نیویورک در تسخیر پناهجویان؛ دموکرات‌ها هم از سیاست‌های مهاجرتی بایدن انتقاد می‌کنند

شهر نیویورک با سطح گسترده‌ای از بی‌خانمانی مواجه است که از زمان رکود بزرگ در دهه ۱۹۳۰ مشاهده نشده بود

افزایش حضور پناهجویان در نیویورک، زیرساخت‌های این شهر را تحت فشار قرار داده و انتقادهای گسترده‌ای را از هر دو طیف جمهوری‌خواه و دموکرات ایالات متحده روانه دولت جو بایدن کرده است.

پس از آنکه در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره گذشته آمریکا، جو بایدن روی کار آمد و تصمیم گرفت دستورهای دونالد ترامپ برای محدودیت ورود پناهجویان به خاک این کشور را کنار بگذارد، حالا هر روز که می‌گذرد تبعات این اقدام بیشتر مشخص می‌شود و مخالفان بیشتری به ناکارآمدی این شیوه‌های در ظاهر انسان‌دوستانه اذعان می‌کنند.

در سال آخر ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، او پذیرش پناهنده از کشورهای دیگر را به ۱۵ هزار نفر تقلیل داده بود و در واقع اندکی بیش از هزار نفر اجازه ورود به آمریکا یافته بودند. بایدن بلافاصله پس از نشستن بر صندلی ریاست‌جمهوری، میزان پذیرش این بخش از پناهجویان را به ۱۵۰ هزار نفر افزایش داد.

بایدن در عین حال سیاست ترامپ مبنی بر اسکان پناهجویان در مکزیک تا زمان رسیدگی به پرونده‌های آنان را غیرانسانی دانست و اعلام کرد که روزانه ۲۵ هزار تن از این افراد اجازه ورود به آمریکا و ملحق شدن به خانواده‌هایشان در این کشور را خواهند داشت. او اعلام کرد افرادی نیز که در زمان ترامپ بدون رعایت آیین دادرسی حقوقی از آمریکا اخراج شده‌اند، با هزینه دولت آمریکا به کشور برگردانده می‌شوند تا به پرونده‌هایشان مجددا رسیدگی شود. برخلاف سیاست دولت ترامپ که حق تقاضای پناهندگی پناهجویان را در داخل آمریکا لغو کرده بود، رئیس‌جمهوری جدید ایالات متحده اعلام کرد که چنین افرادی می‌توانند در داخل آمریکا تقاضای پناهندگی خود را به مراجع مربوطه تسلیم کنند.

با چنین تصمیماتی، ورود پناهجویان به شکلی غیرقابل کنترل ادامه یافت و اکنون به یک بحران برای آمریکا و به‌ویژه برای برخی ایالت‌ها و شهرها تبدیل شده است. در نیویورک، بحران پناهجویان بیش از سایر ایالت‌ها به چشم می‌خورد و به گفته یک سازمان غیرانتفاعی، این شهر از دهه ۱۹۳۰ تاکنون با چنین سطح بی‌خانمانی مواجه نشده بود.

تشکیل جلسه ویژه برای رسیدگی به بحران پناهجویان نیویورک

در واکنش به نابسامانی‌های ناشی از حضور مهاجران غیرقانونی، براندون ویلیامز و سایر اعضای جمهوری‌خواه مجلس ایالتی نیویورک روز دوشنبه یازدهم سپتامبر (۲۰ شهریور) خواستار برگزاری جلسه قانونگذاری ویژه در مورد هجوم مهاجران در این شهر شدند. آن‌ها از کتی هوکول، فرماندار نیویورک خواستند جلسه ویژه‌ای را برای مقابله با هجوم مهاجران تشکیل دهد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 جمهوری‌خواهان نیویورک چندین راهکار را ارائه کرده‌اند که معتقدند می‌تواند به بهبود وضعیت مهاجران غیرقانونی در این شهر کمک کند. آن‌ها می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که بودجه‌ای که به این منظور اختصاص می‌یابد، برای پناه دادن به مهاجران در مدارس، مراکز مراقبت روزانه یا سازمان‌های مرتبط با این موضوع استفاده نمی‌شود بلکه صرف انجام اقدام‌های اساسی‌تر و بلندمدت‌تری برای پیشگیری از افزایش تعداد پناهجویان می‌شود.

 آن‌ها همچنین لایحه‌ای ارائه کرده‌اند که از دولت می‌خواهد سوابق مهاجران را به طور همه‌جانبه و دقیق‌تر مورد بررسی قرار دهد.

حتی دموکرات‌ها هم ناراضی‌اند

رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا مدت‌ها است که از طرف چهره‌های محافظه‌کار به‌دلیل ناتوانی در مقابله با بحران مهاجرت در مرز جنوبی مورد انتقاد قرار می‌گیرد اما نارضایتی از سیاست‌های دولت بایدن تنها به جمهوری‌خواهان برنمی‌گردد و حتی دموکرات‌ها نیز خواهان آن شده‌اند که برای مقابله با هجوم بی‌رویه مهاجران غیرقانونی به ایالت‌هایی همچون نیویورک اقدام اساسی انجام شود.

مایکل بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک و نامزد رقابت‌های مقدماتی ریاست‌جمهوری دوره گذشته در حزب دموکرات، با انتشار یادداشتی برای نیویورک تایمز، از جو بایدن خواست که شهرها را از بحران مهاجرت نجات دهد.

او در یادداشتش با اشاره به اینکه بحران مهاجرت سالانه میلیاردها دلار برای مالیات‌دهندگان آمریکایی هزینه دارد، دولت بایدن را به ناکارآمدی در این موضوع متهم کرد.

بلومبرگ با انتقاد از قانون فعلی فدرال نوشت که سیاست‌های کنونی مانع از آن می‌شود پناهجویانی که پیش از این نیز در ایالات متحده پذیرفته شده‌اند، بتوانند کار پیدا کنند. او تاکید کرد: «با هجوم مهاجران به نیویورک، فرآیند دریافت مجوز کار می‌تواند یک سال یا بیشتر طول بکشد. شیکاگو، فیلادلفیا، واشنگتن و سایر شهرها نیز هجوم پناهجویانی را تجربه می‌کنند که مسکن و ابزاری برای کسب درآمد قانونی ندارند.»

این میلیاردر شناخته‌شده، در حالی این انتقادها را مطرح کرد که پیش از او نیز اریک آدامز، شهردار دموکرات نیویورک، در سخنرانی تندی هشدار داد که مسئله مهاجران می‌تواند این شهر را رو به ویرانی ببرد.

اریک آدامز هفته گذشته با انتقاد از هزینه‌های زیادی که مهاجران به شهر نیویورک تحمیل می‌کنند، گفت: «ما هر آنچه را که تاکنون در توان داشته‌ایم دنبال کرده‌ایم و اکنون نیاز است که در سطح ایالتی به این موضوع رسیدگی شود.»

ریزش رای‌ نیویورکی‌ها به نامزدهای دموکرات‌

وال‌استریت ژورنال نیز با انتشار گزارشی در روز دوشنبه یازدهم سپتامبر درباره بحران پناهجویان، نوشت که بحران مهاجران در شهر نیویورک حتی برخی از آسیایی-آمریکایی‌ها را به افرادی مخالف سیاست‌های مهاجرتی بایدن تبدیل کرده است.

در گزارش این نشریه آمده است: «شهروندان آسیایی-آمریکایی در شهر نیویورک به طور سنتی از دموکرات‌ها حمایت می‌کردند، اما در سال‌های اخیر بنا به دلایلی از جمله ناامیدی از دموکرات‌ها در مورد مسائلی مانند اصلاحات آموزشی، مهار خشونت‌های ضدآسیایی و بحران پناهجویی، به سمت جمهوری‌خواهان رو آورده‌اند.»

به نوشته وال‌استریت ژورنال، از بهار ۲۰۲۲ بیش از یکصد هزار مهاجر به شهر نیویورک آمده‌اند و این شهر برای یافتن سرپناه برای بسیاری از آن‌ها ناموفق بوده است.

نظرسنجی اخیر کالج سینا از رای‌دهندگان نیویورکی نیز حاکی از آن است که به‌دلیل مشکلاتی از جمله بحران هجوم مهاجران، در سراسر ایالت نیویورک نوعی ناامیدی از عملکرد دموکرات‌ها دیده می‌شود.

پس خانواده‌ها کجا هستند؟

در ادامه این انتقادها، روز سه‌شنبه دوازدهم سپتامبر نیز کری لیک، سیاستمدار آمریکایی با انتشار ویدیویی از تجمع مهاجران غیرقانونی در امتداد دیوار مرزی در آریزونا، به انتقاد از سیاست‌های دولت بایدن در این زمینه پرداخت.

او که از چهره‌های محافظه‌کار مشهور ایالات متحده و هوادار ترامپ است، در رسانه اجتماعی اکس نوشت: «دولت بایدن به ما می‌گوید حامی خانواده‌هایی‌ است که می‌خواهند پناهندگی بگیرند؛ در حالی که این‌ها فقط مردانی از ملل مختلف‌اند. زنان کجا دیده می‌شوند؟ بچه‌ها کجا هستند؟»

انتقاد او در پی آن است که جو بایدن در وعده‌های انتخاباتی‌اش مدعی شده بود که می‌خواهد خانواده‌های مهاجر غیرقانونی در آمریکا را با نوعی بخشودگی، از زندگی پنهان از قانون رها و به جامعه وارد کند. این در حالی است که به نظر می‌رسد اغلب مهاجران، نه خانواده‌ها بلکه مردان مجردی‌اند که با رویای زندگی در ایالات متحده به طور غیرقانونی از مرزها عبور می‌کنند و می‌خواهند جزیی از ساختار جامعه آمریکا شوند.

بیشتر از جهان