در سالگرد مهسا امینی و شروع خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، دولت بریتانیا مجموعه تحریمهای تازهای علیه عوامل سانسور و سرکوبهای سیاسی در ایران وضع کرد. در این میان، «ابرآروان» از شرکتهای وابسته به جمهوری اسلامی ایران، بهدلیل مشارکت در سانسور و جلوگیری از حق دسترسی آزادانه مردم ایران به شبکه جهانی اینترنت تحریم شد.
بر اساس بیانیه روز جمعه ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور) وزارت خارجه بریتانیا، نام علیرضا زاکانی، شهردار تهران، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد، محمد هاشمی، معاون وزیر ارشاد، و سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، در فهرست تحریمهای حقوق بشری دولت بریتانیا قرار گرفته است.
علاوه بر این چهار مقام رسمی جمهوری اسلامی، شرکت خصوصی «ابرآروان» نیز بهدلیل همکاری با عوامل سرکوبها و سانسورهای دولتی و قطع اینترنت در ایران تحریم شده است.
پیشتر، وزارت خزانهداری آمریکا در خرداد ۱۴۰۲ شرکت «ابرآروان» را بهدلیل همکاری با سانسور دولتی و نقض حق دسترسی مردم ایران به اطلاعات در فهرست تحریمها قرار داده بود.
«ابرآروان» متهم شده است که در توسعه «شبکه ملی اطلاعات» ایران یا آنچه از آن بهعنوان «اینترنت ملی» نام میبرند نقش اساسی دارد.
در بیانیه روز جمعه وزارت خارجه بریتانیا تاکید شده است که آن کشور همچنان خود را متعهد میداند که در کنار مردم ایران بایستد که برای حقوق اساسی خود مبارزه میکنند.
جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا، نیز روز جمعه در اظهارنظری گفت: «یک سال بعد از مرگ غمانگیز مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، من از شجاعت زنان ایرانی در ادامه مبارزه برای آزادیهای اساسی تمجید میکنم.»
در بیانیه روز جمعه وزارت خارجه بریتانیا حکومت جمهوری اسلامی به سرکوب مردم ایران متهم شده است.
به نوشته وزارت خارجه بریتانیا، اعمال تحریمهای حقوق بشری روز جمعه این پیام روشن را میرساند که دولت بریتانیا و متحدانش همچنان در کنار زنان ایرانی ایستادهاند و با آنها اعلام همبستگی میکنند.
ساعتی پس از اعلام وزارت خارجه بریتانیا، وزارت خزانهداری آمریکا نیز روز جمعه اعلام کرد در سالگرد کشته شدن مهسا امینی، ۲۹ فرد و نهاد وابسته به جمهوری اسلامی ایران را بهدلیل دست داشتن در «سرکوب خشونتآمیز اعتراضهای سراسری» در ایران در فهرست تحریمهای حقوق بشری قرار داده است.