آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۲۲ خرداد (۱۲ ژوئن) ابراز امیدواری کرد که حمله موفقیتآمیز اوکراین بتواند ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، را مجبور به گفتوگو در مورد پایان دادن به تهاجم به اوکراین کند.
بلینکن که در کنفرانس خبری مشترک با آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا، حاضر شده بود، گفت که پس از اینکه ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، نشان داد که حملهای طولانی در جریان است، آمریکا اطمینان یافت که اوکراین به موفقیت خود در این ضدحمله ادامه خواهد داد.
وزیر امور آمریکا گفت: «موفقیت در ضدحمله دو اثر دارد؛ موقعیت آنها را در سر هر میز مذاکرهای که ظاهر شوند تقویت میکند و همچنین ممکن است باعث شود پوتین در نهایت بر مذاکره برای پایان دادن به جنگی که آغاز کرده است تمرکز کند.»
او افزود که این ضدحمله واقعا میتواند صلح را نزدیکتر کند، نه اینکه آن را دورتر کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او همچنین گفت که این حمله نیاز به «حداکثر حمایت ما از اوکراین دارد تا بتواند در میدان نبرد به موفقیت دست یابد.»
بلینکن افزود که صلح در اوکراین باید «عادلانه و بادوام» باشد. او گفت: «منظور ما از بادوام، صلحی است که بهسادگی اوضاع را در جایی رها نکند که روسیه بتواند شش ماه بعد، یک سال بعد، دو سال بعد، بعد از کمی استراحت، دوباره تجدید قوا کند و دوباره حمله کند.»
روسیه آشکارا از حمایت از مذاکرات صحبت کرده است و چین پیشتاز درخواستهای بینالمللی برای میانجیگری است. با این حال، موضع آمریکا در برابر چنین تلاشهایی بدبینانه بوده است. آمریکا روسیه را در مذاکرات جدی نمیداند و معتقد است که روسیه فقط به تثبیت دستاوردهای ارضی خود در این جنگ علاقهمند است.
بلینکن اضافه کرد که واشنگتن به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد بازداشت مایکل تراویس لیک، شهروند آمریکایی ۵۱ ساله در روسیه، و تلاش برای دسترسی کنسولی به این موسیقیدان و چترباز سابق است.
آنتونی بلینکن در بخشی از سخنانش نیز به وضعیت تونس پرداخت و گفت که مایل است ببیند تونس طرحی جدید برای اصلاحات به صندوق بینالمللی پول ارائه کند. او افزود که واضح است تونس برای ممانعت از سقوط اقتصادی به کمکهای بیشتری نیاز دارد.
قیس سعید، رئیسجمهوری تونس، بارها «دیکتههای» صندوق بینالمللی پول را رد کرده است. آمریکا این اتهام را مطرح کرده است که پس از انحلال پارلمان و دستگیری رهبران مخالفان، زادگاه بهار عرب در حال سقوط به سمت اقتدارگرایی است.
اما اتحادیه اروپا، که از افزایش مهاجران در صورت تزلزل بیشتر اقتصاد تونس نگران است، روز یکشنبه بهرهبری ایتالیا بسته کمک ۹۰۰ میلیارد یورویی به تونس ارائه کرده است که مشروط به این است که تونس با صندوق بینالمللی پول به توافق برسد. بلینکن در دیدار با همتای ایتالیایی خود گفت که از این «گام مهم» اتحادیه اروپا حمایت میکند.
آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا، با اظهار حمایت خود از بسته صندوق بینالمللی پول و موضع آمریکا گفت که ثبات تونس و ثبات لیبی برای ثبات منطقه مدیترانه بسیار مهم است.