وزارت امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا، روز پنجشنبه ۳۰ شهریور، (۲۱ سپتامبر)، در خبرنامهای از تمدید و توسعه طرح حمایت موقت از پناهجویان (TPS) برای مهاجران افغان خبر داد.
این وزارت اعلام کرد که علاوه بر تمدید مهلت زمانی، میزان پذیرش افغانها در این طرح را نیز از سه هزار و ۱۰۰ نفر، به ۱۴ هزار و ۶۰۰ نفر افزایش داده است.
براساس این طرح، پناهجویان افغان که پس از اوت ۲۰۲۱، یعنی پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان، به دلیل وضعیت خطرناک امنیتی در کشور، به آمریکا منتقل شدهاند، تا ۱۸ ماه دیگر نیز مجوز کار و اقامت در آمریکا را دریافت خواهند کرد.
الخاندرو مایورکاس، وزیر امنیت داخلی، گفت تمدید و گسترش طرح حمایت از پناهجویان افغان، بهدلیل درگیریهای مداوم در آن کشور و همچنین ناامنی غذا و آب، نبود مراقبتهای بهداشتی، از بین رفتن زیرساختها و بیثباتی اقتصادی ضروری است.
مجوز اقامت و کار که پیش از این تحت برنامه حمایت از پناهجویان، برای شماری از مهاجران تازهوارد افغان پس از سال ۲۰۲۱ صادر شده است، در نوامبر ۲۰۲۳ به پایان میرسد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بر اساس طرح قبلی، این افراد باید آمریکا را ترک میکردند، اما اکنون وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرد که این افراد با تمدید مجوزشان میتوانند تا ماه مه ۲۰۲۵ در آمریکا بمانند و همچنان مجوز کار داشته باشند.
این وزارت پیش از این تنها به سه هزار و ۱۰۰ پناهجوی افغان ازطریق این برنامه مجوز اقامت و کار داده بود، اما اکنون اعلام کرده که این طرح را توسعه داده است و این مجوز را برای ۱۴ هزار و ۶۰۰ مهاجر افغان صادر میکند.
وزیر امنیت داخلی آمریکا در این خبرنامه گفت: «اعلان امروز برای تمدید و طراحی مجدد برنامه حمایت از پناهجویان (TPS) برای افغانستان، به ما اجازه میدهد تا به ارائه ایمنی و حفاظت از اتباع افغانی که قادر به بازگشت به کشورشان نیستند ادامه دهیم.»
او همچنین تاکید کرد که این وزارت از طریق این برنامه به حمایت از افغانها بهعنوان یک کمک بشردوستانه ادامه خواهد داد.
پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و فروپاشی دولت جمهوریت که سبب به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان شد، دولت آمریکا طرح بزرگ تخلیه از افغانستان را برای افغانهایی که سابقه کار با نظامیان یا غیرنظامیان آمریکایی داشتند و نیز کسانی که بابت فعالیتهایشان در زمینه دموکراسی و حقوق بشر با خطر انتقامجویی طالبان مواجه بودند، آغاز کرد.
در این برنامه که از ۱۵ اوت ۲۰۲۱ آغاز شد و تاکنون به اشکال مختلف ادامه دارد، نزدیک به ۱۰۰ هزار شهروند افغانستان به آمریکا رفتند و هزاران نفر دیگر هنوز در انتظار دریافت ویزا به سر میبرند.
دولت آمریکا برای افرادی که از این طریق وارد این کشور شدند، مجوز اقامت و کار موقت صادر کرد، با این گمان که این افراد پس از بهبود وضعیت در کشورشان، دوباره به افغانستان بازخواهند گشت اما با گذشت بیش از دو سال، وضعیت در این کشور همچنان به لحاظ امنیتی، سیاسی و اقتصادی نابسامان است و این وضعیت موجب ادامه مهاجرتها از افغانستان شده است.