محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، صبح روز چهارشنبه، ۳۱ خرداد، نصب ۱۰۰ دوربین جدید در تاسیسات هستهای اصفهان را تکذیب کردو گفت:«در اصفهان نیروگاهی نداریم که بخواهد ۱۰۰ دوربین در آنجا نصب شود.»
او در حاشیه نشست هیئت دولت به خبرنگاران گفت: «توافقهای جدیدی با آژانس رخ نداده و حرکت در چارچوب توافق پیشین ادامه دارد.»
پیشتر، سازمان انرژی اتمی ایران، روز شنبه ۲۷ خردادماه، در بیانیهای سخنان اخیر سخنگوی این سازمان در مورد توافق داوطلبانه ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای فعالسازی ۱۰ دوربین تاسیسات نطنز را تکذیب و در مقابل تاکید کرده بود که دوربینها در تاسیسات اصفهان نصب شدهاند.
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، روز ۲۵ خرداد گفته بود سال گذشته ۲۹ دوربین و دستگاه آژانس بینالمللی جمعآوری شده بود که حالا با توافق انجامشده حدود ۱۰ دوربین در تاسیسات نطنز فعال شده است.
او همچنین توضیح داده بود که اطلاعات ذخیرهشده در دوربینهای نطنز نزد ایران باقی خواهد ماند و تا رسیدن به توافقی رسمی، برای آژانس قابل دسترسی نیست.
دو روز پس از این سخنان، سازمان انرژی اتمی ایران، با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «کمالوندی در یک بخش از مصاحبه سهوا بهجای تاسیسات اصفهان از نطنز یاد کرده و برخی رسانهها نیز به اشتباه از نصب دوربین در تاسیسات نطنز خبر دادند. درواقع بهروز کمالوندی از توافق داوطلبانه ایران با آژانس برای فعالسازی ۱۰ دوربین در تاسیسات اصفهان صحبت کرده بود.»
با این حال، رئیس سازمان انرژی اتمی، اکنون بیانیه رسمی سازمان خود درباره نصب دوربین در تاسیسات اصفهان را از اساس انکار میکند و در حالی نصب ۱۰۰ دوربین جدید نظارتی را تکذیب میکند که در اظهارات بهروز کمالوندی و بیانیه سازمان انرژی اتمی تنها به ۱۰ دوربین اشاره شده بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیئت دولت به خبرنگاران گفت:«ما هیچ تعهد جدیدی خارج از پادمان با آژانس نداشتیم و تمام اقدامات ما در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها انجام شده است.»
اسلامی گفت: «نکته حائز اهمیت برای ما اقدام بر اساس قانون اقدام راهبردی است.»
این قانون را مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است و علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی هفته گذشته با تمجید از این قانون، بر ضرورت رعایت آن در مذاکرات هستهای تاکید کرده بود.
محمد اسلامی در همین زمینه گفت: «موضوع مورد تفاهم ما و آژانس در اسفند ۱۴۰۱ بحث تداوم دانش آژانس است که جزو الزامات پادمان و انپیتی است و در قالب یک بیانیه منتشر شد؛ در همین راستا هم در حال هماهنگی هستیم.»
او افزود: «اقدامهای ما اساسا در چارچوب ضوابط پادمانی است؛ ملاک عمل ما هم در اهداف کمی و کیفی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها است.»
جمهوری اسلامی، سال گذشته در واکنش به صدور قطعنامهای جدید از طرف شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در محکومیت فعالیتهای اتمی ایران، با متوقف کردن نظارت این آژانس، به کار دوربینهای فراپادمانی خاتمه داد.
اکنون در حالی که از احتمال تفاهم بین جمهوری اسلامی و آمریکا سخن گفته میشود، گمانهزنیها درباره اقدامات تهران برای کاهش تنش با آژانس بینالمللی و موافقت رهبران جمهوری اسلامی با برقراری مجدد نظام نظارتی آژانس بالا گرفته است.