حدود هشت هزار پناهجوی افغان در بریتانیا، تابستان سال جاری با خطر بیخانمانی در بریتانیا روبرو خواهند شد. این موضوع در یک نشست مخفی بحران در دفتر نخستوزیری بریتانیا مطرح، و در ارتباط با آن به دولت این کشور هشدار داده شد.
به گزارش روزنامه گاردین، اعضای این شورا به دولت بریتانیا هشدار دادند این تعداد از پناهجویان افغان که سال ۲۰۲۱ با شعار «عملیات استقبال گرم» وارد این کشور شدهاند، قرار است اوایل اوت به دلیل ضربالاجل دولتی از هتلها اخراج شوند، اما جایی برای سکونت ندارند.
این نشست اضطراری روز پنجشنبه گذشته، ساعاتی پیش از آن برگزار شد که ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، بیسروصدا، طرح بحثبرانگیز قانون پناهندگی را که شامل نظام دو لایه پناهندگی بود، کنار گذاشت.
یک کمیته پارلمانی بریتانیا اعلام کرد لایحه مهاجرت غیرقانونی ریشی سوناک، شماری از تعهدات بینالمللی بریتانیا را در زمینه حقوقبشر نقض میکند، و این به معنای آن است که بریتانیا به اکثریت قریببهاتفاق پناهندگان پشت خواهد کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
همزمان، کمیته مشترک حقوق بشر، با انتشار گزارشی از بریتانیا خواست نقش خود را در نظام جهانی حمایت از پناهندگان ایفا کند و از تعهدات قانونی خود در قبال پناهندگان، کودکان و قربانیان بردهداری مدرن، طفره نرود.
در جلسه روز پنجشنبه، که شماری از پیمانکاران خصوصی وزارت کشور نیز در آن حضور داشتند، مقامها درباره گزینههای کمهزینه برای جابهجایی بیش از ۵۰ هزار پناهجو بحث کردند که اینک در هتلها سکونت دارند، اما آشکار شد شوراها در بریتانیا به دلیل کمبود شدید مسکن، برای کمک کردن با مشکل مواجه خواهند شد.
این در حالی است که بریتانیا همچنان با بحران مهاجرت مواجه است. پیشبینی میشود که با افزایش تعداد قایقهای کوچک با بهبود شرایط آبوهوایی، فشار بر نظام احتمالا بیشتر خواهد شد.
گفته میشود روزانه شش میلیون پوند برای پناهجویان ساکن در هتلها هزینه میشود. ریشی سوناک روز دوشنبه گذشته تایید کرد حکومت بریتانیا دو کشتی غولپیکر دیگر را برای اسکان حدود هزار نفر خریداری کرده است.
وزارت کشور بریتانیا به یک پیمانکار دستکم یکو نیم میلیون پوند پرداخته بود تا یک پایگاه نظامی پیشین را به مرکز پذیرش پناهجویان تبدیل کند، اما از این پناهگاه هیچگاه استفاده نخواهد شد.
نمایندگان مجلس بریتانیا، دولت این کشور را به هدر دادن پول مالیاتدهندگان متهم میکنند. این در حالی است که پیشنهاد اسکان بیش از ۱۵۰۰ پناهجو در این پایگاه نظامی، آوریل ۲۰۲۲ و در پی مخالفت شدید و تهدید به اقدام قانونی از شورای محلی، ملغی شد.
حکومت افغانستان در اوت ۲۰۲۱، پس از دو دهه موجودیت با حمایت کشورهای غربی، به دست طالبان سقوط کرد و از آن زمان تاکنون بحرانهای متعدد، از جمله مهاجرت، در این کشور شکل گرفته است و بسیاری از شهروندان افغان میکوشند خود را به کشورهای دیگر برسانند. هماینک نیز شمار زیادی از شهروندان افغان در کشورهای همسایه، بهویژه پاکستان، در انتظار دریافت پناهندگی از بریتانیا بهسر میبرند و این شامل همکاران پیشین نیروهای بریتانیایی و نهادهای این کشور نیز میشود.