افزایش تحریم‌های حقوق بشری آمریکا علیه افراد و نهادهای وابسته به حکومت ایران

خبرگزاری‌های حکومتی فارس و تسنیم و شبکه پرس‌تی‌وی تحریم شدند

 در سالگرد مهسا امینی و شروع خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، دولت آمریکا مجموعه تحریم‌های حقوق بشری جدیدی علیه شماری از عوامل حکومتی سانسور و سرکوب‌‌های خشونت‌آمیز در ایران وضع کرد.

بر اساس بیانیه روز جمعه ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور) وزارت خزانه‌داری آمریکا، سه رسانه حکومتی فارس و تسنیم و شبکه تلویزیونی پرس‌تی‌وی در فهرست تحریم‌های حقوق بشری دولت آمریکا قرار گرفتند.

شرکت «یافتار پژوهان پیشتاز رایانش» نیز به‌دلیل مشارکت در سانسور و جلوگیری از حق دسترسی آزادانه مردم ایران به اینترنت تحریم شد.

بر اساس اعلام روز جمعه دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، در مجموع نام ۲۹ شخص و نهاد وابسته به نظام جمهوری اسلامی به‌دلیل مشارکت در «سرکوب خشونت‌آمیز اعتراض‌های سراسری» به فهرست تحریم‌های حقوق بشری اضافه شد.

بر اساس این فهرست، افرادی در دستگاه‌های متعدد نظامی، اداری، قضایی و رسانه‌ای جمهوری اسلامی، از جمله مدیران اجرایی رسانه‌‌های وابسته به سپاه پاسداران، تحریم شدند.

عباسعلی محمدیان، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در شهر تهران، حسین امجدیان، جانشین فرماندهی یگان‌های ویژه، سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی کل نیروی انتظامی، حسن شهرستانی، فرمانده نیروی انتظامی در استان مازندران، و غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندان‌های جمهوری اسلامی، از جمله افراد تحریم‌شده‌اند.

تحریم‌های روز جمعه سیزدهمین بسته از تحریم‌های حقوق بشری وزارت خزانه‌داری دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، از زمان شروع خیزش سراسری در ایران است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این میان، رئیس‌جمهوری آمریکا روز جمعه ضمن اشاره به سالگرد مهسا امینی نوشت: «ایرانیان خودشان سرنوشت کشورشان را تعیین خواهند کرد، اما آمریکا همچنان متعهد به ایستادن در کنار آن‌ها است، از جمله با فراهم کردن ابزارهایی برای حمایت از توانایی ایرانیان در دفاع از آینده‌شان.»

هم‌زمان، وزارت خارجه آمریکا نیز روز جمعه اعلام کرد مجموعه‌ای از تحریم‌ها و محدودیت‌های سفر خارجی را برای ۱۳ تن از مقام‌ها و اشخاص وابسته به نظام جمهوری اسلامی در دستور کار قرار داده است.

در بیانیه روز جمعه وزارت خارجه آمریکا به نام و هویت این ۱۳ تن اشاره‌ای نشده، اما تاکید شده است که از هنگام شروع خیزش سراسری در ایران، دولت آمریکا در مجموع برای ۴۰ تن از مقام‌ها یا اشخاص وابسته به نظام جمهوری اسلامی محدودیت‌های سفر خارجی وضع کرده است.

در این میان، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، نیز روز جمعه  در یک پیام ویدیویی ضمن اعلام تحریم‌های تازه حقوق بشری دولت آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده از مردم ایران در رسیدن به آزادی و عدالت حمایت می‌کند.

به‌گفته وزیر خارجه آمریکا، «وقتی که حکومت ایران دسترسی به اینترنت را مختل کرد، ما کمک کردیم تا فناوری‌ دسترسی مردم به اینترنت فراهم شود تا بتوانند اطلاعات را به اشتراک بگذارند و از حق آزادی بیان استفاده کنند.»

دولت بریتانیا نیز روز جمعه شرکت «ابرآروان» را تحریم کرد و نام علیرضا زاکانی، شهردار تهران، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد، محمد هاشمی، معاون وزیر ارشاد، و سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی را در فهرست تحریم‌های حقوق بشری آن دولت قرار داد.