در بحبوحه اخراج اجباری مهاجران بدون مدارک قانونی از پاکستان، جان اچکزی، وزیر اطلاعات ایالت بلوچستان پاکستان، روز پنجشنبه ۱۹ آبان، در یک نشست خبری در کراچی گفت تصمیم اخراج مهاجران غیرقانونی از پاکستان بهدلیل تشدید حملات تروریستی در این کشور گرفته شده است. او تاکید کرد که دولت در نظر دارد رویه مشابه را علیه مهاجرانی که مدارک قانونی دارند نیز آغاز کند.
او تصریح کرد: «این تصمیم [اخراج مهاجران افغان] در واکنش به استفاده ستیزهجویان از خاک افغانستان برای اقدامهای تروریستی علیه پاکستان گرفته شده است.» او تاکید کرد که روند اخراج مهاجران غیرقانونی - که حدود ۹۲درصد آنان را افغانها تشکیل میدهند - تا پس از انتخابات پاکستان نیز ادامه خواهد یافت.
جان اچکزی گفت: «هیچکس نباید اشتباه کند. این تصمیم یک دولت مستقل برای بازگرداندن همه مهاجران غیرقانونی است. بنابراین هر حکومتی که پس از انتخابات روی کار بیاید، این روند ادامه خواهد داشت. حکومت جدید باید این سیاست را دنبال کند.»
این وزیر پاکستانی مدعی شد که گروههای تروریستی بهویژه در دو سال اخیر - پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان - از خاک افغانستان برای هدف قرار دادن نیروهای امنیتی پاکستان استفاده کردهاند.
او گفت که در هفته گذشته نیروهای امنیتی بلوچستان شش «تروریست» را که همه شهروندان افغانستان بودند در شهر ژوب بلوچستان کشتند. او تاکید کرد که اخراج مهاجران از کشور، یکی از راههای سرکوب گروههای تروریستی است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این سخنان وزیر اطلاعات ایالت بلوچستان در حالی مطرح شد که حکومت مرکزی پاکستان پیش از این تاکید کرده بود با مهاجرانی که مدارک قانونی اقامت دارند، کاری ندارد و فقط مهاجران بدون مدارک قانونی را از اول نوامبر به صورت اجباری از کشور اخراج میکند.
با این حال، گزارشهای متعددی از اخراج و آزار و اذیت مهاجران افغان که مدارک قانونی پاکستان را دارند نیز در دو هفته اخیر منتشر شده است. شماری از مهاجران افغان با ارسال عکس و ویدیو از اردوگاههای اخراج در پاکستان، به ایندیپندنت فارسی گفتند که با وجود داشتن مدارک معتبر اقامت، پلیس آنان را فقط به دلیل مهاجر و افغان بودن بازداشت و اخراج میکند.
منزه کاکر، وکیل مدافع زندانیان افغان، پنجم نوامبر، با انتشار ویدیویی در رسانههای اجتماعی مدعی شد که پلیس پاکستان حتی مهاجرانی که کارت سازمان ملل و کارت شناسایی دولت پاکستان را دارند نیز بازداشت و اخراج میکند.
در همین حال جان اچکزی، وزیر اطلاعات بلوچستان، روز پنجشنبه ۹ نوامبر، گفت که حدود ۱۰۰ هزار کارت شناسایی جعلی را تنها در ایالت بلوچستان شناسایی و مسدود کردهاند. او گفت که حدود ۲۰ هزار کارت مشابه نیز در ایالت سند مسدود شده است.
وزیران دولت موقت پاکستان در دو ماه گذشته موضع صریح و قاطعی در برابر مهاجران افغان گرفتهاند. آنان به هیچ یک از پیشنهادها، انتقادها و توصیههای سازمان ملل متحد و کشورهای جهان درباره توقف اخراج پناهجویان افغان توجه نکردند و روند اخراج مهاجران را از اول نوامبر آغاز کردند.
وزیر اطلاعات بلوچستان گفت که تا نهم نوامبر، حدود ۸۰ هزار مهاجر افغان از این ایالت اخراج شدهاند و این روند در روزهای پیش رو تسریع خواهد شد. او همچنین افزود: «ما قرارداد پذیرش مهاجران غیرقانونی را امضا نکردهایم، دولت افغانستان [طالبان] نباید بعد از این اظهارات عجولانه بدهد.»
روند اخراج مهاجران افغان در پاکستان در حالی با شدت ادامه دارد که تنها در ۱۰ روز گذشته حداقل سه حمله تروریستی به نیروهای امنیتی و غیرنظامیان در مناطق مختلف این کشور رخ داد و تلفاتی درپی داشت. وزارت داخله (کشور) پاکستان هم روز پنجشنبه سفر هیئت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به منطقه خیبرپختونخوا را بهدلیل «تهدیدهای احتمالی امنیتی» به تعویق انداخت.
در همین حال انوارالحق کاکر، نخستوزیر پاکستان، روز سهشنبه ۷ نوامبر، در یک نشست خبری گفت که حملات تروریستی در دو سال گذشته در پاکستان ۶۰ برابر نسبت به سالهای قبل، افزایش یافته است. او گفت که طالبان افغانستان در دو سال گذشته با وجود درخواستهای مکرر دولت پاکستان، هیچ اقدامی برای مهار «تروریستهای تحریک طالبان پاکستان که در خاک افغانستان مستقرند و به پاکستان حمله میکنند» انجام ندادهاند.