رزمایش هوایی جنگنده‌های آمریکا و کره جنوبی آغاز شد

در رزمایش هوایی «دفاع هوشیار» که پنج روز طول می‌کشد، ۱۳۰ جنگنده دو کشور شرکت دارند

جنگنده اف‌ای‌ــ۵۰ نیروی هوایی کره جنوبی در رزمایش هوایی مشترک با ایالات متحده آمریکا در شبه‌جزیره کره‌ــ South Korean Defence Ministry / AFP

ایالات متحده و کره جنوبی از روز دوشنبه ۳۰ اکتبر (۸ آبان)، رزمایش هوایی مشترکی را با شرکت ۱۳۰ جنگنده آغاز کردند. هدف از این رزمایش عظیم شبیه‌سازی یک عملیات ۲۴ ساعته در زمان جنگ به منظور تقویت آمادگی توان نظامی و قابلیت‌های همکاری بین ارتش‌های دو کشور اعلام شد.

رویترز به نقل از نیروی هوایی کره جنوبی نوشت که در رزمایش مشترک «دفاع هوشیار» که تا روز جمعه ادامه خواهد داشت، انواع جنگنده رادارگریز اف‌ــ‌۳۵ و هواپیماهای جنگی دیگری از ایالات متحده و کره جنوبی حضور دارند.

در همین حال، ارتش کره جنوبی در بیانیه‌ای، آمادگی رزمی‌اش را برای پاسخ فوری به هرگونه تحرک فرضی دشمن اعلام کرد.

کره جنوبی هفته گذشته در راستای تقویت صادرات تسلیحات نظامی‌اش، بزرگ‌ترین نمایشگاه تجهیزات دفاعی در این کشور را برگزار کرده بود. سئول قصد دارد به چهارمین صادرکننده بزرگ تسلیحات نظامی در دنیا تبدیل شود.

این رزمایش در حالی برگزار می‌شود که کره شمالی همکاری نظامی با روسیه را افزایش داده است؛ اقدامی که خشم ایالات متحده و متحدان آسیایی‌ آن در منطقه را برانگیخت. آن‌ها تلاش‌های پیونگ‌یانگ برای ارتقای قابلیت‌های نظامی آن در ازای حمایت تسلیحاتی از مسکو را محکوم کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هفته گذشته سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در دیدار از پیونگ‌یانگ، با «خطرناک» خواندن سیاست ایالات متحده در مورد کره شمالی از «سطح راهبردی» کیفی و تازه در روابط مسکو و این کشور دارای سلاح هسته‌ای سخن گفت.

چوئه سون هوی، وزیر خارجه کره شمالی، هم با تاکید بر «عزم راسخ» پیونگ‌یانگ در گسترش روابطش با روسیه اعلام کرد که در صورت به خطر افتادن امنیت منطقه، روابط دو کشور به‌عنوان یک عامل «راهبردی قدرتمند» عمل خواهد کرد.

کره شمالی مدت‌ها است که رزمایش‌های مشترک بین ایالات متحده و کره جنوبی را تمرینی برای برهم زدن ثبات و امنیت منطقه و در راستای سیاست‌های خصمانه واشنگتن علیه این کشور توصیف و آن‌ها را محکوم می‌کند.

این کشور پیش‌تر به سازمان ملل متحد هشدار داده بود که اقدام‌های آمریکا در شبه‌جزیره کره این منطقه را در آستانه جنگ هسته‌ای قرار می‌دهد. کیم سونگ، سفیر کره شمالی در سازمان ملل، اواخر ماه سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل، ایالات متحده و کره جنوبی را به «برنامه‌ریزی برای اجرای یک حمله هسته‌ای پیشگیرانه علیه کره شمالی» متهم کرد و گفت: «به دلیل سیاست توهین‌آمیز و تحقیرآمیز کره جنوبی در وابستگی به نیروهای خارجی، شبه‌جزیره کره با خطر قریب‌الوقوع جنگ هسته‌ای روبرو است.»

بیشتر از جهان