پوتین: نسل تازه موشک‌های قاره‌پیمای هسته‌ای‌مان آماده شلیک است

به گفته پوتین، توسعه برنامه‌های نظامی هسته‌ای روسیه ضامن امنیت این کشور و ثبات جهانی است

همزمان با تداوم جنگ در اوکراین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، تهدید کرد برنامه ساخت تسلیحات اتمی کشور متبوعش در حال گسترش است و به‌زودی موشک‌های قاره‌پیمای جدید را مستقر خواهد کرد.

پوتین روز چهارشنبه، ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد)، اعلام کرد نسل تازه‌ای از موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای «سرمات»، با قابلیت حمل دست‌کم ۱۰ کلاهک اتمی، به‌زودی در تاسیسات نظامی روسیه آماده شلیک خواهد بود.

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به‌نقل از رئیس‌جمهوری روسیه نوشت توسعه برنامه هسته‌ای نظامی روسیه ضامن امنیت این کشور و ثبات جهانی است.

پوتین روز چهارشنبه در جریان سخنرانی برای دانش‌آموختگان دانشکده نظامی مسکو، بر ضرورت تقویت نیروهای هسته‌ای ‌سه‌گانه زمینی و دریایی و هوایی روسیه تاکید کرد.

به گفته رئیس‌جمهوری روسیه، در حال حاضر حدود نیمی از واحدهای نظامی روسیه به جدیدترین موشک‌های قاره‌پیمای «یارس» (Yars) مجهزند و کار تجهیز یگان‌های نظامی با سامانه‌های جدید موشکی، با کلاهک‌های مافوق‌صوت «آوانگارد» (Avangard)، نیز در دستور کار است.

نسل تازه موشک‌های هسته‌ای «سرمات» می‌تواند کشورهای اروپای غربی و آمریکا را هدف قرار دهد. به گفته مقام‌های نظامی روسیه، در حال حاضر هیچ نمونه مشابهی از این موشک‌ها وجود ندارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

قرار بود موشک‌های قاره‌پیمای «سرمات» پاییز سال گذشته میلادی در تاسیسات نظامی روسیه مستقر شود، اما این طرح هنوز اجرا نشده و با تاخیر پیش رفته است.

در این میان، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، نیز روز چهارشنبه در جریان مراسم فارغ‌التحصیلی دانشکده نظامی مسکو، کشورهای غربی را متهم کرد که یک «جنگ واقعی» جمعی علیه روسیه به راه انداخته‌اند.

از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، پوتین و برخی مقام‌های ارشد نظامی روسیه بارها تهدید کرده‌اند کرملین از همه ابزارهای ممکن به‌منظور دفاع از «تمامیت ارضی» روسیه استفاده خواهد کرد.

پوتین سال گذشته گفت مناطق اشغال‌شده اوکراین را خاک روسیه می‌داند و این مناطق زیر «چتر هسته‌ای» مسکو قرار گرفته‌اند.

 با این حال، رئیس‌جمهوری روسیه هفته پیش مدعی شد نیروهای اوکراینی هیچ موفقیتی در عملیات‌های نظامی و ضدحمله‌ها نداشته‌اند و در حال حاضر ضرورتی برای استفاده از تسلیحات هسته‌‌ای وجود ندارد.

در فوریه سال ۲۰۲۱، یک سال پیش از شروع تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، روسیه و آمریکا از تمدید پنج‌ساله پیمان «استارت۳» برای کاهش تسلیحات تهاجمی هسته‌ای راهبردی خبر دادند. دولت روسیه مدعی است که تا پایان زمان اعتبار این معاهده نظامی خود را به آن متعهد می‌داند.

بیشتر از جهان