شهابالدین دلاور، وزیر معادن و نفت طالبان، روز شنبه ۲۲ مهر (۱۴ اکتبر) ادعا کرد که افغانستان تحت حاکمیت این گروه به حدی پیشرفت کرده است که دیگر کشورها تا ۵۰ سال دیگر نیز نمیتوانند به این حد از پیشرفت برسند.
او در کنفرانس ملی توسعه اقتصادی افغانستان در دانشگاه پکتیا همچنین ادعا کرد که تمام مسئولان طالبان شب و روز برای پیشرفت و رفاه مردم افغانستان کار میکنند. او گفت: «مسئولان نظام کنونی دنبال امتیاز برای خود نه، بلکه تمام تلاش خود را برای ملت انجام میدهند.»
این اظهارات مقام ارشد طالبان در حالی مطرح میشود که افغانستان تحت حاکمیت طالبان به کشوری منزوی تبدیل شده است. گذرنامه افغانستان جزو ضعیفترین گذرنامهها است و طالبان مشروعیت ملی و جهانی ندارند.
شیخ شهابالدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم در اولین کنفرانس ملی توسعه اقتصادی افغانستان در پوهنتون پکتیا با اشاره به پیشرفتهای اخیر کشور گفت، افغانستان در دوسال بهحدی پیشرفت سریع کرده است که دیگر کشورها تا ۵۰ سال هم نمیتوانند به این حد پیشرفت کنند.#تلویزیونملی pic.twitter.com/WNotiyyFI6
— RTA Dari (@rtadari1) October 14, 2023
میلیونها شهروند افغانستان زیر خطر فقر شدید قرار دارند و این شهروندان وابسته به کمکهای نهادهای امدادرسان جهانیاند. فعالیتهای اقتصادی و تولیدی در افغانستان به پایینترین سطح ممکن رسیده است و این باعث افزایش بیکاری شده است. طالبان در کنار اینکه توجه چندانی به بهبود وضعیت اقتصادی مردم ندارند، فشار روی جمعآوری مالیات را افزایش دادهاند تا کمبود بودجه حکومتشان را تا حدودی تامین کنند.
طالبان در اوت ۲۰۲۱ توانستند از طریق گزینه نظامی بر افغانستان حاکم شوند و طی این مدت، این کشور با بحران شدید مالی مواجه شده است. از شدت فقر، بیکاری و ترس از حملههای انتقامجویانه طالبان، هزاران تن از شهروندان افغانستان پشت مرزهای ایران و پاکستان در انتظار سفر غیرقانونیاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
طالبان تنها اجازه آموزش برای دختران تا دوره دبستان را میدهند و دختران از رفتن به مدرسه، دانشگاه و مراکز آموزشی محروم شدهاند. همچنین طالبان فرمان دادند که زنان نمیتوانند در نهادهای امدادرسان کار کنند و این باعث کاهش کمکهای بشردوستانه جامعه جهانی شده است.
در زمان حکومت طالبان، چندین بار شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد که ۲۰ گروه تروریستی خطرناک از جمله شبکه القاعده، شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) در افغانستان حضور دارند که تهدید جدی برای منطقه و جهان بهشمار میروند.
طالبان در دور دوم حکومتشان در افغانستان ادعای مبارزه با داعش را کردهاند و عملیاتهای متعددی هم در این زمینه انجام دادهاند. تحت حاکمیت طالبان تلاش زیادی صورت گرفته است که عطش نیرویهای «جهادی» تقویت شود تا در روز مبادا از ظرفیت جنگی و تخریبی آنها استفاده شود. طالبان تبلیغات گستردهای پیرامون تطهیر و سفیدنمایی کارنامه خونین و مرگبارشان طی دو دهه اخیر کردهاند در حالیکه باعث کشته شدن هزاران شهروند افغان در حملههای مسلحانه، انفجاری و انتحاری شدهاند.