پرونده نشت رادیواکتیو در بیمارستان کرمانشاه با ادعای بی‌خطر بودن بایگانی شد

رسانه‌های داخلی به نقل از کارشناسان ادعا کردند نشت اشعه مرگ‌آفرین رادیواکتیو نگران‌کننده نیست

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، افرادی که در معرض اشعه بودند، ممکن است در آینده بیمار شوند-ایرنا 

ماجرای سرقت سرب‌های اتاق رادیوتراپی بیمارستان امام رضا در کرمانشاه مانند مسمومیت‌های زنجیره‌ای دانش‌آموزان دختر و اتفاق‌های مشابه با برگزاری نشست و طرح ادعاهایی مبنی بر اینکه خطری جان شهروندان را تهدید نمی‌کند بایگانی شد تا به‌مرورزمان نیز فراموش شود.

رسانه‌های داخلی ایران با انتشار گزارشی از یک نشست در بیمارستان امام رضا در روز پنجشنبه ۱۸ خرداد، از قول کارشناسان سازمان انرژی هسته‌ای مدعی شدند که نشت اشعه رادیواکتیو نگران‌کننده نیست.

برمبنای ادعای خبرگزاری دولتی ایرنا، کارشناسان سازمان انرژی هسته‌ای پس از اعزام به کرمانشاه به مدت سه‌ روز آزمایش‌های علمی انجام داده‌اند و به این نتیجه رسیدند که میزان پرتوگیری ناشی از نشت رادیواکتیو «تاثیر قابل‌اندازه‌گیری روی سلامت افراد» ندارد.

این کارشناس سازمان انرژی هسته‌ای که نام و هویت او مشخص نیست، در ادامه نیز گفت: «حداکثر پرتوگیری افراد از این حادثه چهار میلی سیورت تخمین زده شد، در‌حالی‌که یک فرد در ایران به‌طور متوسط از منابع طبیعی ناشی از پرتوهای کیهانی و منابع دیگر همچون مواد غذایی سه میلی سیورت پرتوگیری دارد؛ بنابراین میزان تخمین زده شده پرتوگیری از این حادثه تفاوت قابل‌ملاحظه‌ای با متوسط پرتوگیری از منابع طبیعی نداشته است و جای نگرانی وجود ندارد.»

در ادامه گزارش خبرگزاری‌های داخلی به نقل از کارشناس سازمان انرژی هسته‌ای، آمده است که مقایسه نشت رادیواکتیو با فاجعه چرنوبیل «نادرست و غیرعلمی» است، زیرا این حادثه نشر اشعه ایکس درمانی در «سطح محدود» اتفاق افتاده است.

سرقت سرب‌های بخش رادیوتراپی بیمارستان امام رضا در کرمانشاه اواخر اردیبهشت‌ماه اتفاق افتاد، اما آن‌طور که برخی رسانه‌های داخلی گزارش‌ داده‌اند خبر آن سه هفته بعد منتشر شد و مسئولان استانی از اطلاع‌رسانی به کارکنان بیمارستان و بیماران خودداری کردند، حال ‌آنکه در نتیجه سرقت سقف‌های سربی، اشعه رادیواکتیو نشت کرده است و شمار زیادی از کارکنان و بیماران در معرض اشعه خطرناک آن‌ قرار گرفته‌اند.

آن‌طور که برخی کارکنان بیمارستان به خبرگزاری ایسکانیوز گفته‌اند، طبقه دوم ساختمان بیمارستان را به بهانه نشت گاز تعطیل کرده بودند، حال‌آنکه در همان زمان شمار زیادی از پرستاران و پزشکان کشیک در آن طبقه تردد می‌کردند و محل استقرار انترن‌ها نیز روبروی مرکز رادیوتراپی بود که سقف‌های سربی‌اش به سرقت رفته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اینک ادعای بی‌خطر بودن اشعه رادیواکتیو در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر قباد محمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، ادعا کرده بود اینکه چه افرادی و به چه مقدار تحت‌تاثیر اشعه بوده‌اند و چه عوارضی آنان را تهدید می‌کند برای ما مبهم است.

به گفته او، حتی تعداد قالب‌های سربی به سرقت رفته نیز مشخص نیست، زیرا اسناد سرب‌کوبی مربوط به ۲۰ سال قبل پیدا نشده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین گفته بود که با هیچ آزمایشی نمی‌توان در معرض اشعه بودن افراد را مشخص کرد. افرادی که در معرض اشعه بودند، ممکن است در آینده بیمار شوند و افراد مبتلا به سرطان که در این مدت درمان آن‌ها عقب افتاده، ممکن است فوت شوند.

هم‌زمان با انتشار خبر مربوط به سرقت سرب‌های بخش رادیوتراپی بیمارستان و نشت اشعه رادیواکتیو، بسیاری آن‌ را «چرنوبیل کرمانشاه» نامیدند و درباره خطرهای ناشی از این اتفاق هشدار دادند. طبق اعلام برخی رسانه‌ها، اطراف بیمارستان نیز تا شعاع چندصدمتری آلوده شده است.

هم‌زمان با این نگرانی‌ها، مقام‌های حکومتی ازجمله شهرام کرمی، دادستان کرمانشاه، وعده رسیدگی به این موضوع را دادند و مدعی شدند که چند نفر را در این ارتباط دستگیر کرده‌اند، اما اینک، با ادعاهایی مبنی بر اینکه نشت اشعه رادیواکتیو خطری برای سلامتی افراد ندارد، قصد دارند به‌ هر طریقی این ماجرا را جمع‌وجور و پرونده مربوط به آن را بایگانی کنند.

مسئولان جمهوری اسلامی ایران در مختومه کردن پرونده‌ها و ماجراهایی که به‌طور مستقیم جان و سلامت شهروندان را نشانه می‌گیرند، سابقه طولانی دارند. هنوز مدت زیادی از مسمومیت‌های زنجیره‌ای دانش‌آموزان دختر در مدارس سراسر ایران نمی‌گذرد.

در آن زمان نیز مقام‌های حکومتی، از وزیر کشور گرفته تا نیروی انتظامی، ادعاهایی را مبنی بر دستگیری چند نفر در این ارتباط مطرح کردند، اما سرانجام با کمک رسانه‌های حکومتی مسمومیت‌ها به «بدحالی» دانش‌آموزان تقلیل یافت و خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، نیز در گزارشی نوشت ۹۰ درصد این مسمومیت‌ها ناشی از شیطنت‌های دانش‌آموزان است و ۱۰۰ درصد کسانی که با علائم مسمومیت به مراکز درمانی منتقل ‌شده‌اند، «تمارض» و «تلقین» کرده‌اند.