امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، ادعا میکند که با تسلط طالبان بر افغانستان انقلاب اقتصادی رخ داده و اصلاحات و تغییرات چشمگیری در این عرصه صورت گرفته است.
به باور او، پیش از حاکمیت آنها مصارف غیرضروری زیادی در افغانستان وجود داشت و داراییهای مردم علیه منافع و بر ضد فرهنگ آنها استفاده میشد.
سرپرست وزارت خارجه طالبان که شام روز جمعه ۱۶ تیر (۷ ژوئیه) در نشستی با شماری از زایران حج در کابل صحبت میکرد، از مصارف جنگ حکومت پیشین در سطح کلیتر و دوخت دریشی (کتوشلوار) به دست خیاطها در سطح جزئیتر انتقاد کرد و مدعی شد که این هزینههای اضافی بر ضد فرهنگ و علیه منافع مردم استفاده شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این عضو ارشد طالبان بحران اقتصادی در افغانستان را یک تبلیغات خواند و مدعی شد که تبلیغات گستردهای علیه نظام آنها بهویژه در بخش اقتصادی وجود دارد.
امیرخان متقی تصریح کرد: «در بخش اقتصاد تحول و یک انقلاب ایجاد شده است. در این تحول همهچیز تغییر کرده است. اقتصاد دیروز، اقتصاد جنگ و بمباران بود و به اربکیها (پلیس مردمی) تنخواه داده میشد، به صدها و هزارها تابوت ساخته میشد. هزینههای زیادی برای [تهیه] اکمالات (تجهیزات) جنگ، تداوی (درمان) زخمیها و ساخت دیوارهای سیمانی، ترمیم وسایل نظامی، تیل (نفت) وسایل جنگی و خرید مهمات جنگ مصرف میشد که این در نفس خود یک اقتصاد بود، اما بر ضد وطن، بر ضد اسلام و برضد آینده همه ما و شما بود.»
اما به باور سرپرست وزارت خارجه طالبان، امروز اقتصاد افغانستان تغییر کرده است. او به طور نمونه به معتادان مواد مخدر و مغازههای خیاطی اشاره میکند.
متقی گفت: «در گذشته رساندن مواد مخدر به چهل لک (۴۰۰ هزار) نفر معتاد به مواد مخدر خودش یک اقتصاد بود، اما امروز که ما معتادان را جمعآوری میکنیم و مواد مخدر را ممنوع اعلام میکنیم، این یک تحول است. مثال دیگر مغازههای خیاطی است که پیش از این، نکتایی (کریوات) و دریشی (کتوشلوار) میدوختند، امروز لباس ساده (پیراهن و تنبان) میدوزند. این یک تفاوت است و انقلاب به همین گفته میشود.»
با این حال، این عضو طالبان ادعا میکند که هزینههایی که در ۲۰ سال گذشته باعث «بدبختی» مردم افغانستان استفاده میشد، اکنون صرف پروژههای اقتصادی مانند کانال آبی قوشتپه و امثال آن میشود. او با اشاره به نرخ تورم افغانستان گفت که امسال این کشور در بخش تورم از بسیاری کشورهای دیگر از جمله کشورهای همسایه، پیشی گرفته است. سرپرست وزارت خارجه طالبان همچنین ادعا کرد که با مدیریت حکومت آنها، ثبات پولی در افغانستان بیشتر از گذشته شده و زمینه تجارت و سرمایهگذاری در این کشور مساعد شده است.
متقی ادعا کرد: «با وجود تحریمها و محدودیتهایی که وجود دارد، اکنون قحطی و گرسنگی در افغانستان وجود ندارد و اقتصاد افغانستان دارد آهستهآهسته روی پای خود میایستد.»
این ادعاهای امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، در مورد بهبود اقتصاد افغانستان در حالی مطرح میشود که بر اساس گزارشهای سازمان ملل متحد بیش از دو سوم جمعیت افغانستان اکنون به کمکهای فوری نیاز دارند.
بر اساس آخرین گزارشی که برنامه جهانی غذا از وضعیت نیازمندان به کمکهای بشردوستانه در افغانستان منتشر کرد، ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. از سوی دیگر در گزارش این سازمان تاکید شده است که ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمله کودکان زیر پنج سال در افغانستان از سوءتغذیه رنج میبرند و پیشبینی میشود بین ماه مه تا اکتبر ۲۰۲۳، حدود ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در این کشور با ناامنی شدید غذایی مواجه شوند.