ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه که پیشتر گفته بود پیشنهاد مذاکره برای صلح با اوکراین را رد نمیکند، میگوید که اوکراین تنها زمانی مذاکرات صلح را آغاز میکند که منابعش تمام شده باشند. او ادعا کرد که اوکراین از هرگونه توقف احتمالی درگیریها برای تسلیح مجدد با کمک غرب استفاده میکند.
رئیسجمهوری روسیه روز سهشنبه ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) هنگام سخنرانی در یک مجمع اقتصادی در شهر بندری ولادی وستوک روسیه در اقیانوس آرام گفت: «ضدحملههای اوکراین علیه نیروهای روسیه تاکنون شکست خورده و ارتش این کشور متحمل خسارتهای سنگینی شده است.»
پوتین در ادامه سخنانش، اوکراین را به تمایل برای ادامه درگیری متهم کرد و گفت که این تصور را دارم که آنها میخواهند تا آنجا که میتوانند حمله کنند و سپس وقتی منابعشان نزدیک به صفر شد، مذاکرات صلح را آغاز میکنند، برای اینکه بتوانند در این مدت منابع خود را تجهیز و توان نظامیشان را دوباره بازیابی کنند.
به گزارش رویترز، رئیسجمهوری روسیه در ادامه سخنانش افزود که بسیاری از میانجیهای بالقوه از او پرسیدهاند که آیا روسیه آماده توقف جنگ است و او پاسخ داده است که روسیه به سختی میتواند جنگ را متوقف کند وقتیکه با ضدحملههای اوکراین روبرو میشود.
ولادیمیر پوتین شرط آغاز مذاکرات صلح را در این دانست که اوکراین در ابتدا ممنوعیت قانونی خود را در مورد مذاکرات صلح لغو کند و توضیح دهد که چه میخواهد. در آن صورت ممکن است فرصتی برای گفتوگو وجود داشته باشد. او در ادامه نیز افزود: «سپس خواهیم دید.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
روسیه در حال حاضر حدود ۱۸ درصد از خاک اوکراین از جمله بخشهایی از شرق و جنوب این کشور به علاوه منطقه کریمه را که سال ۲۰۱۴ ضمیمه روسیه شد، اشغال کرده است.
اوکراین طی ماههای متوالی برای بازپسگیری مناطق اشغالی مبارزه کرد و موفق شد برخی روستاها را نیز از نیروهای روسیه پس بگیرد. با این حال، هنوز به پیشرفتهای قابلتوجهی در برابر خطوط به شدت مستحکم روسیه که با هزاران مین مرزبندی شدهاند، دست نیافته است.
اوکراین میگوید تا زمانی که آخرین سرباز روسیه را از خاک خود بیرون نکند، از مبارزه دست برنمیدارد. غربیها نیز اطمینان دادهاند که برای شکست روسیه به این کشور کمک میکنند. هرچند که مقامهای کرملین ادعا میکنند این هدف یک «رویای غیرواقعی» بیش نیست.
پوتین تصمیم غرب را برای تجهیز اوکراین به موشکهای دوربرد مجهز به بمبهای خوشهای و مهمات اورانیوم ضعیفشده یک «جنایت» توصیف کرد. همچنین از ارسال جتهای اف۱۶ از غرب به اوکراین انتقاد کرد و مدعی شد که این تدارکات اگرچه ممکن است به طولانیتر شدن جنگ بینجامند، در نتیجه نهایی آن تغییری ایجاد نمیکنند.
رئیسجمهوری روسیه در پاسخ به این سوال که آیا روسیه برای تقویت نیروهای نظامی خود به «بسیج اجباری» نیاز دارد یا خیر گفت که روزانه هزار تا هزار و ۵۰۰ نیروی جدید قرارداد پیوستن داوطلبانه به ارتش را امضا میکنند. او افزود که در طول شش یا هفت ماه اخیر ۲۷۰ هزار نفر قراردادهای داوطلبانه را امضا کردهاند. پیشتر، دیمیتری مدودف، رئیسجمهوری سابق، گفته بود که در این بازه زمانی ۲۸۰ هزار نفر داوطلبانه به ارتش روسیه پیوستهاند.
حمله نظامی روسیه به اوکراین از فوریه ۲۰۲۲ تاکنون ویرانی بخشهای وسیعی از شرق و جنوب اوکراین و کشته و زخمی شدن صدها هزار نفر را در پی داشته است. همچنین، طی این مدت بزرگترین گسست در روابط روسیه با غرب از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ ایجاد شد. با این حال، همچنان چشمانداز روشنی از پایان این درگیری وجود ندارد.