با گسیل هزاران نیرو و ادوات نظامی به پنجشیر برای سرکوب فعالیتهای نظامی تلاش زیادی کردهاند زیرا کنترل جغرافیای پنجشیر برای آنها اهمیت زیادی دارد. طالبان که در دوره نخست حاکمیتشان بر افغانستان در دهه ۱۹۹۰ نتوانسته بودند بر پنجشیر و بخشی از استانهای شمالی حاکم شوند، حالا نمیخواهند کنترل این استان را از دست بدهند.