مسعود ستایشی دستگیری فرزندان معاون اول قوه قضاییه را تایید کرد

سخنگوی قوه قضاییه فعالان فضای مجازی را به «برخورد قضایی صریح» تهدید کرد

به گفته مسعود ستایشی دادگاه پایان رسیدگی به پرونده جمشید شارمهد را اعلام کرده است‌ــ اعتمادآنلاین

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه، پس از حدود یک ماه سکوت، دستگیری فرزندان یکی از مقام‌های ارشد این نهاد زیرمجموعه رهبر جمهوری اسلامی ایران را تایید کرد و گفت که این پرونده در حال رسیدگی است.

ستایشی بدون اینکه توضیح دهد چرا تاکنون درباره این موضوع اطلاع‌رسانی نشده است، ادعا کرد که قوه قضاییه با «جدیت و صلابت و بدون هیچ‌گونه تبعیض» این پرونده را رسیدگی می‌کند و «به محض اینکه مراحل پرونده به مرحله قابلیت اطلاع‌رسانی برسد، درباره آن اطلاع‌رسانی خواهد شد».

کانال تلگرامی عیون که گفته می‌شود نزدیک به نهادهای امنیتی است، اوایل شهریور از بازداشت فرزند معاون اول قوه قضاییه با اتهام «کارچاق‌کنی» خبر داد. پس از آن، برخی فعالان رسانه‌ای وابسته به حاکمیت در شبکه‌های اجتماعی خبر دستگیری دو فرزند محمد مصدق کهنموئی، معاون اول رئیس قوه قضاییه، را تایید کردند.

به‌رغم انتشار این اخبار، قوه قضاییه درباره این موضوع سکوت کرده بود تا اینکه محمدرضا یزدی، رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، در یک برنامه تلویزیونی به تشکیل پرونده برای «دو فرزند یک مقام ارشد قوه قضاییه» اشاره کرد و با انتقاد از تبعیض موجود گفت: «در مواردی که اقوام مسئولان دچار فساد شوند، قبل از هرگونه رسیدگی به آنان اطلاع داده می‌شود.»

پس از اظهارات یزدی، بار دیگر موضوع فساد اقتصادی فرزندان مقام ارشد قوه قضاییه خبرساز شد. درباره جزئیات پرونده آنان اطلاعات زیادی در دست نیست اما بررسی‌های رویداد۲۴ نشان می‌دهد که دو شرکت «بازرگانی صنعتی کیمیا اکسیر ملل» و «بازرگانی و پخش سپهر پارس مایا» در اسناد رسمی ثبت شرکت‌های کشور به نام محمدصادق و امیرحسین، فرزندان معاون اول قوه قضاییه، به ثبت رسیده‌اند. از این شرکت‌ها هیچ اطلاعاتی در اینترنت وجود ندارد.

بر مبنای این گزارش، پیگیری‌ها نشان می‌دهد که این شرکت‌ها هیچ وب‌سایت یا حساب کاربری در رسانه‌های اجتماعی ندارند و این یعنی فعالیت آن‌ها یا صوری است یا به تبلیغ و ارائه اطلاعات مربوط به خدمات نیازی نداشته‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه درباره هیچ‌یک از اتهام‌های فرزندان معاون اول قوه قضاییه در نشست خبری روز سه‌شنبه ۴ مهر توضیح نداد و با اشاره‌ کوتاهی از این موضوع عبور کرد.

ادعای دستگیری «باند تروریست» تا حکم اعدام متهمان مسمومیت‌های الکلی

او درباره دستگیری ۳۰ فرد که قوه قضاییه ادعا می‌کند قصد «بمب‌گذاری» و «خرابکاری» در نقاط مختلف را داشته‌اند، گفت که طبق دستور رئیس قوه قضاییه، «به پرونده‌های این متهمان تروریست و همدستان آن‌ها با سرعت و دقت رسیدگی می‌شود و نتایج به اطلاع افکارعمومی خواهد رسید تا مردم دریابند چه برنامه‌های پیچیده و خطرناکی علیه امنیت جانی مردم ایران طراحی شده بود».

ستایشی در ادامه ادعایش افزود: «فردی که در حوزه شیمی تحصیل و مدتی با داعش در سوریه و عراق همکاری کرده بود، در استان آذربایجان غربی دستگیر شده‌ است.»

به گفته این مقام قوه قضایی، بازداشت‌شدگان «تله‌های انفجاری، انواع بمب و جلیقه‌های انفجاری و انتحاری تهیه کرده بودند تا در مراسم جاماندگان اربعین تهران و مناسبت‌های پرتجمع دیگر و در آستانه سال تحصیلی جدید عملیات تروریستی انجام دهند».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سخنگوی قوه قضاییه «سرویس‌های صهیونیستی و غربی» را به طراحی برای «ناامن‌سازی ایران و به خاک و خون کشیدن مردم» متهم کرد و مدعی شد که این اقدام‌ها با «تلاش حافظان امنیت و ضابطان قضایی» خنثی شده‌اند.

مسعود ستایشی درباره هویت افراد بازداشتی توضیح بیشتری نداد اما مقام‌های جمهوری اسلامی ایران طی یک سال گذشته پیوسته اعتراض‌های مردمی را «اغتشاش» نامیده و معترضان را «تروریست» خطاب کرده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه شهروندانی را که به گفته او در فضای مجازی «امنیت روانی جامعه را بر هم می‌زنند» به برخورد قضایی تهدید کرد و گفت که دادستان کل کشور در بخشنامه‌ای به دادسراهای سراسر ایران از آنان خواسته است فضای مجازی را رصد و با برهم‌زنندگان امنیت روانی جامعه برخورد قانونی و صریح کنند.

او در ادامه افزود: «به جهت اینکه برخی موضوع‌ها نظیر بهداشت و درمان جنبه تخصصی دارد، از رئیس‌جمهوری خواسته شده تا دستگاه‌های ذی‌ربط را مکلف کند هر فردی را که امنیت روانی جامعه در حوزه سلامت را مخدوش می‌کند، به قوه قضاییه معرفی کند.»

به گفته ستایشی، «برای پیشگیری و مقابله با محتوای کذب و خلاف واقع در فضای مجازی» نیز لایحه‌ای با همکاری وزارتخانه‌ها تهیه و به دولت ارسال شده است. او از تشکیل قرارگاهی با همین ماموریت خبر داد.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره همکاری با رسانه‌های فارسی خارج ایران این رسانه‌ها را «تروریستی» نامید و گفت که همکاری با آن‌ها به‌هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست. او همچنین اذعان کرد که نهادهای امنیتی فعالیت رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور را «بررسی و پایش» می‌کنند.

مسعود ستایشی، انتشار خبرهایی مبنی بر اینکه نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو خبرنگار بازداشتی، از همکاری با «دولت متخاصم» تبرئه شده‌اند، تکذیب کرد و خبر داد پرونده متهمان کشته شدن یک بسیجی به نام آرمان علی‌وردی، در شهرک اکباتان روز ۱۵ مهرماه در شعبه ۱۳ دادگاه کیفری تهران برگزار می‌شود.

او بازداشتی‌های این پرونده را به «محاربه، مشارکت در قتل، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» متهم کرد.

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده‌‌های جمشید شارمهد نیز گفت که دادگاه ختم رسیدگی به دو دادخواست پرونده گروه تندر و جمشید شارمهد را اعلام کرده است و رای آن‌ها صادر خواهد شد.

ستایشی درباره پرونده نجومی‌بگیران پتروشیمی امیرکبیر نیز گفت که طبق بررسی سازمان بازرسی کل کشور، ۲۵ نفر از مدیران این پتروشیمی اعمال مجرمانه مرتکب شده‌اند که پرونده آنان برای بررسی به دادسرای عمومی و انقلاب تهران ناحیه ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی ارسال شده است.

سخنگوی قوه قضایی درباره سانسور محمد خاتمی در رسانه‌ها نیز اظهار بی‌اطلاعی کرد و درباره پرونده‌های مربوط به شهرداری تهران از جمله حادثه خلازیر، فوت دو کودک در استخر یکی از پارک‌های تهران و انفجار در آرادکوه بدون اشاره به جزئیات، گفت که این پرونده‌ها در دست بررسی‌اند.

او همچنین از صدور کیفرخواست برای فردی که به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران حمله کرده، خبر داد و گفت که «دادستان تهران در کیفرخواستش، اشد مجازات را برای فرد مهاجم درخواست کرده است».

مسعود ستایشی در نشست خبری روز سه‌شنبه گفت که برای چهار تن از متهمان پرونده مسمومیت‌های الکلی در استان البرز که به فوت ۱۷ نفر و آسیب‌دیدگی جسمی ۱۹۱ نفر منجر شد، حکم اعدام صادر شده است. به گفته او، در این پرونده برای ۱۱ نفر با اتهام «افساد فی‌الارض» کیفرخواست صادر شده بود.

بر اساس حکم دادگاه، متهمان ردیف پنجم تا نهم هر یک به پنج سال حبس تعزیری، متهم ردیف دهم به سه سال حبس تعزیری و متهم ردیف یازدهم به یک سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.