جبهه مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود، روز پنجشنبه ۶ مهر، در واکنش به تنش لفظی میان منیر اکرم، سفیر پاکستان و نصیراحمد فایق، نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد، در بیانیهای گفت اظهارات منیر اکرم، «یکباری دیگر، سیاست دو پهلوی پاکستان را جهت تضعیف افغانستان نشان داد.» در بیانیه این جبهه آمده است که خونین نگهداشتن افغانستان، سیاست همیشگی پاکستان است و از همینرو در مجامع بینالمللی برای طالبان لابی میکند.
منیر اکرم، سفیر پاکستان در سازمان ملل متحد، روز سهشنبه، در جریان نشست شورای امنیت در مورد افغانستان، نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دائم افغانستان در این سازمان را «نماینده هیچکس» خطاب کرد و گفت دولتی که او از آن نمایندگی میکرد دیگر وجود ندارد، بنابرین نباید در نشستهای رسمی شرکت کند.
منیر اکرم همچنین در سخنانش از طالبان دفاع و ادعا کرد که رژیم طالبان داعش خراسان را تضعیف کرده، اقتصاد افغانستان را بهبود بخشیده و تجارت را با کشورهای مختلف توسعه داده است.
نصیراحمد فایق در پاسخ به منیر اکرم، او را به داشتن سیاست دو پهلو متهم کرد و گفت از یکسو ادعا میشود که پاکستان قربانی تروریسم است و از سوی دیگر، نماینده این کشور از یک گروه تروریستی در افغانستان حمایت و جنایات آنان را عادیسازی میکند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سخنان منیر اکرم با واکنش گستردهای در میان فعالان سیاسی افغان مواجه شد. در بیانیه جبهه مقاومت ملی در این مورد آمده است: «اظهارات وى [منیر اکرم] به وضاحت نشان داد كه پاكستان به سیاست مداخلهگرانه و مخرب خود در افغانستان ادامه میدهد، از تروریسم در سطح بینالمللی حمایت میکند و اینکه طالبان گروه نیابتی پاکستان در افغانستان است.»
جبهه مقاومت ملی افغانستان با ستایش موضع نصیراحمد فایق در نشست شورای امنیت سازمان ملل، افزود: «آنگونه که شارژدافیر (مامور سیاسی) نمايندگى دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد به درستی از مظلومیت و محرومیت مردم افغانستان در زیر سلطه گروه تروریستی طالبان سخن گفت، امروزه مسئولیت اخلاقی و حقوقی جامعه جهانی در قبال افغانستان این است که باید به فاجعه بىسابقه بشری و حاکمیت نامشروع و جابرانه گروه تروریستی طالبان رسیدگی جدی و فوری کند.»
جبهه مقاومت ملی افزود جامعه جهانی مسئولیت دارد به نقض گسترده و هدفمند حقوق بشر بهویژه حقوق زنان به دست طالبان، نسلکشی، کوچ اجباری، کشتار هدفمند و محروم کردن زنان از حق آموزش و کار، برگزاری دادگاههای صحرایی، آپارتاید جنسیتی و سرکوب اقوام و پیروان مذاهب مختلف رسیدگی کند.
در بیانیه جبهه در مورد نقش پاکستان در حمایت از طالبان و مداخله در امور افغانستان، آمده است: «جامعه جهانی و سازمان ملل مداخلات مخرب پاکستان در امور داخلی افغانستان را محکوم و دولت پاکستان را به رعایت اصول و قواعد بینالمللی در قبال افغانستان ملزم کنند.»
نمایندگان شماری از کشورهای عضو سازمان ملل در نشست شورای امنیت، اقدامات طالبان علیه زنان، حقوق بشر، اقوام و پیروان مذاهب را محکوم کردند و از این گروه خواستند که فرمانهای صادر شده علیه زنان را لغو و زمینه آموزش و اشتغال را برای همه به صورت یکسان فراهم کنند.
براساس گزارش یکی از کارشناسان شورای امنیت سازمان ملل که در این نشست ارائه شد، طالبان در دوسال سلطه بر افغانستان، ۶۵ فرمان محدودکننده علیه زنان صادر کردهاند که باعث شده است زنان از همه بخشهای جامعه بهویژه از فعالیتهای اقتصادی، هنری، فرهنگی و سیاسی حذف شوند.
طالبان از زمان بازگشت به قدرت در افغانستان، ضمن تعطیل کردن مدارس برای دختران بالاتر از کلاس ششم، زنان را نیز از تحصیل و کار در دانشگاهها، نهادهای دولتی و سازمانهای غیردولتی داخلی و خارجی منع کردند. بیشتر فرمانها علیه زنان را ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر پردهنشین طالبان که در خفا زندگی میکند، صادر کرده است.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر در رژیم طالبان مسئولیت اطلاعرسانی و اجرای فرمانهای رهبر این گروه را برعهده دارد.