«باربی» موفق شد رکورد فروش را که از سال ۲۰۰۸ به فیلم ابرقهرمانی پرطرفدار «شوالیه تاریکی» ساخت کریستوفر نولان تعلق داشت، بشکند.
فیلم کمدیــدرام گرتا گرویگ که با اقتباس از مجموعه اسباببازی محبوب [شرکت] متل ساخته شده است، جمعه گذشته (۲۱ ژوئیه) در سینماها به نمایش درآمد. نخستین نمایش این فیلم با اکران «اوپنهایمر»، آخرین فیلم نولان همزمان شد و این دو طوفان تبلیغاتی مشترکی به راه انداختند که به آن «باربنهایمر» میگویند.
به گزارش [نشریه] ورایتی، «باربی» روز دوشنبه (۲۴ ژوئیه) ۲۶ میلیون دلار (۲۰ میلیون پوند) در ایالات متحده آمریکا فروش کرد.
این رقم بیشترین فروش ابتدای هفته (دوشنبه) را برای فیلمی از [شرکت فیلمسازی] برادران وارنر ثبت کرد. رکورد قبلی متعلق به «شوالیه تاریکی»، دنباله «بتمن» نولان، بود که ۲۴.۶ میلیون دلار (بدون در نظر گرفتن تورم) فروش کرد.
«باربی» همین حالا موفقیت مالی چشمگیری نصیب برادران وارنر کرده و در هفته نخست افتتاحیهاش، ۱۶۲ میلیون دلار (۱۲۵ میلیون پوند) در ایالات متحده آمریکا و در مجموع ۳۳۷ میلیون دلار (۲۶۱ میلیون پوند) در سراسر جهان فروش داشته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این رقم بالاترین [فروش] افتتاحیه آخرهفتهای سال را نشان میدهد که از فیلم انیمیشن کودکانه «برادران سوپرماریو» پیشی گرفته است.
در همین حال، «اوپنهایمر» در افتتاحیه آخرهفته فروش کمتری داشتــ ۸۰.۵ میلیون دلار (۶۲ میلیون پوند) در ایالات متحده آمریکا و ۱۷۴.۲ میلیون دلار (۱۳۵ میلیون پوند) در سطح جهانیــ با این حال فیلم موفقی محسوب میشود.
این فیلم به زندگی جی رابرت اوپنهایمر (کیلیان مورفی)، دانشمند هستهای میپردازد که اغلب او را «پدر بمب اتم» توصیف میکنند.
«اوپنهایمر» در پایگاه جمعآوری نقد راتن تومیتوز (Rotten Tomatoes) امتیاز نزدیک به عالی گرفت و «باربی» امتیازی کمی کمتر از آن کسب کرد.
با این حال کلاریس لافری، منتقد ایندیپندنت، نقد پنجستارهای مثبتی برای «باربی» نوشت و گفت: «باربی یکی از خلاقترین، بینقصترین و غافلگیرکنندهترین فیلمهای جریان اصلی دوران اخیر استــ گواهی برای آنچه حتی در عمیقترین لایههای سرمایهداری میتوان به دست آورد.»
«بهموقع هم اکران شد، یک هفته پس از آغاز اعتصاب نیروهای خلاق پس این داستانها برای حق دستمزد و توانایی کار بدون تهدید جایگزینی با هوش مصنوعی. این فیلم یک بیانیه صورتی درباره قدرت بیجایگزین کار خلاقانه و تخیل است.»
گویا پدیده «باربنهایمر» برای گیشه هر دو فیلم سودمند بوده، به طوری که اکرانهای موفق «باربی» به افزایش فروش «اوپنهایمر» منجر شده است.
این دو فیلم «ماموریت غیرممکن؛ روزشمار مرگ قسمت اول»، فیلم محبوب تام کروز، را پشت سر گذاشتند.
گرتا گرویگ، کارگردان «باربی»، در مصاحبهای در این هفته، به انتقادهای تعدادی از بینندگان راستگرا درباره محتوای فمینیستی فیلم پاسخ داد.
«باربی» و «اوپنهایمر» اکنون روی پردهاند.
© The Independent