پژوهشی جدید نشان میدهد تزریق مسدودکننده عصب (بلاک عصبی) ممکن است به افراد مبتلا به کووید مزمن کمک کند که حس بویاییشان را دوباره به دست آورند.
به گزارش لایو ساینس، این تزریق به مجموعهای از عصبهای گردن انجام میشود و میتواند به بیماران دچار بویاییپریشی (پاروسمی) کمک کند. این عارضه سبب میشود رایحههای مطبوع برای فرد تغییر کند و ناخوشایند شود.
این مجموعه اعصاب در دو طرف حنجره قرار دارند و حاوی عصبهای سمپاتیک است که به سر، گردن، بازوها و قسمت بالای سینه میروند. سیستم عصبی سمپاتیک «واکنش ستیز یا گریز» بدن را کنترل میکند و بخشی از سیستم عصبی غیرارادی است که با عملکردهای غیرارادی بدن مانند ضربان قلب سروکار دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مسدودکنندههای عصبی جلو فعالیت این عصبهای گردن را میگیرند، و اغلب برای درمان درد مزمن، سردرد یا برخی بیماریهای عروقی به کار میروند.
در پژوهش جدیدی که در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی ارائه شد، به ۵۴ بیمار مسدودکننده عصبی تزریق شد تا بویاییپریشیشان پس از ابتلا به کوویدـ۱۹ درمان شود. به آنها استرویید نیز تزریق شد تا از هرگونه التهاب در عصبها که ممکن است بر بویایی اثر بگذارد، کاسته شود.
از بین آنها، ۳۷ نفر اطلاعات بعدی را به گروه پژوهشی گزارش دادند و ۲۲ نفر گفتند که یک هفته پس از تزریق، بویاییشان تا حدی بهبود پیدا کرد، و ۱۸ نفر گفتند یک ماه پس از تزریق، بویاییشان به میزان قابلملاحظهای بهتر شده است.
علت اثربخشی این درمان برای بویاییپریشی روشن نیست اما برخی پژوهشگران معتقدند اختلال در بویایی ممکن است بهدلیل بیشفعالی سیستم عصبی سمپاتیک در دوره ابتلا به کوویدـ۱۹ باشد. این فرضیه مطرح است که تزریق این بخش از سیستم عصبی را «بازتنظیم» میکند.