«حق تولید تسلیحات هسته‌ای» به قانون اساسی کره‌شمالی افزوده شد

کره شمالی قانون تقویت توان هسته‌ای و تولید تجهیزات نظامی‌اش را اصلاح کرد تا به زعم خود، از ایجاد ناتو آسیایی جلوگیری کند

رسانه‌های دولتی در کره شمالی روز پنجشنبه ۲۸ سپتامبر گزارش دادند که مجلس این کشور به منظور تاکید بیشتر بر پیگیری سیاست هسته‌ای، اصلاحیه قانون اساسی را تصویب کرده است؛ زیرا کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، می‌خواهد برای جلوگیری از آنچه «اقدام‌های تحریک‌آمیز آمریکا» خوانده است، تولید تسلیحات هسته‌ای را تسریع کند.

به گزارش رویترز، مجمع عالی خلق که نام پارلمان کره شمالی است و تحت تسلط کامل کیم جونگ اون قرار دارد، ساعاتی قبل به اتفاق آرا، اصلاحیه‌ قانون اساسی را به تصویب رساند که بر اساس آن، پیونگ‌یانگ در جهت «دفاع از حق حیات و جلوگیری از وقوع جنگ» تولید سلاح‌های هسته‌ای پیشرفته را افزایش خواهد داد.

رهبر کره شمالی که خود در این جلسه حاضر بود، پس از تصویب متمم جدید خطاب به نمایندگان گفت: «اکنون سیاست توانمندسازی هسته‌ای کره‌ شمالی به بخشی از قانون اساسی کشور تبدیل شده است و دیگر هیچ‌کس اجازه ندارد آن را زیر پا بگذارد. افزایش تصاعدی تولید تسلیحات هسته‌ای و متنوع کردن انواع سلاح‌های هسته‌ای برای حملات به دشمن از جمله مفاد این قانون است.»

کیم جونگ اون در ادامه افزود که مانورهای نظامی و استقرار تسلیحات جنگی ایالات متحده در اطراف خاک کره شمالی «بسیار تحریک‌آمیز» و علت اصلی اتخاذ سیاست تولید بیشتر سلاح‌های اتمی از سوی پیونگ‌یانگ بوده است.

در واکنش به این اتفاق، مقام‌های دو کشور کره جنوبی و ژاپن به عنوان همسایگان کره شمالی، تصمیم جدید کیم جونگ اون را «تحمل‌ناپذیر» خواندند و تاکید کردند که جلو تلاش‌های کیم برای افزایش سطح تسلیحات هسته‌ای کره شمالی ایستادگی خواهند کرد.

وزارت اتحاد کشور کره جنوبی اعلام کرد که قانون اساسی تغییریافته کره شمالی نشان‌دهنده «اراده قوی پیونگ‌یانگ برای انحراف کامل برنامه هسته‌ای‌اش» استو در بیانیه‌ای هشدار داد: «ما بار دیگر تاکید می‌کنیم که در صورت استفاده کره شمالی از سلاح هسته‌ای، آن‌ها با پایان عمر رژیمشان مواجه خواهند شد.»

هیروکازو ماتسونو، دبیر ارشد کابینه ژاپن، نیز گفت: «توسعه هسته‌ای و موشکی کره شمالی تهدیدی برای صلح و امنیت کشور ما و جامعه بین‌المللی است و هرگز قابل‌تحمل نیست.»

کیم جونگ اون در ادامه سخنانش در مجمع عالی خلق، ضمن محکوم کردن همکاری مشترک ایالات متحده، کره جنوبی و ژاپن برای ساخت «نسخه آسیایی ناتو»، از مقام‌های دولتی کشورش خواست همبستگی‌شان را با کشورهایی که مقابل ایالات متحده ایستاده‌اند، تقویت کنند.

کره شمالی پیش از این هم در سه‌شنبه هفته جاری، همان روزی که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، درباره یک مسابقه تسلیحات هسته‌ای در جهان هشدار داد، به سازمان ملل اخطار داد که اقدام‌های ایالات متحده در سال گذشته شبه‌جزیره کره را «به آستانه یک جنگ هسته‌ای نزدیک‌تر کرده است».

اصلاحیه جدید در قانون اساسی کره شمالی یک سال پس از آن صورت می‌گیرد که کره شمالی به طور رسمی «حق استفاده از حملات هسته‌ای پیشگیرانه برای محافظت از خود» را در قانون ثبت کرد؛ اقدامی که به گفته رهبر این کشور، وضعیت هسته‌ای پیونگ‌یانگ را به شرایط «غیرقابل بازگشت» تبدیل کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رهبر تمامیت‌خواه کره شمالی هفته گذشته از سفر تاریخی به روسیه و دیدار با ولادیمیر پوتین بازگشت که هدف اصلی آن تقویت همکاری‌های نظامی و اقتصادی میان دو کشور عنوان شد.

مقام‌های ایالات متحده و کره جنوبی پس از این سفر، از اینکه ممکن است پیونگ‌یانگ به دنبال دریافت کمک از روسیه برای ارتقای فناوری برنامه‌های هسته‌ای و موشکی‌اش باشد و روسیه نیز بخواهد برای تکمیل ذخایر تسلیحاتی روبه‌کاهشش در جنگ با اوکراین از کره شمالی کمک بگیرد، ابراز نگرانی کرده بودند.

تحلیلگران سیاسی به رویترز گفته‌اند که اضافه شدن یک متمم هسته‌ای به قانون اساسی کره شمالی اقدامی نمادین از سوی کیم جونگ اون است تا نشان دهد درباره توان هسته‌ای‌اش مذاکره‌ نخواهد کرد. یانگ مو جین، استاد دانشگاه مطالعات کره‌شمالی در سئول، پیش‌بینی کرد: «به‌زودی جنگ سرد جدید در منطقه شمال شرق آسیا و تنش‌های نظامی در شبه‌جزیره کره تشدید خواهد شد.»

در همین رابطه روز سه‌شنبه هفته جاری، یون سوک یول، رئیس‌جمهوری کره جنوبی، نیز به پیونگ‌یانگ هشدار داد که در صورت استفاده از سلاح‌های هسته‌ای، با «پاسخ قاطع» سئول مواجه خواهند شد.

کیم جونگ اون در سخنرانی اخیرش در پارلمان همچنین گفت که حصول اطمینان از یک نوسازی بزرگ در اقتصاد کشورش «فوری‌ترین وظیفه دولت» است و از بخش کشاورزی کره شمالی خواست برای ارتقای رفاه غذایی مردم بیشتر تلاش کند.

کره شمالی در دهه‌های اخیر با کمبود جدی مواد غذایی مواجه بوده که وقوع قحطی بزرگ در دهه ۱۹۹۰، بلایای طبیعی و بسته شدن مرزهای این کشور در طول همه‌گیری کووید‌ــ‌۱۹ آن را بحرانی‌تر کرده است.

خبر تصویب اصلاحیه قانون اساسی در پارلمان کره شمالی پس از آن منتشر شد که رسانه‌های دولتی این کشور روز چهارشنبه اعلام کردند پیونگ‌یانگ تصمیم گرفته است تراویس کینگ، سرباز آمریکایی را که در ژوییه به کره شمالی سفر کرده بود، از این کشور اخراج کند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، در بیانیه‌ای تایید کرد که کینگ به آمریکا تحویل داده شده است.

بیشتر از جهان