دندان لق می‌تواند نشانه سرطان دهان باشد

سرطان دهان بر بافت‌های نگه‌دارنده دندان‌ها تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود که دندان‌ها جابجا شوند

عکس تزیینی‌ــ دندانپزشک در حال درمان بیمار است‌ــ  Canva

سرطان دهان اغلب در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شود، زیرا بیماران معمولا نشانه‌های اولیه را نمی‌شناسند یا از آن‌ها مطلع نمی‌شوند.

به گزارش نیویورک‌پست، سرطان دهان می‌تواند روی زبان، زیر یا انتهای آن، در امتداد گلو، روی پوشش داخلی دهان، لثه‌ها یا گونه‌ها ظاهر شود و علائم شناخته‌شده آن عبارت‌اند از زخم‌های دهانی مداوم، توده‌ها و لکه‌های قرمز یا سفید. با این حال به‌تازگی پنج علامت کمتر شناخته‌‌شده هم که به توجه فوری نیاز دارند، معرفی شده‌اند. 

لق دندان شدن

دندانی که بدون دلیل مشخصی لق شده است و بهبود نمی‌یابد، به‌ویژه اگر با درد یا تورم همراه باشد، می‌تواند نشانه‌ مشکلی جدی و هشداری برای سرطان دهان باشد.

چنانچه تومور در اطراف استخوان فک شکل بگیرد، می‌تواند ساختار این استخوان را تضعیف کند و باعث لق شدن دندان‌ها شود. سرطان دهان همچنین ممکن است بر بافت‌های نگهدارنده‌ دندان‌ها (لثه، رباط‌های پریودنتال، سمنتوم و استخوان آلوئولار) تاثیر بگذارد و هنگام گاز زدن، موجب جابجایی دندان‌ها یا تغییر نحوه‌ قرارگیری‌ آن‌ها شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

حس عجیب در دهان

اگر در دهان یا گلو بدون دلیلی مشخص، مدام حس سوزن‌سوزن شدن یا بی‌حسی دارید، این ممکن است یکی از علائم اولیه‌ سرطان باشد.

این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که یک تومور در حال رشد به اعصاب دهان فشار وارد کند و باعث از بین رفتن حس در نواحی‌ مانند لب‌ها، زبان یا فک شود.

گوش‌درد

گوش‌درد مداومی که بر شنوایی تاثیر نمی‌گذارد، ممکن است چیزی فراتر از یک ناراحتی ساده باشد. این درد می‌تواند نشانه‌ فشاری باشد که یک تومور روی اعصاب و بافت‌های اطراف گوش وارد می‌کند.

درد معمولا در همان سمتی احساس می‌شود که توده‌ سرطانی یا زخم دهانی قرار دارد، زیرا مسیرهای عصبی مشترک باعث انتقال درد می‌شوند.

تغییرات ناگهانی در صدای فرد هم می‌تواند علامت سرطان دهان باشد. این وضعیت اغلب زمانی رخ می‌دهد که تومور روی تارهای صوتی در حنجره تاثیر بگذارد. با رشد تومور، حرکت و ارتعاش طبیعی تارهای صوتی مختل و به ایجاد خش در صدا یا گرفتگی آن منجر می‌شود.

گلو درد

گلو‌درد‌هایی که گاه‌به‌گاه بروز می‌کنند مشکلی شایع‌اند اما گلو درد مداوم موضوع متفاوتی است. اگر گلو‌درد مزمن دارید یا احساس می‌کنید چیزی در گلویتان گیر کرده است که حتی بعد از خوردن یا نوشیدن هم از بین نمی‌رود، این می‌تواند یک علامت هشداردهنده باشد.

سرطان دهان می‌تواند غشای مخاطی دهان و گلو را تحریک کند و در برخی موارد باعث موکوزیت دهانی شود؛ وضعیتی که در آن پوشش داخلی دهان ملتهب و دردناک می‌شود.

دیگر هشدارها 

انجمن سرطان آمریکا‌ (ACS) توصیه می‌کند در صورتی که هر یک از این علائم را بیشتر از دو هفته داشتید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

چند عامل خطر دیگر هم احتمال ابتلا به سرطان دهان و گلو را افزایش می‌دهند، از جمله: مصرف دخانیات و الکل، ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی (اچ‌پی‌وی)، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، تغذیه نامناسب، چاقی و ژنتیک.

سرطان‌های دهان بیشتر در افراد بالای ۴۰ سال دیده می‌شود و در مردان دو برابر بیشتر از زنان شایع‌‌اند. مانند بیشتر سرطان‌ها، تشخیص زودهنگام حیاتی است و تحقیقات نشان می‌دهد بیمارانی که در ماه اول پس از شروع علائم، تحت درمان قرار می‌گیرند، ۸۶ درصد بیشتر احتمال دارد تا پنج سال آینده زنده بمانند، اما اگر تشخیص هفت ماه پس از ظهور علائم انجام شود، این میزان به ۴۷ درصد می‌رسد و پس از ۱۲ ماه، به‌شدت کاهش پیدا می‌کند. 

بیشتر از بهداشت و درمان