۹۵ میلیون شهروند پاکستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند

در یک‌سال گذشته فقر در پاکستان از ۳۲.۴ درصد به ۳۹.۴ درصد افزایش یافته است

کودکان در حال دریافت آب از مردی در شهر لاهور-FAROOQ NAEEM / AFP

با گسترش تورم و بحران اقتصادی در پاکستان، میزان فقر در میان ساکنان این کشور افزایش یافته است. براساس گزارش جدید بانک جهانی، ۹۵ میلیون شهروند پاکستانی زیر خط فقر زندگی می‌کنند و اگر حکومت این کشور برنامه‌هایی برای بهبود اوضاع اقتصادی نداشته باشد، نگرانی‌ جدی درخصوص افزایش میزان فقر وجود دارد.

پاکستان در دو سال گذشته با مشکلات شدید اقتصادی و تورم بالا روبرو بوده است. وزارت دارایی این کشور، تیر‌ماه امسال، از دریافت وام سه میلیارد دلاری از صندوق بین‌المللی پول برای کنترل بحران در این کشور خبر داد، اما گزارش بانک جهانی پیشنهاد می‌کند که باید تغییرات اساسی در برنامه‌های اقتصادی پاکستان اعمال شود تا اقتصاد این کشور بهبود یابد.

بانک جهانی هشدار داد که فقر در پاکستان در یک‌سال از ۳۲.۴ درصد، به ۳۹.۴ درصد افزایش یافته است و با موج جدید بحران اقتصادی و افزایش فقر، دست‌کم ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دیگر نیز به مرحله فقر شدید نزدیک شده‌اند.

در گزارش بانک جهانی که روز جمعه ۳۱ شهریور (۲۲ سپتامبر)، منتشر شد، به حکومت پاکستان پیشنهاد شده است تا با تمرکز بر ایجاد اصلاحات در بخش خصوصی، از‌جمله کشاورزی و تولید انرژی، اقتصاد خود را تقویت کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این گزارش همچنین می‌افزاید که اقداماتی مانند افزایش سریع مالیات بر تولید ناخالص داخلی تا میزان ۵ درصد و کاهش هزینه‌ها تا حدود ۲.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی، می‌تواند اقتصاد این کشور را بهبود ببخشد.

توبیاس هاک، اقتصاددان ارشد بانک جهانی، گفت: «بانک جهانی به‌شد‌ت نگران وضعیت اقتصادی [پاکستان] است.»

او افزود پاکستان با بحران‌های جدی اقتصادی و توسعه انسانی مواجه است و در  نقطه‌ای قرار دارد که به تغییر سیاست‌های اساسی نیاز است.

این اقتصاددان ارشد بانک جهانی درباره کارایی برنامه‌های اقتصادی حکومت پاکستان گفت: «مدل اقتصادی پاکستان دیگر نمی‌تواند فقر را کاهش دهد و استانداردهای زندگی در این کشور، از کشورهای همتا عقب‌ افتاده است.»

با این حال، ناجی بنهاسین، مدیر کشوری بانک جهانی در پاکستان، گفت لحظه مهمی برای تغییر سیاست‌های اقتصادی در پاکستان فرا رسیده است، اما مسئله این است که همه بنگاه‌های دخیل در امور اقتصادی، با تغییراتی که قرار است اعمال شوند موافق‌اند یا خیر.

انوارالحق کاکر، نخست‌وزیر دولت موقت پاکستان، روز جمعه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت کشورش در دو سال گذشته به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا و سیل ویرانگر، آسیب دیده است و بهبود اقتصاد این کشور به همکاری در سطوح بین‌المللی نیاز دارد. کاکر افزود که پاکستان در حال راه‌اندازی برنامه‌های اقتصادی گسترده با چین و کشورهای آسیای مرکزی است تا ضمن تقویت اقتصاد خود، به ثبات و بهبود اقتصادی منطقه آسیای مرکزی و آسیای جنوبی نیز کمک کند.

بیشتر از اقتصاد