هیئتی از مجلس ایران با طالبان در مورد مبارزه با مواد مخدر گفت‌وگو کرد

ایران تجربیاتش در بخش‌های مختلف را در اختیار گروه طالبان خواهد گذاشت

مقام‌های جمهوری اسلامی و طالبان پس از تنش‌های مرزی اخیر، می‌کوشند دوباره روابط خود را بهبود ببخشندــ وزارات خارجه طالبان

هیئتی هفت نفره از نمایندگان مجلس جمهوری اسلامی ایران در سفری به کابل، با مقام‌های طالبان در مورد امنیت، مبارزه با مواد مخدر و امور تجاری گفت‌وگو کرد. 

وزارت امور خارجه طالبان روز یکشنبه، پنجم شهریور، در بیانیه‌ای اعلام کرد که امیرخان متقی، سرپرست این وزارتخانه، درباره امنیت، مبارزه با مواد مخدر، جلوگیری از قاچاق، حفاظت از مرزها و تجارت با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران مذاکره کرده است.

حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه طالبان، در اکس (توییتر) نوشت که این هیئت هفت‌نفره ایرانی به ریاست جواد کریمی قدوسی به کابل آمده‌ است.

به گفته ضیا احمد، متقی در دیدار با این هیئت ادعا کرده که با روی‌ کار آمدن طالبان، امنیت کامل در افغانستان برقرار شده است و نیروهای امنیتی طالبان توانسته‌اند داعش را ریشه‌کن کنند.

متقی در این دیدار تاکید کرد که تامین امنیت سراسری در افغانستان نه تنها به نفع این کشور، بلکه به نفع منطقه و جهان است و مدعی شد که حکومت طالبان در مبارزه با مواد مخدر اقدام‌های موثری انجام داده و کشت تریاک را تقریبا به صفر رسانده‌ است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سرپرست وزارت امور خارجه‌ طالبان در ادامه ادعاهایش افزود که در دوره‌ قبلی حکومت طالبان بر افغانستان، تنها هزاران معتاد به مواد مخدر در این کشور وجود داشت، اما در  ۲۰ سال اخیر شمار معتادان به چهار میلیون نفر رسید.

او افزود که طالبان درمان معتادان را آغاز کرده‌اند و در چند ماه گذشته ده‌ها هزار معتاد درمان شده‌اند.

افغانستان مقصد کالاهای ایران

سرپرست وزارت امور خارجه‌ طالبان در دیدار با هیئت ایرانی درباره تجارت و ترانزیت نیز مدعی شد که افغانستان می‌تواند به مرکز ارتباط تجاری بین کشورها تبدیل می‌شود. او اضافه کرد که افغانستان بازار خوبی برای کالاهای صنعتی ایران است، بنابراین لازم است افغانستان و ایران در زمینه تجارت و ترانزیت تسهیلات بیشتری فراهم کنند و از این فرصت نهایت استفاده را ببرند.

هرچند هیئت ایرانی تاکنون در مورد جزئیات این دیدار اطلاعاتی منتشر نکرده، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه طالبان می‌گوید که هیئت ایرانی از طالبان خواسته‌ است که برای پیشگیری از قاچاق، مدیریت مشکلات مرزی، با ایران همکاری کنند و برای جلوگیری از تردد افراد غیرمجاز هم راه حلی بیابند.

به گفته آنان، هیئت ایرانی همچنین اعلام کرده که ایران آماده است تجربیاتش در زمینه‌های متعدد را در اختیار طالبان بگذارد.

پس از تنش‌های مرزی‌ اخیر میان ایران و طالبان، هر دو طرف در تلاش‌اند اختلاف‌های به‌وجود آمده در مرزها و همچنین مسائل مربوط به حقابه هیرمند را حل کنند. طالبان اخیر به هیئت ایرانی اجازه دادند از پایین‌دست‌ سدهای کجکی و کمال‌خان، دو سد بزرگ افغانستان، در مرز با ایران بازدید کنند. امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه طالبان، هم روز شنبه، چهارم شهریور، در تماس تلفنی اخیرش با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، او را به کابل دعوت کرد.