وبسایت خبری سمافور روز جمعه بهنقل از سه منبع آگاه از بازداشت یک شهروند آمریکایی دیگر در ایران خبر داد.
گزارش سمافور در حالی منتشر میشود که در ماههای گذشته گزارشهای پرشماری درباره مذاکرات دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.
در گزارش روز جمعه ۲۱ ژوییه (۳۰ تیر) وبسایت سمافور به نام یا هویت یا زمان دقیق بازداشت این شهروند آمریکایی در ایران اشارهای نشده است.
سمافور بهنقل از یکی از سه منبع خود نوشت: «چند مقام ارشد وزارت خارجه در چند هفته گذشته بهطور خصوصی تاکید کردهاند که آمریکا و حکومت ایران توافق کردهاند که خبر بازداشت آمریکایی چهارم رسانهای نشود.»
به نوشته وبسایت سمافور، در پی بازداشت این شهروند آمریکایی، تلاشهای دولت بایدن برای پیشبرد طرح آزادی شهروندان آمریکایی از زندانهای جمهوری اسلامی ایران پیچیدهتر شده است.
به نوشته سمافور، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران با هدف رفع توقیف از میلیاردها دلار اموال توقیفشده ایران در بانکهای خارجی، از جمله در کره جنوبی، پای میز مذاکرات نشستهاند.
در گزارش روز جمعه وبسایت سمافور به این نکته نیز اشاره شده است که مذاکرات میان حکومت ایران و نمایندگان دولت بایدن، علاوه بر عمان در کشورهای دیگر نیز در جریان بوده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به نوشته سمافور، بازداشت چهارمین آمریکایی در ایران به مقامهای جمهوری اسلامی ایران کمک میکند که در مذاکره با نمایندگان دولت بایدن موضع قویتری داشته باشند و به هدفهای خود نزدیکتر شوند.
وبسایت خبری سمافور در بخش دیگری از گزارش روز جمعه خود نوشت که مقامهای آمریکایی از اظهارنظر رسمی درباره خبر بازداشت چهارمین آمریکایی در ایران خودداری کردهاند، اما جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، هفته گذشته در مصاحبه با «فیس د نیشن» (Face the Nation) بازداشت آمریکایی چهارم را بهطور تلویحی تایید کرد.
بهگفته سالیوان، «ما بسیار تلاش کردهایم که چهار آمریکایی که به ناحق در ایران بازداشت شدند آزاد شوند. از روزی که بایدن رئیسجمهوری آمریکا شد، این تلاش صورت گرفته است.»
سیامک نمازی، عماد شرقی، و مراد طاهباز سه شهروند ایرانی-آمریکاییاند که در ایران با اتهامهای امنیتی، از جمله «جاسوسی برای دولت متخاصم»، بازداشت و در دادگاههای انقلاب محاکمه و محکوم شدهاند. مراد طاهباز علاوه بر داشتن تابعیت ایران و آمریکا، شهروند بریتانیا نیز است.
دولتهای غربی و سازمانهای حقوق بشری بارها مقامهای جمهوری اسلامی ایران را متهم کردهاند که از بازداشت شهروندان خارجی یا ایرانیان دوتابیعتی بهعنوان ابزاری برای گرفتن امتیازهای سیاسی-اقتصادی در مذاکره با کشورهای غربی استفاده میکنند.