برنامه جهانی غذا: افغانستان یکی از ۱۰ کشور جهان در «سطح اضطراری گرسنگی» است

سودان، افغانستان و جمهوری کنگو، سه کشور با بیشترین میزان گرسنگی در جهان‌اند

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) اعلام کرد که افغانستان در حال حاضر یکی از ۱۰ کشور جهان با بیش از یک میلیون نفر در سطح اضطراری گرسنگی است.

این نهاد، روز شنبه یکم مهر، در صفحه ایکس نوشته است که سودان، افغانستان و جمهوری کنگو، سه کشوری‌اند که جمعیت بیشتری از افراد در سطح گرسنگی اضطراری نسبت به دیگر کشورهای جهان دارند.

آژانس‌های سازمان ملل اخیرا در گزارش‌هایشان از وضعیت وخیم حقوق‌ بشر در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته‌اند که با کمبود بودجه، وضعیت در افغانستان وخیم‌‌تر شده است. 

شماری از نهادهای امدادی در افغانستان می‌گویند در صورتی که بودجه‌ای دریافت نکنند، مجبورند این کشور را با وجود شرایط دشوار کنونی ترک کنند. 
 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 سیندی مک‌کین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، هفته گذشته هشدار داد که اگر بودجه کافی در اختیارشان قرار نگیرد، مجبور می‌شوند افغانستان را ترک کنند. 

او در مصاحبه با شبکه ای‌بی‌سی گفت که برنامه جهانی غذا در افغانستان حتی برای ادامه کار تا پایان ماه اکتبر هم پول کافی ندارد، مک‌کین توضیح داد: «در حال حاضر، زنان (افغانستان) نمی‌توانند کار کنند. آن‌ها نمی‌توانند هیچ شغلی داشته باشند. ما به زنان و کودکان غذا می‌دهیم، اگر داشته باشیم.» 

پیش‌تر، برنامه جهانی غذا در ماه ژوئن امسال اعلام کرد که این نهاد طی شش ماه آینده به ۹۱۸ میلیون دلار در افغانستان نیاز دارد و در صورت برآورده نشدن این بودجه، حدود هشت میلیون نفر از دریافت کمک غذایی در افغانستان محروم خواهند شد. 

با این حال، آمارهای برنامه جهانی غذای سازمان ملل در حال حاضر نشان می‌دهد که به ‌دلیل چند دهه جنگ، شرایط دشوار اقتصادی و تغییرات اقلیمی، ۱۵ میلیون شهروند افغان هر شب گرسنه می‌خوابند

برنامه جهانی غذای سازمان ملل گفته است که به ‌دلیل کمبود شدید بودجه، مجبور شده است کمک‌های خود را به میلیون‌ها شهروند افغانستان متوقف کند. این سازمان تاکید کرده است: «‌برنامه جهانی غذا پیش از پایان فصل زمستان به یک میلیارد دلار نیاز دارد تا میلیون‌ها خانواده را از زمستان سخت افغانستان نجات دهد.»

این نهاد همچنین از جامعه جهانی خواسته بود که به بحران بشری در افغانستان بی‌توجه نباشند و در راستای تامین بودجه سازمان ملل متحد برای مهار ناامنی غذایی همکاری کنند.  

پس از فروپاشی حکومت پیشین افغانستان و تسلط طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، بحران شدید انسانی در افغانستان شکل گرفت و در ادامه، سطح کمک‌های جامعه جهانی نیز به این کشور کاهش یافت. 

با این حال، هم‌زمان با برگزاری هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نمایندگان کشورهای مختلف در سخنرانی‌هایشان در این نشست، از وضعیت وخیم انسانی در افغانستان ابزار نگرانی کردند و تاکید کردند که به دور از مسائل سیاسی، باید به مردم آسیب‌پذیر به‌ویژه زنان و کودکان توجه شود.