بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، روز چهارشنبه دوم اوت (یازدهم مرداد) اعلام کرد برلین پس از حمله روسیه به اوکراین در پی بازنگری در سیاستهای نظامی و افزایش قوای انسانی ارتش آلمان برآمد اما نیروهای مسلح این کشور برای جذب نیروهای جدید با مشکلات بزرگی مواجه شدهاند.
به گزارش العربیه، پیستوریوس روز چهارشنبه در جریان بازدید از یک مرکز نیروهای مسلح در شهر اشتوتگارت، اعتراف کرده که اکنون چالش اصلی آنها جذب نسل بعدی سربازان است: «همه در مورد کمبود نیرو در بوندسوهر [ارتش آلمان] صحبت میکنند اما هیچکس بهتر از من به این مسئله واقف نیست. امسال نسبت به مدت مشابه سال، قبل هفت درصد کمتر متقاضی داریم. در طول دوره آموزشی در ارتش هم میزان ترک تحصیل ارتشیها به حدود ۳۰ درصد رسیده است.»
بوندسوهر یا ارتش آلمان که به مجموعه نیروهای مسلح جمهوری فدرال آلمان اطلاق میشود، مدتها است که با کمبود منابع انسانی و بودجه مواجه است، اما جنگ اوکراین اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، را بر آن داشت متعهد شود بودجه ارتش را افزایش دهد.
از ژانویه ۲۰۱۱، خدمت وظیفه عمومی برای مردان ۱۸ ساله آلمانی لغو شد و این به کاهش قابلتوجه تعداد نیروهای ارتش این کشور منجر شد. مشکلات حاد پیش روی ارتش آلمان اولین بار در مارس ۲۰۲۳ آشکار شد؛ زمانی که اوا هوگل، یکی از نمایندگان ارشد پارلمان این کشور، اعلام کرد که ارتش «در همه حوزهها کمبود دارد» و پادگانها در «وضعیت رقتانگیزی» قرار دارند.
هوگل که کمیسر پارلمان آلمان است و وظیفه نظارت دقیق بر ارتش را بر عهده دارد، افزود: «محل زندگی برخی سربازان فاقد وایفای و حتی توالت بود.»
محور اصلی تلاشهای برلین برای بازنگری در ارتش، ایجاد یک صندوق ویژه ۱۰۰ میلیارد یورویی است، اما هوگل میگوید که به علت کندی بوروکراسی در آلمان هیچیک از این تصمیمها در سال ۲۰۲۲ عملی نشد و اتفاق خاصی نیفتاد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وزیر دفاع آلمان درباره استخدام دائمی نیروهای جوان در ارتش هم گفت که نسل جدید برای ایجاد تعادل بین کار و زندگی و تفریح دغدغههای بیشتری دارد که تطبیق آن با یک حرفه نظامی دشوار است.
این موضوع مهم که جامعه آلمان در حال پیر شدن است و جمعیت نسل جوان نسبت به گذشته کاهش داشته، هم یک دلیل اصلی دیگر برای کاهش تعداد نیروی انسانی ارتش است. در سالهای اخیر، کاهش تعداد جوانان در این کشور اروپایی بسیاری از صنایع حیاتی را نیز با کمبود کارگر مواجه کرده است.
بوریس پیستوریوس افزود: «تا سال ۲۰۵۰، جمعیت گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال نسبت به حالا ۱۲ درصد کاهش خواهد داشت.»
ارتش آلمان در حال حاضر برنامه دارد تعداد سربازانش را که اکنون حدود ۱۸۰ هزار نفر است، تا سال ۲۰۳۱ به ۳۲۰ هزار نفر برساند؛ اگرچه پیستوریوس تاکید کرد که این برنامه در حال بررسی است و برای اجرایی شدنش موانع زیادی وجود دارد.