مسئولان وزارت معارف (آموزش و پرورش) طالبان در مراسم بازدید از یک مدرسه دینی در کابل ادعا کردند تعداد دانشآموزان دختر در این دارالعلوم دینی بیشتر از پسران است.
وزارت معارف طالبان روز یکشنبه، یکم مرداد (۲۳ ژوییه) در بیانیهای اعلام کرد که مولوی عبدالخالق صادق، معاون تضمین کیفیت این وزارتخانه، و شماری از دیگر مسئولان طالبان هنگام برگزاری آزمون دارالعلوم «امام ابوحنیفه» در کابل از این مرکز بازدید کردهاند و معاون وزیر معارف در سخنرانی خود در این دارالعلوم دینی، از دانشآموزان خواسته است در آینده، به مسئولیت، وظایف و تکالیف «دینی و اسلامی» خود در قبال مردم و وطنشان «صادقانه» عمل کنند.
دارالعلوم دینی امام ابوحنیفه سال ۱۳۲۳ در شهرستان بگرامی استان کابل تاسیس شد. به گفته وزارت معارف طالبان، شمار دانشآموزان دختر در این مرکز دینی به دو هزار تن میرسد و در کنار آنها یک هزار و ۳۰۰ دانشآموز پسر نیز در این مرکز تحصیل میکنند. در این دارالعلوم ۱۱۶ آموزگار درس میدهند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با آنکه وزارت معارف طالبان ادعا میکند در این مرکز دینی تعداد دختران بیشتر از پسران است، در عکسهایی که از این دارالعلوم دینی منتشر کرده است، هیچ دانشآموز دختری دیده نمیشود و این آمارها در حالی منتشر میشوند که این گروه عملا دختران را از رفتن به مدارس غیردینی و دانشگاهها منع کرده است.
طالبان پس از تسلط بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱، تحصیل و اشتغال زنان را ممنوع کردند و زنان را از رفتن به پارکهای تفریحی، محافل سیاسی و اجتماعی و سالنهای ورزشی و زیبایی بازداشتند. این گروه در تلاش است مدارس دینی را جایگزین مدارس عادی و دانشگاه کنند و به همین دلیل اخیرا برای جذب دانشآموزان دختر به مدارس دینی اقدامهایی انجام داده است. دو ماه پیش به فرمان ملاهبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان، حدود ۱۰۰ هزار پست جدید در مدارس دینی ایجاد شد.
در ماههای گذشته رسانههای تحت کنترل طالبان در افغانستان، به تناوب اخباری درباره فارغالتحصیلی شماری از دختران از مدارس دینی منتشر کردهاند. خبرگزاری باختر دو هفته پیش اعلام کرد که ۲۲ دختر از شهرستان تشکان در استان بدخشان از دوره آموزشهای دینی مدرک فارغالتحصیلی گرفتند. به گزارش این خبرگزاری، این دختران پس از پنج سال تحصیل در مدرسه خدیجه الکبرا للبنات در روستای احمدآباد تشکان فارغالتحصیل شدهاند.
مسئولان طالبان در بدخشان گفتند که این دختران خواهند کوشید آموختههای دینیشان را به دختران دیگر آموزش بدهند. قاری محبوبالله انصار، مدیر امنیت داخلی فرماندهی پلیس طالبان در بدخشان، در سخنرانیاش در مراسم فارغالتحصیلی این دختران گفت که فراگیری آموزشهای دینی «یگانه راه نجات مسلمانان جهان» است.