«مسکو ۷۰۰ هزار کودک را از اوکراین خارج کرده است»

در حالی که روسیه مدعی نجات کودکان از جنگ است، اوکراین و ایالات متحده این اقدام را کودک‌ربایی توصیف می‌کنند

گریگوری کاراسین، رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه، گفت که مسکو ۷۰۰ هزار کودک را از مناطق درگیری اوکراین به خاک روسیه آورده است.

به گزارش گاردین، گریگوری کاراسین اواخر روز یکشنبه در کانال تلگرام خود اعلام کرد: «در سال‌های اخیر، ۷۰۰ هزار کودک به ما پناه آورده‌ و از گلوله‌باران مناطق درگیری در اوکراین فرار کرده‌اند.»

کرملین به‌صراحت اعلام کرده که هزاران کودک اوکراینی را در چارچوب «کارزار بشردوستانه محافظت از کودکان یتیم و رها‌شده در منطقه درگیری» به روسیه برده است؛ اما این ادعای مسکو در حالی مطرح می‌شود که کی‌یف و واشنگتن این اقدام را کودک‌ربایی توصیف کرده‌اند. کی‌یف می‌گوید بسیاری از این کودکان غیرقانونی از اوکراین خارج شده‌اند و ایالات متحده هم تاکید دارد که هزاران کودک به زور از خانه‌های خود خارج شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بیشترین جابه‌جایی مردم و کودکان اوکراینی در چند ماه اول جنگ که در فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، رخ داد. در ژوییه ۲۰۲۲، ایالات متحده تخمین زد که روسیه ۲۶۰ هزار کودک را «به خروج مجبور کرده است». اوکراین می‌گوید در حال حاضر ۱۹ هزار و ۴۹۲ کودک این کشور به‌طور غیرقانونی به روسیه یا سرزمین‌های تحت‌اشغال روسیه منتقل شده‌اند.

دیوان کیفری بین‌المللی لاهه در بیانیه‌ای که ۱۷ مارس (۲۶ اسفند) صادر کرد، ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌جمهوری روسیه، و ماریا الکسی‌یونا لووا-بلوا، از مقام‌های کرملین و مسئول کمیسیون کودکان دفتر پوتین، را به دلیل انتقال کودکان اوکراینی به روسیه، به ارتکاب جنایت جنگی متهم کرد. این بیانیه، رئیس‌جمهوری روسیه را متهم می‌کند که در انتقال اجباری جمعیت‌های غیرنظامی و به‌طور مشخص کودکان، یا اخراج کودکان اوکراینی از قلمرو روسیه نقش داشته است.

کرملین صدور حکم بازداشت ولادیمیر پوتین را «ظالمانه و فاقد اعتبار قانونی» خواند زیرا روسیه معاهده‌ دیوان کیفری بین‌المللی را امضا نکرده است.

دید‌ه‌بان حقوق بشر نیز پیش‌تر در گزارشی روسیه را به ربودن گروهی کودکان اوکراینی متهم کرده و این اقدام را جنایت علیه بشریت دانسته بود. بر اساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر، روسیه با اعطای تابعیت روسی به کودکان اوکراینی، فرایند پذیرش آن‌ها نزد خانواده‌های روسی را تسهیل می‌کند. این سازمان به نقل از گزارش سازمان امنیت و همکاری اروپا نوشت که کودکان «ربوده‌شده» به محیط ناآشنا برده و برای پاکسازی هویت، دور از زبان، فرهنگ و مذهب اوکراینی نگه داشته می‌شوند و حتی اسامی اوکراینی‌شان هم تغییر پیدا می‌کند.

دیده‌بان حقوق بشر با اشاره به اینکه روسیه برای خانواده‌های اوکراینی که در جست‌وجوی فرزندان ربوده‌شده خودند، مانع ایجاد می‌کند، این اقدام را «جنایت جنگی روسیه علیه کودکان» خواند و آن را «وحشتناک‌ترین نوع تهاجم جنایات‌کارانه کرملین به اوکراین» دانست.

بیشتر از جهان