هشت قتل ناموسی در ایران طی کمتر از یک ماه

رسانه‌ها در ایران از افزایش آمار «زن‌کشی» طی دو هفته گذشته در ایران خبر داده‌اند

تصویر آرشیوی- روزنامه اعتماد

رسانه‌ها در ایران از افزایش آمار «زن‌کشی» طی دو هفته گذشته در ایران خبر داده‌اند.

روزنامه اعتماد روز شنبه ۱۵ مهرماه سال ۱۴۰۲، در گزارشی از کشته‌ شدن دست‌کم ۸ زن از ابتدای مهرماه خبر داده که نشان‌دهنده آن است که به طور میانگین، در هر دو روز یک زن در ایران به دست مردان خانواده‌اش کشته است.

شهرهای مشهد، سردشت، خوی، اهواز، شیراز و محلات محل قتل این ۸ زن بوده‌اند که به دلایل مختلف خانوادگی به‌ویژه مسائل ناموسی کشته شدند.

یگانه، ۲۵ساله، در شهر محلات استان مرکزی با شلیک گلوله دایی خود به قتل رسید. آنچه در این پرونده قابل‌ توجه بوده پدیده کودک‌همسری است. این زن جوان که در ۱۲ سالگی مجبور به ازدواج شده، پس از طلاق تنها به سبب زندگی مجردی به قتل رسیده است.

نکته مهم در این قتل تکرار جنایتی مشابه است که یک سال پیش در این شهر رخ داد. در قتل قبلی نیز یک زن به دست همسرش با سلاح گرم کشته شد که نشان‌دهنده سهولت دسترسی به اسلحه گرم در این منطقه است.

به گزارش رسانه‌های ایران، از میان این ۸ زن، سه تن از آن‌ها متعلق به منطقه سردشت در استان آذربایجان غربی بودند. دختری ۱۶ساله که تنها به‌دلیل دیر بازگشتن به خانه به دست پدرش در این منطقه کشته شد اولین قتل در مهرماه است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هفت مهرماه نیز دختری ۱۷ساله در روستای مارغان شهرستان سردشت، به دست همسر و دو برادر ناتنی‌اش با اسلحه به قتل رسید.

این دختر نیز همانند مورد یگانه در ۱۲ سالگی به‌اجبار ناچار به ازدواج با پسرعموی خود شده و پس از طلاق، به دست همسر و دو برادرناتنی خود به قتل ‌رسید.

تنها یک روز بعد، مردی در یکی از روستاهای شهرستان خوی با سلاح گرم، همسر، دختر و خواهرزن خود را به قتل ‌رساند و انگیزه‌ خود را مسائل ناموسی عنوان کرد.

در کنار موارد بالا، بر اساس گزارش رسانه‌ها، ۶ مهرماه مردی در مشهد همسر خود را کشته و مثله کرد. اول مهرماه نیز پسر جوانی در شیراز دختری را به‌اشتباه به‌جای نامزد خود به قتل رساند.

نهم مهرماه نیز در اهواز زنی به دست دو نفر از بستگان خویش کشته شد. سیزدهم مهرماه هم در سردشت زنی ۲۱ساله به دست پدر و عموی خود به قتل رسید تا مهرماه سال ۱۴۰۲ با آمار نگران‌کننده زن‌کشی همراه شود. این موارد تنها گوشه‌ای از آمار غیررسمی ثبت سالانه ۳۷۵ تا ۴۵۰ قتل ناموسی در ایران است.

شهریورماه رسانه‌ها از قتل دختری به دست برادرش در اهواز تنها به اتهام شایعه دیده‌شدن با یک مرد در خیابان خبر دادند که به گفته شاهدان تا مدت‌ها از طرف خانواده مسکوت گذاشته شده بود. مسئله‌ای که در ایران سابقه داشته و به همین سبب، حامیان حقوق زنان با استناد به آمار قتل‌های ناموسی ثبت‌نشده معتقدند میزان زن‌کشی در ایران به‌مراتب بیش از آمارهای رسمی است.

تیرماه سال جاری روزنامه شرق مدعی شده بود تنها به استناد قتل‌های اعلام‌شده در حدفاصل خرداد ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۲، دست‌کم ۱۶۵ زن در ایران به دست یکی از مردان خانواده خود کشته شده‌اند که از این تعداد ۴۱ مورد آن در حوالی تهران رخ‌ داده است.

در این گزارش آمده است تنها در سه ماه نخست سال ۱۴۰۲ دست‌کم ۲۷ زن با ادعای موارد ناموسی به دست همسر یا پدر خود کشته شدند.

قتل‌های ناموسی هرچند گاهی مانند موضوع «رومینا اشرفی» توجه جامعه را به خود جلب می‌کند، اما در بسیاری از موارد در سکوت خبری رخ‌ داده و‌ به سبب آنکه قاتل یا قاتلان از نزدیکان زن و دختر کشته‌شده‌اند، در فاصله کوتاهی آزاد می‌شوند.