رئیس دانشگاه وابسته به رهبر جمهوری اسلامی: برخی از رهبران طالبان تحصیل‌کرده این مرکزند

او گفت دانشجویان این دانشگاه به لحاظ فرهنگی و اعتقادی «گره‌خورده با انقلاب اسلامی»‌اند

ساختمان موسسه آموزشی جامعه‌المصطفی-واحد افغانستان در کابل - عکس از وب‌سایت دانشگاه جامعه‌المصطفی

رئيس جامعه‌المصطفی، موسسه آموزشی تحت نظر علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، گفت برخی از مسئولان طالبان تحصیل‌کرده این مرکزند.

به گزارش رسانه‌های ایران، علی عباسی، رئيس موسسه آموزشی جامعه‌المصطفی، این موضوع را روز پنجشنبه، ۲۲ تیر (۱۳ ژوئیه) در دیدار با علیرضا زاکانی، شهردار تهران، بیان کرد.

عباسی با بیان اینکه این مرکز آموزشی، دفتر و نمایندگی‌های زیادی در داخل و خارج از کشور دارد، تاکید کرد که یکی از این مرکزها در کابل است و بیش از ۵۰ درصد از دانش‌پژوهان آن «اهل تسنن»اند. به گفته او، شرکت مسئولان طالبان در این دانشگاه، سبب شده است که این مرکز نگرانی امنیتی نداشته باشد.

رئیس جامعه‌المصطفی تصریح کرد: «در کابل، بیش از ۵۰ درصد دانش‌پژوهان تاجیک و اهل تسنن‌اند. بعضی از مسئولان دولت جدید افغانستان [طالبان] هم تحصیل‌کرده جامعه‌المصطفی‌اند و این امنیتی برای مجموعه ایجاد کرده است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رئیس این مرکز آموزشی وابسته به رهبر ایران گفت کسانی که وارد این دانشگاه می‌شوند باید زبان فارسی را یاد بگیرند تا بتوانند در کلاس‌ها شرکت کنند. او در مورد دانشجویان این مرکز در افغانستان گفت که آن‌ها به لحاظ فرهنگی و اعتقادی «گره‌خورده با انقلاب اسلامی»‌اند.

به گفته عباسی همزمان با اعتراضات سال ۸۸ برخی از «ایرانی‌نماهای» معترض، داخل سفارت‌خانه ایران شدند، اما فارغ‌التحصیلان موسسه آموزشی جامعه‌المصطفی از این سفارتخانه دفاع کردند. 

به گزارش خبرگزاری شهر ایران، عباسی گفت: «جامعه‌المصطفی پذیرای طلاب اهل سنت در واحدهای خود است که براساس مذاهب خود و با نگاه مقارن مشغول به تحصیل علوم دینی‌اند.»

هرچند اکثر رهبران طالبان فارغ‌التحصیل «دارالعلوم حقانیه» در آکوره ختک در ایالت خیبر پختونخواه پاکستان‌اند، اما این نخستین‌بار است که یک مقام ایرانی ادعا می‌کند که برخی از رهبران طالبان در دانشگاه وابسته به رهبر ایران نیز تحصیل کرده‌اند. طالبان تاکنون در مورد اظهارات رئیس این مرکز آموزشی ایرانی، واکنشی نداشته‌اند.

بخش افغانستان موسسه جامعه‌المصطفی در سال ۱۳۹۰ ایجاد شد و شمار دانشجویان آن به ۴۵۰۰ نفر در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می‌رسد که حدود۲۵۰ آموزگار و کارمند دارد. 

با این حال، تحقیق اداره عالی تفتیش افغانستان در مورد دانشگاه‌های خصوصی فعال در این کشور در فروردین سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که شماری از دانشگاه‌های فعال ایران در کابل از جمله موسسه تحصیلی جامعه‌المصطفی بدون جواز قانونی و بر اساس یک تفاهمنامه فعالیت می‌کنند. یافته‌های این اداره نشان می‌دهد که موسسه آموزشی جامعه‌المصطفی ایران - واحد افغانستان، دانشگاه پیام نور- واحد افغانستان و دانشگاه آزاد اسلامی - واحد افغانستان براساس تفاهم مشورتی در کابل ایجاد شده و نهادها و رشته‌های تحصیلی این مراکز آموزشی، بدون در نظر داشتن قوانین «موسسات تحصیلات عالی» افغانستان تاسیس شده است. گزارش اداره عالی تفتیش افغانستان نشان می‌دهد که این دانشگاه‌های ایران برنامه درسی، دیدگاه، ماموریت و برنامه استراتژیکی که از طرف «وزارت تحصیلات عالی» افغانستان تایید شده باشد، ندارند.

در این گزارش همچنین آمده است که دانشگاه جامعه‌المصطفی- واحد افغانستان از سال ۱۳۹۱ بدون جواز قانونی، برنامه‌های کارشناسی ارشد را ایجاد کرده است و دانشجو می‌پذیرد.