واشینگتن‌پست: برخی نقاط حاشیه خلیج‌فارس مانند جکوزی داغ و غیرقابل تحمل‌اند

در این گزارش به ثبت رکوردهای جدید در قشم، عسلویه، ابوظبی و کویت اشاره شده و آمده است که با توجه به افزایش دمای کره زمین، احتمال دارد این مناطق در آینده غیرقابل سکونت شوند

افزایش ناگهانی دمای هوا در مناطق حاشیه خلیج‌فارس-Atta Kenare/AFP/Getty Images

روزنامه واشینگتن‌پست در گزارش تازه خود درباره افزایش دما و رطوبت هوا در سواحل خلیج فارس، پیش‌بینی کرده است که با افزایش دمای زمین، میزان گرمای تحمل‌نشدنی در اطراف خلیج فارس بیشتر از قبل می‌شود.

در این گزارش از ثبت دمای ۷۰ درجه‌ در جزیره قشم و دمای ۶۳ درجه‌ در عسلویه در استان بوشهر طی روز سه‌شنبه گفته شده و آمده است: «در شهرهای پرجمعیتی مانند ابوظبی در امارات متحده عربی یا شهر کویت نیز شاخص گرما پس از تاریکی هوا، تنها به ۳۷.۸ تا ۴۸.۹ سانتی‌گراد کاهش یافته است. گرم بودن هوا در این منطقه یک اتفاق عادی است، اما این درجه دمای هوا برای حاشیه خلیج‌فارس نیز اکنون شدید و زیاد محسوب می‌شود و نشان‌دهنده این است که سیاره به بالاترین دمای خود در تاریخ رسیده است.»

طی روزهای اخیر دمای آب خلیج فارس تا ۳۶.۴ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است که بالاترین دمای اعلام‌شده طی ۲۰ سال گذشته در این ماه از سال محسوب می‌شود، آبی شبیه به جکوزی که مشابه آن اخیرا در آب‌های نزدیک فلوریدا در آمریکا نیز مشاهده شده است، زیرا تمامی اقیانوس‌ها در سراسر جهان در حال ثبت رکوردهای تازه‌اند.

واشینگتن‌پست در ادامه گزارش خود به اعلام دو روز تعطیلی در ایران به‌دلیل افزایش عجیب دمای هوا اشاره کرد و نوشت که در اهواز به‌عنوان دارنده رکورد گرم‌ترین دمای هوا در آسیا (۵۴ درجه در سال ۲۰۱۷)، امسال درجه هوا طی هفته گذشته به ۵۱ درجه رسید.

 تابستان امسال در خاورمیانه بسیار طولانی و طاقت‌فرسا است و هواهای پرفشار، معروف به گنبدهای گرما، از شمال آفریقا تا جنوب اروپا و جنوب آسیا را قبضه کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خلیج فارس طی روزهای اخیر شاخص‌های حرارتی بالایی را ثبت کرده است. به گزارش این نشریه آمریکایی، روز سه‌شنبه دمای منطقه‌ای در جزیره قشم در ایران به ۷۰ درجه سانتی‌گراد رسید. این درحالی است که طی ماه ژوئیه، دمای همین منطقه تا ۷۳.۹ سانتی‌گراد نیز رسیده بود.

در عسلویه، شمال خلیج فارس و قطب نفت و انرژی ایران، شاخص گرما در روز سه‌شنبه به ۶۳.۳ سانتی‌گراد و در روز چهارشنبه به ۶۴.۴ سانتی‌گراد رسید. اوج آن نیز در ماه اوت بود که دما تا ۶۷.۲ درجه سانتی‌گراد پیش رفت. میانگین کمترین درجه هوا طی ۲۴ ساعت نیز در این منطقه ۴۱.۷ درجه سانتی‌گراد بوده است.

همچنین شهر بندری بوشهر که محل تاسیسات بحث‌برانگیز هسته‌ای است نیز طی سال جاری دوره‌های غیرعادی و گسترده‌ای از شاخص‌های گرمایی شدید بین ۴۷ تا ۵۳.۳۳ درجه سانتی‌گراد را در خود ثبت کرده است.

واشینگتن‌پست می‌نویسد سطح رطوبت دریایی خلیج فارس اکنون به میزان خفه‌کننده‌ای افزایش پیدا کرده است و با ترکیبی از گرمای شدید که از بیابان‌های مجاور نشات می‌گیرد، به ایجاد یک محیط متورم دمایی منجر شده است که در هیچ جای دیگر کره زمین یافت نمی‌شود.

با گرم شدن بیشتر کره زمین، باید انتظار داشت که در آینده‌ای نزدیک، مکان‌هایی در درون و اطراف منطقه خلیج فارس به‌طور فزاینده‌ای غیر قابل‌سکونت شوند و گرمای  تحمل‌ناشدنی در این مناطق افزایش یابد.

در‌پی افزایش دمای هوا در شهرهای ایران طی ۱۰ روز گذشته، مسئولان حوزه بهداشت و سلامت در چندین استان از بستری شدن عده زیادی از شهروندان در مراکز درمانی، با علائم گرمازدگی، به‌علت قطعی مداوم آب و برق شهری خبر داده بودند.

بیشتر از جهان